Artikel top billede

Foto: Helen Sloan. (Foto: helen sloan)

Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Nokias nyindkøbte forskningsafdeling arbejder sammen med Deutsche Telekom på at bygge fremtidens terabit-netværk. Det betyder, at vi kan forvente helt vanvittige hastigheder på fibernetværk.

Finske Nokia har stadig sus i skørterne.

Det vil virksomhedens næsten nyligt købte Bell Labs-selskab demonstrere i denne uge med en datatransmissionsteknik, som kan fyre én terabit data igennem optisk fiber.

Sammen med Deutsche Telekom T-Labs og Det Tekniske Universitet i München vil Nokia Bell Labs demonstrere teknikken PCS (Probabilistic Constellation Shaping), der kan nå op på de vanvittige hastigheder.

Tempoet svarer til, at en afsender kan stoppe hele Game of Thrones-serien i HD-kvalitet igennem fiberforbindelse, som kan downloades i den anden ende på et sekund.

Demonstrationen fra de to kommercielle netværksspillere kommer efter, at University College London tidligere på året nåede helt op på 1,25 terabit per sekund.

Det skriver ZDNet.

Langt op til verdensrekorden

Nokia Bell Labs er opstået, efter selskabet sidste år købte franske Alcatel-Lucent, hvilket du kan læse mere om her:

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

Selskabet siger nu, at de høje hastigheder skal afprøves, så teleoperatører og andre spillere på bredbåndsmarkedet kan forbedre hastighed over lange distancer i optiske fiberforbindelser.

Endnu er det dog ikke sikkert, at PCS-teknologien vil blive rullet ud i virkelige netværk, selvom tidligere forsøg i Tyskland allerede har nået hastigheder på både en terabit per sekund og 0,8 terabit per sekund.

I det kommende tyske forsøg har Deutsche Telekom T-Labs forklaret, at omstændighederne ved forsøget ligner de virkelige fiberforbindelser, selv om den slags udsagn nok skal tages med et gran salt, når der er tale om to kommercielle spillere i et rekordforsøg.

Ikke desto mindre var datatransmissionerne i de to tidligere forsøg ude på rejser på op mod 200 kilometer mellem større tyske byer, hvilket er årsagen til, at Nokia Bell Labs' forsøg blegner lidt i forhold til verdensrekorden på 255 terabits per sekund, som blev afviklet under et lukket forsøg.

Den hastighed kan du læse mere om her: Blus på fiberforbindelsen: Superkabel kan levere 255 terabit per sekund

Læs også:
Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere