Artikel top billede

Foto: Helen Sloan.

Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Nokias nyindkøbte forskningsafdeling arbejder sammen med Deutsche Telekom på at bygge fremtidens terabit-netværk. Det betyder, at vi kan forvente helt vanvittige hastigheder på fibernetværk.

Finske Nokia har stadig sus i skørterne.

Det vil virksomhedens næsten nyligt købte Bell Labs-selskab demonstrere i denne uge med en datatransmissionsteknik, som kan fyre én terabit data igennem optisk fiber.

Sammen med Deutsche Telekom T-Labs og Det Tekniske Universitet i München vil Nokia Bell Labs demonstrere teknikken PCS (Probabilistic Constellation Shaping), der kan nå op på de vanvittige hastigheder.

Tempoet svarer til, at en afsender kan stoppe hele Game of Thrones-serien i HD-kvalitet igennem fiberforbindelse, som kan downloades i den anden ende på et sekund.

Demonstrationen fra de to kommercielle netværksspillere kommer efter, at University College London tidligere på året nåede helt op på 1,25 terabit per sekund.

Det skriver ZDNet.

Langt op til verdensrekorden

Nokia Bell Labs er opstået, efter selskabet sidste år købte franske Alcatel-Lucent, hvilket du kan læse mere om her:

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

Selskabet siger nu, at de høje hastigheder skal afprøves, så teleoperatører og andre spillere på bredbåndsmarkedet kan forbedre hastighed over lange distancer i optiske fiberforbindelser.

Endnu er det dog ikke sikkert, at PCS-teknologien vil blive rullet ud i virkelige netværk, selvom tidligere forsøg i Tyskland allerede har nået hastigheder på både en terabit per sekund og 0,8 terabit per sekund.

I det kommende tyske forsøg har Deutsche Telekom T-Labs forklaret, at omstændighederne ved forsøget ligner de virkelige fiberforbindelser, selv om den slags udsagn nok skal tages med et gran salt, når der er tale om to kommercielle spillere i et rekordforsøg.

Ikke desto mindre var datatransmissionerne i de to tidligere forsøg ude på rejser på op mod 200 kilometer mellem større tyske byer, hvilket er årsagen til, at Nokia Bell Labs' forsøg blegner lidt i forhold til verdensrekorden på 255 terabits per sekund, som blev afviklet under et lukket forsøg.

Den hastighed kan du læse mere om her: Blus på fiberforbindelsen: Superkabel kan levere 255 terabit per sekund

Læs også:
Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere