Artikel top billede

Foto: Helen Sloan. (Foto: helen sloan)

Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Nokias nyindkøbte forskningsafdeling arbejder sammen med Deutsche Telekom på at bygge fremtidens terabit-netværk. Det betyder, at vi kan forvente helt vanvittige hastigheder på fibernetværk.

Finske Nokia har stadig sus i skørterne.

Det vil virksomhedens næsten nyligt købte Bell Labs-selskab demonstrere i denne uge med en datatransmissionsteknik, som kan fyre én terabit data igennem optisk fiber.

Sammen med Deutsche Telekom T-Labs og Det Tekniske Universitet i München vil Nokia Bell Labs demonstrere teknikken PCS (Probabilistic Constellation Shaping), der kan nå op på de vanvittige hastigheder.

Tempoet svarer til, at en afsender kan stoppe hele Game of Thrones-serien i HD-kvalitet igennem fiberforbindelse, som kan downloades i den anden ende på et sekund.

Demonstrationen fra de to kommercielle netværksspillere kommer efter, at University College London tidligere på året nåede helt op på 1,25 terabit per sekund.

Det skriver ZDNet.

Langt op til verdensrekorden

Nokia Bell Labs er opstået, efter selskabet sidste år købte franske Alcatel-Lucent, hvilket du kan læse mere om her:

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

Selskabet siger nu, at de høje hastigheder skal afprøves, så teleoperatører og andre spillere på bredbåndsmarkedet kan forbedre hastighed over lange distancer i optiske fiberforbindelser.

Endnu er det dog ikke sikkert, at PCS-teknologien vil blive rullet ud i virkelige netværk, selvom tidligere forsøg i Tyskland allerede har nået hastigheder på både en terabit per sekund og 0,8 terabit per sekund.

I det kommende tyske forsøg har Deutsche Telekom T-Labs forklaret, at omstændighederne ved forsøget ligner de virkelige fiberforbindelser, selv om den slags udsagn nok skal tages med et gran salt, når der er tale om to kommercielle spillere i et rekordforsøg.

Ikke desto mindre var datatransmissionerne i de to tidligere forsøg ude på rejser på op mod 200 kilometer mellem større tyske byer, hvilket er årsagen til, at Nokia Bell Labs' forsøg blegner lidt i forhold til verdensrekorden på 255 terabits per sekund, som blev afviklet under et lukket forsøg.

Den hastighed kan du læse mere om her: Blus på fiberforbindelsen: Superkabel kan levere 255 terabit per sekund

Læs også:
Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere