Artikel top billede

Er du med på bølgen? Antallet af 3D-printere eksploderer inden for de næste år

It-analysehuset Gartner spår en sand eksplosion af 3D-printere inden for de næste par år. Læs her, hvad der får skoler, virksomheder og almindelige forbrugere til at investere i de små printer-fabrikker.

Salget af 3D-printere forventes at blive noget nær ti-doblet i de kommende år, spår it-analysehuset Gartner.

Fra et salg på godt 219.000 3D-printere i 2015 med mulighed for at spyttemetal-, plastik- og andre objekter ud af printerne forventes salget at runde knap to millioner enheder i 2018.

I 2020 lyder prognosen så på, at der bliver solgt 6,7 millioner 3D-printere på verdensplan.

"Fra engang at være et nichemarked fortsætter 3D-printning med sin hurtige transformation som maninstream-teknologi, som kunder og virksomheder tager til sig over hele kloden," forklarer research vicepræsident Pete Basiliere fra Gartner om 3D-printerudviklingen i en pressemeddelse.

Han forklarer, at de mange 3D-udprintede objekter bliver brugt til alt fra prototyper til færdige produkter, der kommer færdigbagte ud af 3D-printerne.

Dog forventes det, at prototyper stadig vil være hovedårsagen til, at virksomheder køber en 3D-printer inden for de kommende år.

Skolerne printer løs

En af hovedkræfterne bag den rivende udvikling på 3D-printermarkedet er markante prisfald, hvor de billigste modeller til børneværelset nu er nede på omkring 2.000 kroner.

Det er dog stadig virksomhederne, som tager 3D-printerne til sig. Samtidig er der nyt, markant marked på..

Pete Basiliere fra Gartner fremhæver i den sammenhæng, at billige 3D-printere - hvilket i denne sammenhæng vil sige maskiner under 17.000 kroner - i stigende grad bliver installeret på skoler og uddannelsesinstitutioner.

"3D-printere bliver brugt til adskillige applikationer og i mange fag i gymnasiet og lignende, hvor brugen af 3D-printere kan forberede de studerende på mange forskellige karrierestier som eksempelvis at blive ingeniører, fremstille varer, rumforskning og robotudvikling," lyder det fra Gartner-analytikeren.

Læs også: Kina vil installere 3D-printere i 400.000 skoler

Udover et boom af 3D-printere i Vesten forventer it-analysehuset Gartner også, at der især i Kina og udviklingslande samt rigere lande i Asien generelt vil være de steder, hvor der vil være voldsomme vækstrater for 3D-printerne.

Læs også:
Nyttigt instrument eller bare dyrt og ubrugeligt legetøj? Hvad skal vi som privat-forbrugere bruge 3D-printere til?

Print din egen mad: 3D-madprinter kan købes fra næste år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere