Googles kirkegård: Her er otte projekter som søgegiganten har skrottet i år

Disse otte projekter har søgegiganten lagt i graven i 2016.

2016 har været et produktivt år for Google med blandt andet nye Android-baserede Pixel-telefoner, VR-platformen Daydream og lanceringen af en Facetime-rival med navnet Duo.

Men der er blevet gjort plads til de nye projekter ved at begrave nogle af de gamle. Computerworlds nyhedsbureau har samlet en liste over en stribe af de tjenester, som Google har skrottet i 2016.

Google Hangouts on Air

Satsningen på Youtube Live indebar en lukning af live-videotjenesten Google Hangouts on Air. Tjenesten var koblet sammen med Google Plus, men blev altså sendt til de evige videomarker den 12. september til fordel for Youtube Live.

Læs også: Ny Google-tjeneste lader brugerne sende live-video til hele verden

Nexus-linjen

Google har godt nok sagt, at de ikke helt lukker døren for Nexus, men de seneste ankomster af Chrome OS- og Android-baserede telefoner og tablets signalerer, at det er ved at være slut med Nexus-linjen.

Nexus så dagens lys i 2010, og er blevet bygget af OEM-partnere som HTC og Samsung.

Google Picasa

Da Google åbnede for den cloud-baserede Google Photos til at dele og gemme billeder og video, markerede firmaet også begyndelsen til enden for fototjenesten Picasa.

To fototjenester var en for meget og Picasa, der blev købt fra Lifescape i 2004, fik sparket.

Læs også: Google lukker og slukker for den populære fototjeneste Picasa

Project Ara

Gennem tre år har Google udviklet på en modulær telefon, et projekt, der skulle gøre det muligt for brugerne selv at udskifte komponenter som kamera, skærm eller processor.

I september fortalte søgegiganten, at projektet blev 'lagt på is' og senere lukkede de det helt ned.

Læs også: Google dropper samlesæt-telefon: Project Ara lægges i graven

Chrome-apps på Mac, Windows og Linux

Google vil i løbet af et par år aflive de særlige apps, som kører inde i Chrome-browseren på alle de tre store platforme, Mac, Windows og Linux. De har fået dødsdato i 2018.

Google lancerede de særlige apps i 2013 som en metode til at få skubbet særlige funktioner direkte ud til brugerne.

De særlige Chrome-apps anvendes også af udviklere til at skrive apps, som via browser-funktionen kan anvendes på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS uden videre tilretninger.

I stedet skal firmaets Chrome-app være eksklusivt til Chrome OS.

Læs også: Google afliver Chrome-apps til Mac, Windows og Linux

My Tracks

Google indledte 2016 med at fortælle at appen til kortlægning af træningspas og ruter, My Tracks, forsvinder.

Tjenesten afløses af Google Fit.

Google Compare

Google Compare var en sammenligninstjeneste til blandt andet kreditkortafgifter og forsikringer.

Tjenesten blev lanceret i USA, men fik aldrig den succes, som firmaet havde håbet på.

Panoramio

Et lokaliseringsbaseret fotodelingsværktøj som Google købte i 2007 er også sendt på pension.

I stedet har virksomheden valgt at forbedre mulighederne for at dele fotos direkte i Google Maps.

Læs også:
Google afliver Chrome-apps til Mac, Windows og Linux

Google dropper samlesæt-telefon: Project Ara lægges i graven

Google lukker og slukker for den populære fototjeneste Picasa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.