Artikel top billede

Amatører stod bag det gigant-DDoS-angreb, der lagde Twitter og Spotify ned

Det var en flok nybegyndere, der stod bag det DDoS-angreb, som lagde en hel stribe af de store tjenester ned. Det egentlige mål blev sandsynligvis slet ikke ramt.

Det var hverken statslige aktører eller politiske aktivister, der stod bag det IoT-baserede DDoS-angreb, som sendte DNS-tjenesten Dyn ud i problemer og lagde gigantiske tjenester som Spotify, PayPal og Twitter ned.

Den historie kan du læse her: Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb

En analyse fra sikkerhedsfirmaet Flashpoint peger på, at der er tale om en håndfuld 'glade amatører', og at de faktisk gik efter et helt andet mål.

Flere profilerede hackergrupper har ellers påtaget sig ansvaret for overbelastningsangrebet, men sikkerhedsforskerne hos Flashpoint afviser dem og retter i stedet pegefingeren mod en flok amatører - også kaldet script kiddies - der har samlet informationer på en række net-fora.

"Infrastrukturen, der blev anvendt i angrebet, rettede sig mod en velkendt spil-virksomhed," skriver Flashpoint og fortsætter:

"Hackerne, som frekventerede nettets hacker-fora, tilhører den gruppe, der kaldes 'script kiddies'. De er således hverken aktivister, organiserede kriminelle, statslige aktører eller en terrorgruppe."

Målet var angiveligt Sonys onlineunivers

Flashpoint vil ikke fortælle navnet på den spilvirksomhed, som var målet.

Men lidt graveri fra vores søsterside i USA Network World viser, at målet sandsynligvis var Sony og firmaets online-tjeneste, Playstation Network.

Et indlæg på hackforums.net - som Flashpoint udpeger som et tilholdssted for hackerne bag angrebet - indikerer, at personerne bag ville lægge et onlinespil ned. Angrebet skulle angiveligt forstyrre udgivelsen af et nyt computerspil.

Angrebet blev udført via virussen Mirai, der inficerer dårligt beskyttede Internet of Things-enheder.

Læs også: Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?

Kildekoden til Mirai blev for kort tid siden frigivet på nettet, hvilket har ført til et væld af nye botnet bestående af hackede gadgets.

En sikkerhedsforsker, der kalder sig for Malwaretech har kortlagt, hvordan virussen har spredt sig til millioner af enheder.

Det kan du se her.

Læs også:
Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?

Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere