Artikel top billede

AI-system var ikke i tvivl: Pegede uden den mindste tvivl på Trump som vinder af præsidentvalget

Supercomputeren MogIA var ikke i tvivl om, hvem der ville vinde det amerikanske præsidentvalg. Og computeren fik ret på trods af klare signaler i de store meningsmålinger.

Den amerikanske AI-computer MogIA har nu fem gange i træk med succes forudsagt vinderen af det amerikanske præsidentvalg.

Selv om de seneste meningsmålinger op til det amerikanske præsidentvalg ret enslydende pegede på sejr til demokraternes Hillary Clinton, pegede MogAi på Donald Trump som vinder.

Det skete i slutningen af oktober - knap to uger før valget - der som bekendt endte med, at amerikanerne til manges overraskelse valgte Donald Trump som præsident for de kommende fire år.

MogAI byggede sin konklusion på beregninger, som var baseret på 20 millioner såkaldte 'data points' indsamlet fra offentligt tilgængelige kilder som Google, Facebook, Twitter og YouTube.

Disse 'data-points' behandles i en algoritme til at forudsige resultatet.

Bygget i 2004

MogAI blev udviklet i 2004 af inderen Sanjiv Rai, og systemet er konstrueret til hele tiden at blive dygtigere og mere præcis i sine forudsigelser i takt med, at de konkrete resultater for forudsigelserne indgår i beregningerne, som justeres herefter.

Data bygger blandt andet på engagements-niveauerne på de sociale medier.

Her konkluderede MogAI før valget tirsdag, at Donald Trump havde overhalet selv Barack Obamas såkaldte 'engagement numbers' med 25 procent.

Ifølge Sanjiv Rai har det endnu ikke slået fejl, at den kandidat, der lander de højeste 'engagement numbers' vinder valget.

Sanjiv Rai siger til CNBC, at MogAI kunne blive langt mere præcis, hvis han kunne få adgang til data om brugernes unikke internet-adresser.

På den måde ville han nemlig kunne se, hvis en bruger først søgte på YouTube om, hvordan man skulle stemme og dernæst søgte efter for eksempel en Trump-video.

Disse to enkle data om en bruger vil være ekstremt nyttige data for MogAI.

"De fleste algoritmer lider under udviklernes egne holdninger. MogAi sigter efter at lære fra dens eget miljø, og systemet udvikler sine egne regler, når det gælder politiker og udvikler ekspert.-systemer uden at se bort fra nogen data," siger Sanjiv Rai til CNBC.

Læs også:

DI Digital om valget af Donald Trump: "Det er svært at se noget som helst positivt ved det"

Silicon Valley i chok: Hvad vil der ske med it-industrien med 'The Donald' som præsident?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere