Facebook stopper vild data-registrering i kendt app efter pres fra europæiske datamyndigheder

Efter længere tids pres fra adskillige europæiske datamyndigheder stopper Facebook sin praksis med at høste brugerdata fra WhatsApp-brugere. Formålet med datahøsten var ellers at booste reklameforbruget på Facebook.

Verdens største sociale medie Facebook har sat en prop i indsamlingen af data fra europæiske WhatsApps-brugere, der senere skal konverteres til reklamer på Facebooks medieplatform.

Det skriver Financial Times.

Stoppet betyder, at danske og andre europæiske WhatsApp-brugere ikke længere skal se sig over skulderen for, om Facebook indhenter deres telefonnumre og oplysninger om deres computerenheder.

Dette var ellers WhatsApp officielle politik tilbage i august, hvor virksomheden meddelte, at den ville dele sine data med sit moderselskab, Facebook.

Forbrugervagthundene glammer
Datahøsten i Europa er stoppet efter pres fra adskillige europæiske forbrugervagthunde, der er gået sammen om at presse Facebook til at smide data-leen fra sig.

Blandt andre Hamborgs kommissær for databeskyttelse og informationsfrihed har været aktiv i bestræbelserne på at få det sociale medie til at stoppe sin datahøst, som Hamborg-kommissæren har fundet ulovlig.

Det kan du læse mere om her: Danmarks store nabo farer i flæsket på Facebook over ulovlig datahøst

Databeskyttelsesmyndigheden i Facebooks hjemland, Irland, har bekræftet stoppet af datahøsten fra de europæiske WhatsApp-brugere, der skulle sendes videre til Facebooks reklameplatform.

Åbner kattelem til data
Facebook fortæller til Financial Times, at selskabet i sidste uge er stoppet med at hive data fra 100 milliarder-købet WhatsApp ind på sin reklameplatform.

Ikke desto mindre åbner selskabet en kattelem for, at det ikke drejer sig om et permanent stop for datahøsten, så WhatsApp-brugere kan se deres oplysninger blive brugt til reklamer rettet mod dem selv.

Således vil Facebook fortsætte med at påvirke de europæiske datamyndigheder.

"Vi håber at fortsætte detaljerede samtaler med datatilsynsmyndighederne i Storbritannien og andre databeskyttelsesmyndigheder. Vi forbliver åbne med hensyn til at samarbejde for at imødekomme deres spørgsmål," lyder det fra Facebook.

Det sociale medie understreger, at Facebook og WhatsApp vil fortsætte med at dele andre typer af brugerdata i kampen mod eksempelvis spam og af andre administrative grunde.

Læs også:
Snapchat skal børsnoteres med astronomisk markedsværdi: Slår Googles børsnotering

Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.