Facebook stopper vild data-registrering i kendt app efter pres fra europæiske datamyndigheder

Efter længere tids pres fra adskillige europæiske datamyndigheder stopper Facebook sin praksis med at høste brugerdata fra WhatsApp-brugere. Formålet med datahøsten var ellers at booste reklameforbruget på Facebook.

Verdens største sociale medie Facebook har sat en prop i indsamlingen af data fra europæiske WhatsApps-brugere, der senere skal konverteres til reklamer på Facebooks medieplatform.

Det skriver Financial Times.

Stoppet betyder, at danske og andre europæiske WhatsApp-brugere ikke længere skal se sig over skulderen for, om Facebook indhenter deres telefonnumre og oplysninger om deres computerenheder.

Dette var ellers WhatsApp officielle politik tilbage i august, hvor virksomheden meddelte, at den ville dele sine data med sit moderselskab, Facebook.

Forbrugervagthundene glammer
Datahøsten i Europa er stoppet efter pres fra adskillige europæiske forbrugervagthunde, der er gået sammen om at presse Facebook til at smide data-leen fra sig.

Blandt andre Hamborgs kommissær for databeskyttelse og informationsfrihed har været aktiv i bestræbelserne på at få det sociale medie til at stoppe sin datahøst, som Hamborg-kommissæren har fundet ulovlig.

Det kan du læse mere om her: Danmarks store nabo farer i flæsket på Facebook over ulovlig datahøst

Databeskyttelsesmyndigheden i Facebooks hjemland, Irland, har bekræftet stoppet af datahøsten fra de europæiske WhatsApp-brugere, der skulle sendes videre til Facebooks reklameplatform.

Åbner kattelem til data
Facebook fortæller til Financial Times, at selskabet i sidste uge er stoppet med at hive data fra 100 milliarder-købet WhatsApp ind på sin reklameplatform.

Ikke desto mindre åbner selskabet en kattelem for, at det ikke drejer sig om et permanent stop for datahøsten, så WhatsApp-brugere kan se deres oplysninger blive brugt til reklamer rettet mod dem selv.

Således vil Facebook fortsætte med at påvirke de europæiske datamyndigheder.

"Vi håber at fortsætte detaljerede samtaler med datatilsynsmyndighederne i Storbritannien og andre databeskyttelsesmyndigheder. Vi forbliver åbne med hensyn til at samarbejde for at imødekomme deres spørgsmål," lyder det fra Facebook.

Det sociale medie understreger, at Facebook og WhatsApp vil fortsætte med at dele andre typer af brugerdata i kampen mod eksempelvis spam og af andre administrative grunde.

Læs også:
Snapchat skal børsnoteres med astronomisk markedsværdi: Slår Googles børsnotering

Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?