Artikel top billede

Facebook stopper vild data-registrering i kendt app efter pres fra europæiske datamyndigheder

Efter længere tids pres fra adskillige europæiske datamyndigheder stopper Facebook sin praksis med at høste brugerdata fra WhatsApp-brugere. Formålet med datahøsten var ellers at booste reklameforbruget på Facebook.

Verdens største sociale medie Facebook har sat en prop i indsamlingen af data fra europæiske WhatsApps-brugere, der senere skal konverteres til reklamer på Facebooks medieplatform.

Det skriver Financial Times.

Stoppet betyder, at danske og andre europæiske WhatsApp-brugere ikke længere skal se sig over skulderen for, om Facebook indhenter deres telefonnumre og oplysninger om deres computerenheder.

Dette var ellers WhatsApp officielle politik tilbage i august, hvor virksomheden meddelte, at den ville dele sine data med sit moderselskab, Facebook.

Forbrugervagthundene glammer

Datahøsten i Europa er stoppet efter pres fra adskillige europæiske forbrugervagthunde, der er gået sammen om at presse Facebook til at smide data-leen fra sig.

Blandt andre Hamborgs kommissær for databeskyttelse og informationsfrihed har været aktiv i bestræbelserne på at få det sociale medie til at stoppe sin datahøst, som Hamborg-kommissæren har fundet ulovlig.

Det kan du læse mere om her: Danmarks store nabo farer i flæsket på Facebook over ulovlig datahøst

Databeskyttelsesmyndigheden i Facebooks hjemland, Irland, har bekræftet stoppet af datahøsten fra de europæiske WhatsApp-brugere, der skulle sendes videre til Facebooks reklameplatform.

Åbner kattelem til data

Facebook fortæller til Financial Times, at selskabet i sidste uge er stoppet med at hive data fra 100 milliarder-købet WhatsApp ind på sin reklameplatform.

Ikke desto mindre åbner selskabet en kattelem for, at det ikke drejer sig om et permanent stop for datahøsten, så WhatsApp-brugere kan se deres oplysninger blive brugt til reklamer rettet mod dem selv.

Således vil Facebook fortsætte med at påvirke de europæiske datamyndigheder.

"Vi håber at fortsætte detaljerede samtaler med datatilsynsmyndighederne i Storbritannien og andre databeskyttelsesmyndigheder. Vi forbliver åbne med hensyn til at samarbejde for at imødekomme deres spørgsmål," lyder det fra Facebook.

Det sociale medie understreger, at Facebook og WhatsApp vil fortsætte med at dele andre typer af brugerdata i kampen mod eksempelvis spam og af andre administrative grunde.

Læs også:
Snapchat skal børsnoteres med astronomisk markedsværdi: Slår Googles børsnotering

Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere