Artikel top billede

Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner

Flere it-folk har sat spørgsmålstegn ved, om Donald Trump nu også vandt tre af USA's svingstater ved det nyligt overståede præsidentvalg. De kræver omtælling grundet hackerfrygt, og det kan muligvis gøre Hillary Clinton til præsident.

Valget af Donald Trump til USA's næste præsident bliver nu udfordret af flere it-eksperter, som mistænker, at valgresultatet flere steder har været påvirket af udefrakommende hackere.

It-folkene med blandt andre direktør for Michigan Universitets Center for Computersikkerhed- og Samfund, J. Alex Halderman i spidsen har nærlæst valgresultaterne.

De kan konstatere en tendens med, at Hillary Clinton klarer sig dårligere i kommuner med elektroniske afstemningsmaskiner.

Derfor opfordrer it-eksperterne nu folkene i Hillary Clintons lejr til at kræve omstemning i svingstaterne Wisconsin, Michigan og Pennsylvania, som alle blev vundet med små marginer af Donald Trump.

Det skriver CNN.

Syv procent færre stemmer

Dermed sætter it-folkene spørgsmålstegn ved 46 valgmandsstemmer i de tre stater.

Hvis de tre stater var vundet af Hillary Clinton, ville hun også have vundet valget og kunne se frem til minimum fire år som USA's præsident.

It-forskerne har blandt andet kontaktet Hillary Clinton-lejren med oplysninger om, at Hillary Clinton fik syv procent færre stemmer i kommuner med elektroniske afstemningsmaskiner i forhold til papirsedler og optiske scannere.

Samtidig har it-folkene opdaget mønstre, der tyder på hackerangreb, uden de kommenterer specifikt på, hvilke mønstre de har fundet.

Hackere har præget valget

Dermed bliver hackere ude fra endnu engang en del af det amerikanske valg, som blandt andet har været præget af indbrud på Demokraternes mailserver, som formodes at være udført af russiske hackere.

Det kan du læse mere om her: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Hverken Trump-lejren eller Clinton-folkene har endnu kommenteret på, hvorvidt stemmerne i de tre stater skal tælles om.

Tiden tikker dog for Hillary Clinton, som har deadlines for at udfordre valgresultatet i Wisconsin i morgen fredag, mens deadline for klager i valget ligger på mandag i Pennsylvania og onsdag i Michigan.

Det er langtfra første gang, at der har været bøvl med elektroniske stemmeafgivelser i amerikanske valg, som du kan læse mere om her: Amerikansk valg igen præget af flere computer-problemer

På det amerikanske politiske site fivethirtyeight.com afvises teorien om, at der kan være tale om systematiske hackerangreb på valget.

Her forklares resultaterne i stedet med den demografiske sammensætning i de pågældende distrikter i svingstaterne, hvor Trump slog Clinton. 

Læs også:
It-eliten flokkes om Donald Trump: Har masser af ønsker og gode råd

Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere