Artikel top billede

Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner

Flere it-folk har sat spørgsmålstegn ved, om Donald Trump nu også vandt tre af USA's svingstater ved det nyligt overståede præsidentvalg. De kræver omtælling grundet hackerfrygt, og det kan muligvis gøre Hillary Clinton til præsident.

Valget af Donald Trump til USA's næste præsident bliver nu udfordret af flere it-eksperter, som mistænker, at valgresultatet flere steder har været påvirket af udefrakommende hackere.

It-folkene med blandt andre direktør for Michigan Universitets Center for Computersikkerhed- og Samfund, J. Alex Halderman i spidsen har nærlæst valgresultaterne.

De kan konstatere en tendens med, at Hillary Clinton klarer sig dårligere i kommuner med elektroniske afstemningsmaskiner.

Derfor opfordrer it-eksperterne nu folkene i Hillary Clintons lejr til at kræve omstemning i svingstaterne Wisconsin, Michigan og Pennsylvania, som alle blev vundet med små marginer af Donald Trump.

Det skriver CNN.

Syv procent færre stemmer

Dermed sætter it-folkene spørgsmålstegn ved 46 valgmandsstemmer i de tre stater.

Hvis de tre stater var vundet af Hillary Clinton, ville hun også have vundet valget og kunne se frem til minimum fire år som USA's præsident.

It-forskerne har blandt andet kontaktet Hillary Clinton-lejren med oplysninger om, at Hillary Clinton fik syv procent færre stemmer i kommuner med elektroniske afstemningsmaskiner i forhold til papirsedler og optiske scannere.

Samtidig har it-folkene opdaget mønstre, der tyder på hackerangreb, uden de kommenterer specifikt på, hvilke mønstre de har fundet.

Hackere har præget valget

Dermed bliver hackere ude fra endnu engang en del af det amerikanske valg, som blandt andet har været præget af indbrud på Demokraternes mailserver, som formodes at være udført af russiske hackere.

Det kan du læse mere om her: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Hverken Trump-lejren eller Clinton-folkene har endnu kommenteret på, hvorvidt stemmerne i de tre stater skal tælles om.

Tiden tikker dog for Hillary Clinton, som har deadlines for at udfordre valgresultatet i Wisconsin i morgen fredag, mens deadline for klager i valget ligger på mandag i Pennsylvania og onsdag i Michigan.

Det er langtfra første gang, at der har været bøvl med elektroniske stemmeafgivelser i amerikanske valg, som du kan læse mere om her: Amerikansk valg igen præget af flere computer-problemer

På det amerikanske politiske site fivethirtyeight.com afvises teorien om, at der kan være tale om systematiske hackerangreb på valget.

Her forklares resultaterne i stedet med den demografiske sammensætning i de pågældende distrikter i svingstaterne, hvor Trump slog Clinton. 

Læs også:
It-eliten flokkes om Donald Trump: Har masser af ønsker og gode råd

Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere