Artikel top billede

Næste år kommer Apple med en jubilæums-iPhone, og den kan blive et rekordstort hit

Leverandørerne forudser en uhørt stor efterspørgsel efter den næste iPhone.

Efterspørgslen efter den næste generation af Apples iPhone kan blive uhørt stort.

Det mener en af verdens førende Apple-analytikere Ming-Chi Kuo fra virksomheden KGI Securities.

Ifølge det amerikanske medie Business Insider estimerer Ming-Chi Kuo, at Apple i løbet af andet halvår af 2017 vil sælge mellem 90 og 110 millioner af den kommende iPhone.

Ming-Chi Kuo baserer sine analyser på oplysninger fra kilder med relation til leverandørerne i Apples supply-chain i Asien, der blandt andet leverer skærme, chips og kameraopbjektiver til Apples produkter. 

Så stort kan salget blive

På baggrund af oplysninger fra netop de kilder forudser han, at det endda er sandsynligt, at salgstallene bliver endnu højere end hans foreløbige estimater.

For i leverandørmiljøet forlyder det ifølge Ming-Chi Kuo, at der i øjeblikket bliver arbejdet med produktionsmål i en størrelseorden, som peger på at Apple forventer et salg på mellem 120 og 150 millioner enheder i anden halvdel af 2017.

Til sammenling solgte Apple 113 millioner eksemplarer af hit-telefonen iPhone 6 i andet kvartal af 2014.

Læs også: iPhone 8-udviklingen i fuld sving under hemmelige forhold: Sådan bliver Apples næste telefon

Forbered dig på en super-cyklus

Tidligere på året har en analytiker fra det schweiziske bank Credit Suisse ligeledes peget på, at den kommende iPhone vil udløse en såkaldt super-cyklus.

Det vil sige en opgraderingscyklus udover det sædvanlige, hvor både folk med ældre og nyere telefoner lader sig friste til at opgradere.

Den næste iPhone ventes at blive lanceret i 2017, hvor Apples vil fejre 10 års jubilæum for iPhonen, og i den forbindelse er der meget, der tyder på, at Apple planlægger en større opgradering af telefonen.

Eksempelvis ventes det, at Apple vil udstyre den nye model med OLED-skærme i stedet for de LED-skærme der i øjeblikket sidder i iPhonen.

Det har tidligere været rapporteret, at Apple allerede har bestilt 100 millioner OLED-skærme fra Samsung, der er én af de skærmleverandører, som Apple ventes at benytte sig af.

Læs også: Medie: Samsung og Apple indgår milliard-handel om nye og bedre iPhone-skærme

Nyt design og bøjet skærm

Samtidig ventes det, at iPhonen vil få et helt nyt design, der ifølge Ming-Chi Kuo vil indebære en bagside i glas. Og ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal ventes det også, at telefonen vil få en bøjet skærm, som det eksempelvis kendes fra Samsungs Galaxy Edge-telefoner og senest også fra Huaweis Mate 9 Pro

Ifølge Wall Street Journals oplysninger ventes det, at Apple vil introducere én ny, dyrere topmodel med OLED-skærm, men samtidig vil fastholde en række billigere modeller med LED-skærme. 

Ming-Chi Kuo mener ligeledes, at Apple langt om længe vil tage trådløs opladning til sig og introducere teknologien i den kommende iPhone. 

Ifølge Wall Street Journals oplysninger har Apple dog endnu ikke låst sig fast på et endeligt design for den næste iPhone, men arbejder i øjeblikket med op mod ti forskellige prototyper. 

Læs også: Den næste iPhone bliver kedelig - men så sker der noget virkelig interessant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere