Artikel top billede

(Foto: Foto: Meh_Sleep, CC BY-SA 2.0)

900.000 telefoner dør hver eneste dag: Her er den mest udbredte dødsårsag for din smartphone

Alt for mange smartphones tåler ikke en kold dukkert, og hver eneste dag går et overraskende højt antal smartphones i stykker af den grund. Producenterne bør udviklere vandtætte smartphones, lyder et opråb.

Den igangværende sag med iPhones med defekte batterier, er blot ét eksempel på, at vores smartphones er ganske skrøbelige.

Men mens Apples batteri-skandale og Samsungs Note 7-smartphones, der brød i brand og derfor måtte trækkes tilbage, skyldes fejl i produktionen, så er den typiske årsag til ødelagte og defekte smartphones en helt anden.

Det er, at brugerne taber deres smartphones - og måske endda ned i toiletkummen.

For antallet af smartphones, der må lade livet på grund af vand, er voldsomt højt.

Det vurderer analysefirmaet IDC i en ny global opgørelse:

"IDC estimerer, at næsten 900.000 smartphones ødelægges af væsker hver eneste dag," lyder det overraskende høje tal, IDC fremlægger.

"Væskers indflydelse på smartphones estimeres til at koste omkring 96,7 milliarder dollars om året," lyder det videre.

Det er Francisco Jeronimo, analytiker inden for trådløse og mobile teknologier for IDC, der i et blogindlæg fremlægger tallene.

Læs også: Vandtæt eller vandafvisende? Det betyder de forskellige betegnelser på din telefon

Antallet af 'druknede' smartphoens skal naturligvis ses i forhold til, at der sendes mange hundrede millioner smartphones på markedet hvert eneste år.

IDC venter, at det samlede antal smartphones i verden i løbet af de næste fire år vil nå op på mere end 6,4 milliarder.

Alligevel er problemet med ikke-vandtætte smartphones alt for stort:

"Producenterne bør komme med løsninger, der forhindrer, at smartphones går i stykker, når de kommer i kontakt med væsker på grund af tilfældige uheld. Det vil forbedre kundetilfredsheden og loyaliteten over for brandet," skriver Francisco Jeronimo i sit blogindhæg.

Bør vægtes højere

Et af årsagerne til, at mange smartphones fortsat ikke tåler vand, er, at det typisk ikke er det, forbrugeren vægter højst i købssituationen.

IDC's undersøgelser viser således, at forbrugerne vægter batteritiden og kvaliteten/pålideligheden højst, mens også brugervenlig betyder meget, når man skal vælge en ny smartphone 

"Beskyttelse mod væsker nævnes oftest ikke som en af de vigtigste grunde til at købe smartphones. Men det er en feature, som slutbrugerne vil sætte pris på, når uheldet er ude. Det hænger sammen med kvalitet og pålidelighed, og det er noget, brugerne er begyndt at forvente," skriver Francisco Jeronimo.

IDC forventer da også, at producenterne i stigende grad vil begynde at udvikle smartphones, der er langt mere hårdføre over for eksempelvis en tur i toiletkummen eller en cykeltur under et godt dansk skybrud.

"Procenterne bør gå fra kun at fokusere på at spare penge på R&D og implementere en bredere tilgang, der øger brand-loyaliteten og forhindrer omsætningstab på grund af utilfredse kunder, mens man samtidig også reducerer de høje omkostninger, der er forbundet med reparationer."

I 2014 var det ifølge IDC kun fire procent af de nye smartphones, der tilbød en eller anden form for beskyttelse mod væsker. Det er her i 2016 steget til syv procent.

Læs også:

Vandtæt eller vandafvisende? Det betyder de forskellige betegnelser på din telefon

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Mange danske iPhone-brugere mener pludselig at være ramt af batteri-problem - men de fleste tager formentlig fejl

Kun hver fjerde medarbejder får en smartphone af arbejdsgiveren - resten må selv punge ud

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere