Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

EU-kommissær lægger pres på: Vil have afskaffet roaming-gebyrer i næste uge

Det haster med at få truffet en afgørelse om fremtidens roaming-priser, mener EU's digitale kommissær. Danske teleselskaber frygter tårnhøje priser.

EU's digitale kommissær, Andrus Ansip, lægger pres på EU's 28 medlemslande, som han vil til at nå frem til en afgørelse om teleselskabernes priser for fremtidens roaming allerede i næste uge, nemlig 12. december.

Ellers risikerer landene, at afskaffelsen af roaming-afgifterne for forbrugerne ikke når at blive klar til næste sommer, når turist-trafikken for alvor tager til.

Det ligger fast, at den omstridte roaming-afgift vil blive fjernet for forbrugerne, der ellers i mange tilfælde har betalt i dyre domme, når de har roamet på rejser til udlandet.

EU-landene er imidlertid uenige om den pris, som teleselskaberne skal betale hinanden, når deres kunder roamer.

Her har de danske teleselskaber argumenteret kraftigt for en meget lav pris, da de dels sælger teleydelser meget billigt til deres kunder, dels ved, at de danske tele-forbrugere oftere rejser til andre EU-lande end kunder hos sydeuropæiske teleselskaber rejser til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

Og den position har Andrus Ansip forståelse for.

Han siger til Berlingske Business, at det 'ikke er rimeligt,' hvis de nordiske telekunder på grund af den nye aftale vil få dramatiske prisstigninger.

"Derfor er vi nødt til at beskytte teleselskaberne og forbrugerne i de skandinaviske og baltiske lande. Forbrugerne skal have de bedste tilbud," siger han til avisen.

Tidligere har Forbrugerrådet bedyret, at det vil være urimeligt, hvis de danske teleselskaber i givet fald vælger at sende udgifterne videre til kunderne.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet om nye roamingregler: Politikerne må gribe ind, hvis regningen sendes videre til forbrugerne

Omvendt har de danske teleselskaber luftet ideen om, at de helt vil fjerne muligheden for roaming i deres abonnementer, hvis der ikke findes en løsning, som giver forretningsmæssig mening for dem.

Det kan du læse mere om her: Dansk telebranche advarer efter EU-møde: I fremtiden kan roaming-muligheden blive helt fjernet fra danske mobilabonnementer

Læs også:

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU: Danske teleselskaber skal ikke rammes af million-regninger når roaming-afgift fjernes til sommer

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere