EU-kommissær lægger pres på: Vil have afskaffet roaming-gebyrer i næste uge

Det haster med at få truffet en afgørelse om fremtidens roaming-priser, mener EU's digitale kommissær. Danske teleselskaber frygter tårnhøje priser.

EU's digitale kommissær, Andrus Ansip, lægger pres på EU's 28 medlemslande, som han vil til at nå frem til en afgørelse om teleselskabernes priser for fremtidens roaming allerede i næste uge, nemlig 12. december.

Ellers risikerer landene, at afskaffelsen af roaming-afgifterne for forbrugerne ikke når at blive klar til næste sommer, når turist-trafikken for alvor tager til.

Det ligger fast, at den omstridte roaming-afgift vil blive fjernet for forbrugerne, der ellers i mange tilfælde har betalt i dyre domme, når de har roamet på rejser til udlandet.

EU-landene er imidlertid uenige om den pris, som teleselskaberne skal betale hinanden, når deres kunder roamer.

Her har de danske teleselskaber argumenteret kraftigt for en meget lav pris, da de dels sælger teleydelser meget billigt til deres kunder, dels ved, at de danske tele-forbrugere oftere rejser til andre EU-lande end kunder hos sydeuropæiske teleselskaber rejser til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

Og den position har Andrus Ansip forståelse for.

Han siger til Berlingske Business, at det 'ikke er rimeligt,' hvis de nordiske telekunder på grund af den nye aftale vil få dramatiske prisstigninger.

"Derfor er vi nødt til at beskytte teleselskaberne og forbrugerne i de skandinaviske og baltiske lande. Forbrugerne skal have de bedste tilbud," siger han til avisen.

Tidligere har Forbrugerrådet bedyret, at det vil være urimeligt, hvis de danske teleselskaber i givet fald vælger at sende udgifterne videre til kunderne.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet om nye roamingregler: Politikerne må gribe ind, hvis regningen sendes videre til forbrugerne

Omvendt har de danske teleselskaber luftet ideen om, at de helt vil fjerne muligheden for roaming i deres abonnementer, hvis der ikke findes en løsning, som giver forretningsmæssig mening for dem.

Det kan du læse mere om her: Dansk telebranche advarer efter EU-møde: I fremtiden kan roaming-muligheden blive helt fjernet fra danske mobilabonnementer

Læs også:

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU: Danske teleselskaber skal ikke rammes af million-regninger når roaming-afgift fjernes til sommer

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.