Artikel top billede

EU-kommissær lægger pres på: Vil have afskaffet roaming-gebyrer i næste uge

Det haster med at få truffet en afgørelse om fremtidens roaming-priser, mener EU's digitale kommissær. Danske teleselskaber frygter tårnhøje priser.

EU's digitale kommissær, Andrus Ansip, lægger pres på EU's 28 medlemslande, som han vil til at nå frem til en afgørelse om teleselskabernes priser for fremtidens roaming allerede i næste uge, nemlig 12. december.

Ellers risikerer landene, at afskaffelsen af roaming-afgifterne for forbrugerne ikke når at blive klar til næste sommer, når turist-trafikken for alvor tager til.

Det ligger fast, at den omstridte roaming-afgift vil blive fjernet for forbrugerne, der ellers i mange tilfælde har betalt i dyre domme, når de har roamet på rejser til udlandet.

EU-landene er imidlertid uenige om den pris, som teleselskaberne skal betale hinanden, når deres kunder roamer.

Her har de danske teleselskaber argumenteret kraftigt for en meget lav pris, da de dels sælger teleydelser meget billigt til deres kunder, dels ved, at de danske tele-forbrugere oftere rejser til andre EU-lande end kunder hos sydeuropæiske teleselskaber rejser til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

Og den position har Andrus Ansip forståelse for.

Han siger til Berlingske Business, at det 'ikke er rimeligt,' hvis de nordiske telekunder på grund af den nye aftale vil få dramatiske prisstigninger.

"Derfor er vi nødt til at beskytte teleselskaberne og forbrugerne i de skandinaviske og baltiske lande. Forbrugerne skal have de bedste tilbud," siger han til avisen.

Tidligere har Forbrugerrådet bedyret, at det vil være urimeligt, hvis de danske teleselskaber i givet fald vælger at sende udgifterne videre til kunderne.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet om nye roamingregler: Politikerne må gribe ind, hvis regningen sendes videre til forbrugerne

Omvendt har de danske teleselskaber luftet ideen om, at de helt vil fjerne muligheden for roaming i deres abonnementer, hvis der ikke findes en løsning, som giver forretningsmæssig mening for dem.

Det kan du læse mere om her: Dansk telebranche advarer efter EU-møde: I fremtiden kan roaming-muligheden blive helt fjernet fra danske mobilabonnementer

Læs også:

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU: Danske teleselskaber skal ikke rammes af million-regninger når roaming-afgift fjernes til sommer

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere