Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

EU-kommissær lægger pres på: Vil have afskaffet roaming-gebyrer i næste uge

Det haster med at få truffet en afgørelse om fremtidens roaming-priser, mener EU's digitale kommissær. Danske teleselskaber frygter tårnhøje priser.

EU's digitale kommissær, Andrus Ansip, lægger pres på EU's 28 medlemslande, som han vil til at nå frem til en afgørelse om teleselskabernes priser for fremtidens roaming allerede i næste uge, nemlig 12. december.

Ellers risikerer landene, at afskaffelsen af roaming-afgifterne for forbrugerne ikke når at blive klar til næste sommer, når turist-trafikken for alvor tager til.

Det ligger fast, at den omstridte roaming-afgift vil blive fjernet for forbrugerne, der ellers i mange tilfælde har betalt i dyre domme, når de har roamet på rejser til udlandet.

EU-landene er imidlertid uenige om den pris, som teleselskaberne skal betale hinanden, når deres kunder roamer.

Her har de danske teleselskaber argumenteret kraftigt for en meget lav pris, da de dels sælger teleydelser meget billigt til deres kunder, dels ved, at de danske tele-forbrugere oftere rejser til andre EU-lande end kunder hos sydeuropæiske teleselskaber rejser til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

Og den position har Andrus Ansip forståelse for.

Han siger til Berlingske Business, at det 'ikke er rimeligt,' hvis de nordiske telekunder på grund af den nye aftale vil få dramatiske prisstigninger.

"Derfor er vi nødt til at beskytte teleselskaberne og forbrugerne i de skandinaviske og baltiske lande. Forbrugerne skal have de bedste tilbud," siger han til avisen.

Tidligere har Forbrugerrådet bedyret, at det vil være urimeligt, hvis de danske teleselskaber i givet fald vælger at sende udgifterne videre til kunderne.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet om nye roamingregler: Politikerne må gribe ind, hvis regningen sendes videre til forbrugerne

Omvendt har de danske teleselskaber luftet ideen om, at de helt vil fjerne muligheden for roaming i deres abonnementer, hvis der ikke findes en løsning, som giver forretningsmæssig mening for dem.

Det kan du læse mere om her: Dansk telebranche advarer efter EU-møde: I fremtiden kan roaming-muligheden blive helt fjernet fra danske mobilabonnementer

Læs også:

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU: Danske teleselskaber skal ikke rammes af million-regninger når roaming-afgift fjernes til sommer

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere