Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fyret Uber-sikkerhedschef: De ansatte spionerer på berømtheder og ekskærester

Ubers medarbejdere snager i stor stil efter, hvor og hvornår politikere, berømte sangerinder og ekskærester kører med Uber-biler, fortæller fyret it-sikkerhedschef. Transportselskabet afviser alle anklager om sløset datasikkerhed.

Medarbejderne hos 'måske-taxaselskabet' Uber har informationssnablen langt nede i, hvor og hvordan berømtheder som Beyoncé og ekskærester færdes på diverse Uber-køreture.

Det fortæller Ubers tidligere chef for it-efterforskning, Ward Spangenberg, efter han blev fyret fra selskabet sidste februar.

Nu sagsøger han Uber for blandt andet en uretmæssig fyring, personlig krænkelse og aldersdiskrimination.

Det er i forbindelse med søgsmålet og retsdokumenter fra oktober, at 45årige Ward Spangenberg med en 11 måneders fortid hos Uber har fået fortalt om medarbejderne hos taxaselskabets ganske frie tilgang til kundedata.

Her fremgår det blandt andet, at medarbejderne hjælper hinanden med at holde øje med ekskæresters køreture samt med politikere og berømtheders ditto.

Den fyrede Ward Spangenberg med de mange anklager rettet mod Uber forklarer på den baggrund, at selskabets mangel på sikkerhedstiltag overtræder retten til privatlivets fred for Uber-kunderne

Det skriver mediet Reveal.

Krypterer data for myndigheder

Reveal har blandt andet talt med fem tidligere Uber-sikkerhedmedarbejdere.

De kan alle bekræfte, at det er nemt at holde øje med kundernes køreture - og at antallet af medarbejdere med tilgang til kundedata kan tælles i tusinder.

Læs også: Uber er lanceret i Danmark: Men virksomheden er tynget af tre møgsager

I Ward Spangenbergs anklager mod firmaets sikkerhedsprocedurer, som han oprindeligt var ansat til at stramme op på, lyder det også, at Uber sletter dokumenter, som myndigheder ellers skal have adgang til.

Samtidig fortæller han, at i udenlandske Uber-organisationer i forbindelse med razziaer krypterede visse informationer, så myndighederne ikke har kunnet indsamle dem.

Efter flere gange at have påpeget de fejl, blev Ward Spangenberg så fyret, lyder hans forklaring.

Uber: Vi har strikse dataregler
Uber har i et modsvar til Reveal fortalt, at selskabet har strikse regelsæt, der beskytter kundernes fortrolige data.

Selskabet erkender også, at der tidligere er blevet fyret medarbejdere, som har tiltusket sig adgang til kundedata, selvom de ikke skulle bruges til noget arbejdsrelateret.

Den adfærd har kostet "færre end 10" fyringer, forklarer Uber til Reveal.

"Vi har hundredvis af sikkerheds- og privacy-eksperter, der arbejder døgnet rundt på at beskytte data," svarer Uber tilbage.

Selskabet ønsker dog ikke at give et detaljeret indblik i, hvor de tekniske kontroller med kundedata er skruet sammen.

Heller ikke selvom Reveals kilder med solid sikkerhedserfaring hos netop Uber hævder, at medarbejderne alene giver deres ord på ikke at overtræde datasikkerhed - men at der altså er ikke er noget teknisk, der forhindrer dem i at snage.

Læs også:
Det kan vi lære af Se og Hør-skandalen

Google-tal afslører: Overvågningsstater som Danmark er ellevilde for at få udleveret Google-data om dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.