Artikel top billede

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Gmail-brugerne skal være på vagt: It-kriminelle forsøger sig i øjeblikket med en udspekuleret phishing-mail. Se her, hvordan du spotter fupnummeret.

Det menes, at der er over en milliard Gmail-brugere i verden, og også her i Danmark er Googles gratis email-tjeneste formentlig den mest udbredte.

Gmail-brugerne skal dog være ekstra på vagt i disse dage, når de tjekker for nye beskeder i indbakken.

Det kan man læse på sikkerhedsbloggen Wordfence

"En ny, meget effektiv phishing-teknik, der retter sig mod Gmail og andre services, er over det seneste år blevet mere populær blandt svindlerne."

"I de seneste uger har der været rapporter om erfarne, tekniske brugere, der er blevet ramt af det," lyder det hos Wordfence.

Mens phishing-angrebet kan rettes mod forskellige services, er det altså i øjeblikket Gmail-brugerne, de it-kriminelle går efter.

Læs også: Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF

Det sker ved, at man modtager en email, der foregiver at komme fra en, man kender - men dennes konto er blevet hacket, så det er de it-kriminelle, der står bag. 

Samtidig kan mailen indeholde et billede eller en vedhæftet fil.

Klikker man på det, åbnes et nyt vindue, og man får besked om, at man skal logge ind på Gmail.

Login-skærmen ligner til forveksling den ægte fra Google, men logger man ind, bliver ens Gmail-konto kompromitteret, idet de it-kriminelle opsnapper dine login-oplysninger.

Sådan genkender du fup-beskeden

Du kan dog spotte, at der er tale om et fupnummer ved at kigge på selve selve adressen i browseren.

Her optræder ganske vist ‘accounts.google.com', men samtidig også en masse anden tekst, der afslører, at du ikke længere er hos Google - blandt andet indledes phishing-sidens adresse med 'data:text/html.'

Danske DK-Cert advarer i øjeblikket også om phishing-kampagnen, der forsøger at narre Gmail-brugerne til at udlevere fortrolige oplysninger.

Blandt andet giver DK-Cert følgende råd til, hvordan man spotter fupnummeret:

"Man kan se det på, at linket ikke er markeret som et sikkert link, sådan som ægte HTTPS-links er det. Det vil typisk være med et hængelås-ikon og grøn tekstfarve."

"Vær forsigtig med at klikke på links og vedhæftede filer, også selvom de kommer fra kendte afsendere."

Læs også:

Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF

Nets advarer om bølge af fup-sms'er: Phishing-angreb mod danskerne netop nu

Fem luskede phishing-kneb: Disse svindelnumre hopper vi på igen og igen

Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere