Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Gmail-brugerne skal være på vagt: It-kriminelle forsøger sig i øjeblikket med en udspekuleret phishing-mail. Se her, hvordan du spotter fupnummeret.

Det menes, at der er over en milliard Gmail-brugere i verden, og også her i Danmark er Googles gratis email-tjeneste formentlig den mest udbredte.

Gmail-brugerne skal dog være ekstra på vagt i disse dage, når de tjekker for nye beskeder i indbakken.

Det kan man læse på sikkerhedsbloggen Wordfence

"En ny, meget effektiv phishing-teknik, der retter sig mod Gmail og andre services, er over det seneste år blevet mere populær blandt svindlerne."

"I de seneste uger har der været rapporter om erfarne, tekniske brugere, der er blevet ramt af det," lyder det hos Wordfence.

Mens phishing-angrebet kan rettes mod forskellige services, er det altså i øjeblikket Gmail-brugerne, de it-kriminelle går efter.

Læs også: Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF

Det sker ved, at man modtager en email, der foregiver at komme fra en, man kender - men dennes konto er blevet hacket, så det er de it-kriminelle, der står bag. 

Samtidig kan mailen indeholde et billede eller en vedhæftet fil.

Klikker man på det, åbnes et nyt vindue, og man får besked om, at man skal logge ind på Gmail.

Login-skærmen ligner til forveksling den ægte fra Google, men logger man ind, bliver ens Gmail-konto kompromitteret, idet de it-kriminelle opsnapper dine login-oplysninger.

Sådan genkender du fup-beskeden

Du kan dog spotte, at der er tale om et fupnummer ved at kigge på selve selve adressen i browseren.

Her optræder ganske vist ‘accounts.google.com', men samtidig også en masse anden tekst, der afslører, at du ikke længere er hos Google - blandt andet indledes phishing-sidens adresse med 'data:text/html.'

Danske DK-Cert advarer i øjeblikket også om phishing-kampagnen, der forsøger at narre Gmail-brugerne til at udlevere fortrolige oplysninger.

Blandt andet giver DK-Cert følgende råd til, hvordan man spotter fupnummeret:

"Man kan se det på, at linket ikke er markeret som et sikkert link, sådan som ægte HTTPS-links er det. Det vil typisk være med et hængelås-ikon og grøn tekstfarve."

"Vær forsigtig med at klikke på links og vedhæftede filer, også selvom de kommer fra kendte afsendere."

Læs også:

Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF

Nets advarer om bølge af fup-sms'er: Phishing-angreb mod danskerne netop nu

Fem luskede phishing-kneb: Disse svindelnumre hopper vi på igen og igen

Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere