Artikel top billede

Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand

Samsung har fundet forklaringen på, hvorfor batterierne i toptelefonen Galaxy Note 7 brød i brand.

Det udviklede sig til lidt af en katastrofe, da en række eksemplarer af Samsungs dengang helt nylancerede topmodel, Galaxy Note 7, i sommer begyndte at bryde i brand.

Brand-faren fik efter ganske kort tid Samsung til helt at skrotte modellen, selv om selskabet dengang ikke vidste, hvad der konkret fik telefonens batterier til at selvantænde.

Efter omfattende undersøgelser mener Samsung nu at have fundet forklaringen: Batterierne var dels bygget i forkert størrelse, dels med en produktionsfejl.

Samsung vil løfte sløret for undersøgelses-resultaterne mandag, men allerede i dag kan Wall Street Journal fortælle om konklusionerne.

Batterierne var leveret af dels datterselskabet Samsung SDI og Hong Kong-selskabet Amperex Technology, der producerer sine batterier på en fabrik i Kina.

Undersøgelsen viser, at batterierne fra Samsung SDI har været i forkert størrelse, som ikke har passet ordentligt ind i telefonens chassis.

Unøjagtigheden har ført til overophedningen, lyder det fra Samsung.

Oprindeligt troede Samsung, at brandfaren var isoleret til batterier leveret af Samsung SDI, hvorfor alle telefoner med batterier fra Samsung SDI blev tilbagekaldt, mens selskabet skruede op for leverancer af batterier fra Amperex.

Senere viste det sig imidlertid, at telefonerne fortsatte med at bryde i brand.

Undersøgelsen viser nu, at batterierne leveret af Amperex har indeholdt en produktionsfejl, som er opstået i forbindelse med, at produktionshastigheden er blevet sat i vejret.

Det fremgår endnu ikke, hvad denne produktionsfejl konkret består af.

Samsung har på baggrund af skandalen indført en kontrol-proces på otte skridt i batteri-produktionen med vægt på test, inspektioner og forskellige former for øvrige kvalitets-sikrings-procedurer.

Samsung er verdens største mobilselskab målt på solgte enheder. Alligevel kan det mærkes, når man bliver nødt til at tilbagekalde 2,5 millioner smartphones af dyreste model.

Samlet vurderes det, at miseren kommer til at koste Samsung mindst fem milliarder dollar, vurderer Wall Street Journal.

Læs også:

Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA

Potentiel bombe under Samsung: Nu antænder andre Samsung-modeller også
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere