Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand

Samsung har fundet forklaringen på, hvorfor batterierne i toptelefonen Galaxy Note 7 brød i brand.

Det udviklede sig til lidt af en katastrofe, da en række eksemplarer af Samsungs dengang helt nylancerede topmodel, Galaxy Note 7, i sommer begyndte at bryde i brand.

Brand-faren fik efter ganske kort tid Samsung til helt at skrotte modellen, selv om selskabet dengang ikke vidste, hvad der konkret fik telefonens batterier til at selvantænde.

Efter omfattende undersøgelser mener Samsung nu at have fundet forklaringen: Batterierne var dels bygget i forkert størrelse, dels med en produktionsfejl.

Samsung vil løfte sløret for undersøgelses-resultaterne mandag, men allerede i dag kan Wall Street Journal fortælle om konklusionerne.

Batterierne var leveret af dels datterselskabet Samsung SDI og Hong Kong-selskabet Amperex Technology, der producerer sine batterier på en fabrik i Kina.

Undersøgelsen viser, at batterierne fra Samsung SDI har været i forkert størrelse, som ikke har passet ordentligt ind i telefonens chassis.

Unøjagtigheden har ført til overophedningen, lyder det fra Samsung.

Oprindeligt troede Samsung, at brandfaren var isoleret til batterier leveret af Samsung SDI, hvorfor alle telefoner med batterier fra Samsung SDI blev tilbagekaldt, mens selskabet skruede op for leverancer af batterier fra Amperex.

Senere viste det sig imidlertid, at telefonerne fortsatte med at bryde i brand.

Undersøgelsen viser nu, at batterierne leveret af Amperex har indeholdt en produktionsfejl, som er opstået i forbindelse med, at produktionshastigheden er blevet sat i vejret.

Det fremgår endnu ikke, hvad denne produktionsfejl konkret består af.

Samsung har på baggrund af skandalen indført en kontrol-proces på otte skridt i batteri-produktionen med vægt på test, inspektioner og forskellige former for øvrige kvalitets-sikrings-procedurer.

Samsung er verdens største mobilselskab målt på solgte enheder. Alligevel kan det mærkes, når man bliver nødt til at tilbagekalde 2,5 millioner smartphones af dyreste model.

Samlet vurderes det, at miseren kommer til at koste Samsung mindst fem milliarder dollar, vurderer Wall Street Journal.

Læs også:

Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA

Potentiel bombe under Samsung: Nu antænder andre Samsung-modeller ogsåYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.