Artikel top billede

Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand

Samsung har fundet forklaringen på, hvorfor batterierne i toptelefonen Galaxy Note 7 brød i brand.

Det udviklede sig til lidt af en katastrofe, da en række eksemplarer af Samsungs dengang helt nylancerede topmodel, Galaxy Note 7, i sommer begyndte at bryde i brand.

Brand-faren fik efter ganske kort tid Samsung til helt at skrotte modellen, selv om selskabet dengang ikke vidste, hvad der konkret fik telefonens batterier til at selvantænde.

Efter omfattende undersøgelser mener Samsung nu at have fundet forklaringen: Batterierne var dels bygget i forkert størrelse, dels med en produktionsfejl.

Samsung vil løfte sløret for undersøgelses-resultaterne mandag, men allerede i dag kan Wall Street Journal fortælle om konklusionerne.

Batterierne var leveret af dels datterselskabet Samsung SDI og Hong Kong-selskabet Amperex Technology, der producerer sine batterier på en fabrik i Kina.

Undersøgelsen viser, at batterierne fra Samsung SDI har været i forkert størrelse, som ikke har passet ordentligt ind i telefonens chassis.

Unøjagtigheden har ført til overophedningen, lyder det fra Samsung.

Oprindeligt troede Samsung, at brandfaren var isoleret til batterier leveret af Samsung SDI, hvorfor alle telefoner med batterier fra Samsung SDI blev tilbagekaldt, mens selskabet skruede op for leverancer af batterier fra Amperex.

Senere viste det sig imidlertid, at telefonerne fortsatte med at bryde i brand.

Undersøgelsen viser nu, at batterierne leveret af Amperex har indeholdt en produktionsfejl, som er opstået i forbindelse med, at produktionshastigheden er blevet sat i vejret.

Det fremgår endnu ikke, hvad denne produktionsfejl konkret består af.

Samsung har på baggrund af skandalen indført en kontrol-proces på otte skridt i batteri-produktionen med vægt på test, inspektioner og forskellige former for øvrige kvalitets-sikrings-procedurer.

Samsung er verdens største mobilselskab målt på solgte enheder. Alligevel kan det mærkes, når man bliver nødt til at tilbagekalde 2,5 millioner smartphones af dyreste model.

Samlet vurderes det, at miseren kommer til at koste Samsung mindst fem milliarder dollar, vurderer Wall Street Journal.

Læs også:

Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA

Potentiel bombe under Samsung: Nu antænder andre Samsung-modeller også
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere