Artikel top billede

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Oracle har et nyt fokus med sin hardware-division, hvilket fører til hundredvis af fyringer. Antallet af fyrede kan overstige 1.000, da der går rygter om, at en tidligere Sun-teknologi som Solaris-styresystemet er fortid.

It-selskabet Oracle har ifølge online-mediet Mercury News fyret op mod 450 medarbejdere fortrinsvis fra selskabets hardware-division i den californiske by Santa Clara.

Fyringerne sker, mens Oracle er midt i en omlægning fra at sælge software og hardware til kundernes datacentre mod at sende sine programmer og maskiner i skyen.

"Oracle har nyt fokus for sin hardware-forretning, og af den grund er det besluttet at afskedige visse medarbejdere i Hardware Systems Division," lyder det følge The Mercury News i en udtalelse fra Oracle, som understreger, at selskabet ikke lukker sin Santa Clara-forretning.

Oracle sætter ikke nummer på antallet af fyrede medarbejdere, hvilket har sat gang i spekulationerne.

Måske mange flere fyret

Nyhedssitet ZDNet beretter eksempelvis, at antallet af fyrede medarbejdere kan overstige 1.000 folk fra især Oracles SPARC-afdeling, som selskabet fik med i købet af Sun Microsystems i 2009.

Læs også: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun

Spekulationen bunder i, at Oracle for godt et halvt år siden begyndte at tilbyde sine nye SPARC S7-processorer i sin Oracle Cloud samtidig med, at selskabets hardware- og software-omsætninger er dalet i den seneste tid.

Udover fyrede chefer peger ZDNet på, at hovedparten af de fyrede Oracle-folk både kommer fra hardware-divisionen og også blandt software-folk.

At der også er flere software-folk blandt afskedigelserne skyldes, at Oracle eftersigende stopper udviklingen af sit Solaris-styresystem, der ligeledes kom med i Sun Microsystem-opkøbet.

Midt i søgsmål

Fyringerne af hundredvis - og måske tusindvis - Oracle-folk kommer lige midt i, at Oracle er udfordret af et søgsmål fra det amerikanske Arbejdsministerium.

Dette søgsmål går kort ud på, at Oracle har diskrimineret i lønningsposerne, da kvinder, sorte og asiatiske medarbejdere angiveligt har fået for lidt i hyre i forhold til deres kolleger med samme jobfunktioner.

Oracle har i første omgang besvaret søgsmålet med, at det er politisk motiveret og baseret på falske beskyldninger.

Læs også:
Du bør opdatere omgående: Oracle udsender 270 sikkerhedsrettelser i kæmpepakke

IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere