Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Oracle har et nyt fokus med sin hardware-division, hvilket fører til hundredvis af fyringer. Antallet af fyrede kan overstige 1.000, da der går rygter om, at en tidligere Sun-teknologi som Solaris-styresystemet er fortid.

It-selskabet Oracle har ifølge online-mediet Mercury News fyret op mod 450 medarbejdere fortrinsvis fra selskabets hardware-division i den californiske by Santa Clara.

Fyringerne sker, mens Oracle er midt i en omlægning fra at sælge software og hardware til kundernes datacentre mod at sende sine programmer og maskiner i skyen.

"Oracle har nyt fokus for sin hardware-forretning, og af den grund er det besluttet at afskedige visse medarbejdere i Hardware Systems Division," lyder det følge The Mercury News i en udtalelse fra Oracle, som understreger, at selskabet ikke lukker sin Santa Clara-forretning.

Oracle sætter ikke nummer på antallet af fyrede medarbejdere, hvilket har sat gang i spekulationerne.

Måske mange flere fyret

Nyhedssitet ZDNet beretter eksempelvis, at antallet af fyrede medarbejdere kan overstige 1.000 folk fra især Oracles SPARC-afdeling, som selskabet fik med i købet af Sun Microsystems i 2009.

Læs også: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun

Spekulationen bunder i, at Oracle for godt et halvt år siden begyndte at tilbyde sine nye SPARC S7-processorer i sin Oracle Cloud samtidig med, at selskabets hardware- og software-omsætninger er dalet i den seneste tid.

Udover fyrede chefer peger ZDNet på, at hovedparten af de fyrede Oracle-folk både kommer fra hardware-divisionen og også blandt software-folk.

At der også er flere software-folk blandt afskedigelserne skyldes, at Oracle eftersigende stopper udviklingen af sit Solaris-styresystem, der ligeledes kom med i Sun Microsystem-opkøbet.

Midt i søgsmål

Fyringerne af hundredvis - og måske tusindvis - Oracle-folk kommer lige midt i, at Oracle er udfordret af et søgsmål fra det amerikanske Arbejdsministerium.

Dette søgsmål går kort ud på, at Oracle har diskrimineret i lønningsposerne, da kvinder, sorte og asiatiske medarbejdere angiveligt har fået for lidt i hyre i forhold til deres kolleger med samme jobfunktioner.

Oracle har i første omgang besvaret søgsmålet med, at det er politisk motiveret og baseret på falske beskyldninger.

Læs også:
Du bør opdatere omgående: Oracle udsender 270 sikkerhedsrettelser i kæmpepakke

IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere