Artikel top billede

I kampen mod spam og clickbait: Google fjerner 1,7 milliarder dårlige reklamer fra internettet

Google har fjernet over dobbelt så mange ondsindede og misledende reklamer i 2016 som i 2017.

Verdens største annonceringsselskab, Google, kæmper en brav kamp imod "fake news", clickbait-reklamer og scammere ved at forbyde over 1,7 milliarder reklamer fra Googles reklamenetværk, Adwords.

Det skriver Google i et blogindlæg.

Dermed har Google fjernet dobbelt så mange reklamer  fra internettet som året forinden. Reklamer er ofte en nødvendighed for at det frie internet kan løbe rundt, men mange reklamer er skadelige, misvisende og direkte ondsindede, mener Google.

I blogindlægget forklarer Google om nogle af de fjernede annoncer, som firmaet har bandlyst i 2016.

Google har blandt andet fuldstændig bandlyst reklamer, der omhandler såkaldte "lønningdagslån".

Det er en type lån, der er relativt udbredt i USA.

Disse vor lån skal være betalt tilbage inden 60 dage og har en skyhøj rente på over 36 procent, og de er ofte umulige at tilbagebetale. I alt er over fem millioner af sådanne reklamer blevet bandlyst.

Derudover har Google fjernet over 112 millioner såkaldte "trick-to-click"-reklamer.

Det indebærer blandt andet bannere, der ligner systembeskeder med advarsler om systemfejl eller "opdater nu ved at trykke her!"-beskeder, der til tider leder brugeren hen til sites med malware.

Læs også: Verdens største adblocker begynder at sælge 'acceptable' reklamer

1.300 annoncører blokeret

Annoncer af ulovlige produkter - heriblandt medicin og lægemidler - er også blevet bandlyst sammen med reklamer for ulovlig online gambling og annoncer som misleder brugerne. 165 millioner reklamer er i alt blevet bandlyst.

Ud over 1,7 milliarder fjernede reklamer har Google også suspenderet over 1.300 Adsense-konti og reklamer der er skjult som links til artikler.

Det er ofte meget sensationsprægede overskrifter eller "Du gætter aldrig, hvad der så skete"-tekster, der lokker brugeren til at tro, at linket førte til en spændende artikel, men i stedet mødes af en mur af reklamer eller et produkt.

Google er også gået ind i kampen mod falske nyheder. Det kan du læse mere om her: Google og Facebook efter hård kritik: Stopper med at reklamere for falske nyheder

Google fjernede også 47.000 annoncer for falske vægttabsmetoder, diæter eller præparater, uden beviselig effekt, men med tekster som "lægerne er overraskede over dette hemmelige lægemiddel mod kræft."

Læs også: Koden er knækket: Sådan får du forbrugerne til bruge penge på din app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere