I kampen mod spam og clickbait: Google fjerner 1,7 milliarder dårlige reklamer fra internettet

Google har fjernet over dobbelt så mange ondsindede og misledende reklamer i 2016 som i 2017.

Verdens største annonceringsselskab, Google, kæmper en brav kamp imod "fake news", clickbait-reklamer og scammere ved at forbyde over 1,7 milliarder reklamer fra Googles reklamenetværk, Adwords.

Det skriver Google i et blogindlæg.

Dermed har Google fjernet dobbelt så mange reklamer  fra internettet som året forinden. Reklamer er ofte en nødvendighed for at det frie internet kan løbe rundt, men mange reklamer er skadelige, misvisende og direkte ondsindede, mener Google.

I blogindlægget forklarer Google om nogle af de fjernede annoncer, som firmaet har bandlyst i 2016.

Google har blandt andet fuldstændig bandlyst reklamer, der omhandler såkaldte "lønningdagslån".

Det er en type lån, der er relativt udbredt i USA.

Disse vor lån skal være betalt tilbage inden 60 dage og har en skyhøj rente på over 36 procent, og de er ofte umulige at tilbagebetale. I alt er over fem millioner af sådanne reklamer blevet bandlyst.

Derudover har Google fjernet over 112 millioner såkaldte "trick-to-click"-reklamer.

Det indebærer blandt andet bannere, der ligner systembeskeder med advarsler om systemfejl eller "opdater nu ved at trykke her!"-beskeder, der til tider leder brugeren hen til sites med malware.

Læs også: Verdens største adblocker begynder at sælge 'acceptable' reklamer

1.300 annoncører blokeret
Annoncer af ulovlige produkter - heriblandt medicin og lægemidler - er også blevet bandlyst sammen med reklamer for ulovlig online gambling og annoncer som misleder brugerne. 165 millioner reklamer er i alt blevet bandlyst.

Ud over 1,7 milliarder fjernede reklamer har Google også suspenderet over 1.300 Adsense-konti og reklamer der er skjult som links til artikler.

Det er ofte meget sensationsprægede overskrifter eller "Du gætter aldrig, hvad der så skete"-tekster, der lokker brugeren til at tro, at linket førte til en spændende artikel, men i stedet mødes af en mur af reklamer eller et produkt.

Google er også gået ind i kampen mod falske nyheder. Det kan du læse mere om her: Google og Facebook efter hård kritik: Stopper med at reklamere for falske nyheder

Google fjernede også 47.000 annoncer for falske vægttabsmetoder, diæter eller præparater, uden beviselig effekt, men med tekster som "lægerne er overraskede over dette hemmelige lægemiddel mod kræft."

Læs også: Koden er knækket: Sådan får du forbrugerne til bruge penge på din app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.