Artikel top billede

Fem hotte tech-nyheder fra ugens løb: Få overblikket her

AMD har offentliggjort lanceringsdatoen for firmaets nye Ryzen-processorer, og Razer opkøber smartphone-selskab. Her er fem tech-nyheder fra ugens løb.

AMD's længe ventede Ryzen-processor bliver lanceret i starten af marts måned. Det bekræfter AMD's CEO Lisa Su i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

AMD's Ryzen-processorserie er ventet som et seriøst våben mod den nærmest monopollignende situation med Intel som computerprocessorens konge.

Lisa Su bekræftede også, at AMD's serie af Vega-grafikkort vil udkomme i den tidlige sommer 2017.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel

AMD kalder selv lanceringen for firmaets vigtigeste forbrugerorienterede produkt i over et årti, og Lisa Su bekræftede også, at selskabet allerede er i færd med at udvikle efterfølgeren til Ryzen-processorerne, Zen 2 og Zen 3.

CEO'en bekræftede også, at AMD allerede nu udvikler og forsker i 7nm teknologi.

Razer opkøber Nextbit

Tidligt på ugen kom det også frem, at Razer opkøber Nextbit, selskabet bag den noget unikke Robin-smartphone.

Razer er en af verdens største producenter af udstyr til computerspillere, så at firmaet opkøber en smartphone-producent har straks fået rygterne til at køre om en mulig "gamer-telefon." Razer har allerede sin egen gamer-bærbar computer. 

Læs også: Oversigt: Så slank bliver din næste bærbare Windows-computer med grafikkort

Nextbits Robin-telefon var unik, da dens Android-system var cloud-baseret og apps automatisk blev gemt i skyen.

Slack udgiver enterprise-app

Den populære kommunikationsplatform Slack har nu - måske endelig - lanceret en enterprise-version af sin Slack-app til større virksomheder.

Navnet på produktet er Enterprise Grid og skal hjælpe virksomheder til bedre at kunne administrere samtaler og 'teams' i Slack.

Den eksisterende Slack-app er ikke designet til at kunne håndtere store virksomheder med flere tusinde ansatte, men den nye enterprise-version skulle hjælpe på det.

Slacks enterprise-version kommer kun et par måneder efter, at Microsoft annoncerede sin "Slack-dræber, Microsoft Teams, der fra starten af er klar til større virksomheder.

Tre nye telefoner i februar

Februar og starten af marts er som altid den tid, hvor der bliver annonceret flest nye smartphones, men ikke den, hvor der bliver sat flest nye til salg.

Faktisk er det kun HTC Desire 650 og Samsungs A3 og A5 (2017-modeller), som bliver sat til salg i februar måned. Alle tre er telefoner til en relativ lav pris, men uden at det går for meget ud over brugeroplevelsen.

HTC Desire 650 koster 1.490 kroner, Samsung A3 vil koste 2.599 kroner, og A5 vil koste 3.299 kroner.

Ny tablet på vej fra Samsung

Fra den 27 februar begynder verdens største mobilfest ved årets Mobile World Congress i Barcelona. Det er her, at mange af de store spillere plejer at fremvise nye smartphones og andet mobilt tilbehør.

LG har allerede bekræftet, at en LG G6 vil blive fremvist.

Samsung plejer at lancere sin nyeste Galaxy-telefon ved MWC-messen, men ikke i år. En Galaxy-lancering vil først ske i april måned, hvis man skal tro diverse læk.

I stedet har Samsung smidt små ledetråde ud, der angiveligt viser en ny Samsung-tablet, højst sandsynligt en Samsung Tab 3, i dagene op til MWC.

Læs også: Verdens hurtigst voksende enterprise-app får nu også opkaldsfunktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.