Artikel top billede

Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany

FTF-A vil alligevel ikke have KMD til at udvikle et helt nyt it-system og fyrer nu selskabet flere år inde i stort it-projekt. I stedet trækker FTF-A nu KMD-rivalen Netcompany ind i varmen.

A-kassen FTF-A ophæver dens kontrakt med KMD om udvikling af et nyt it-system, der skulle have effektiviseret arbejdsgangene i A-kassen og åbnet for mulighed for selvbetjening for A-kassens 140.000 medlemmer, skriver Finans.dk.

I stedet for KMD vil FTF-A nu indgå aftale med KMD-konkurrenten Netcompany, der i den seneste tid har haft stor succes med at vinde andele på KMD's marked.

Med fyringen stopper samarbejdet mellem FTF-A og KMD, som blev indledt i 2014, da de to selskaber indgik aftale om levering af det såkaldte Føniks-system.

I den dengang fem-årige aftale skulle KMD bygge en helt ny a-kasseløsning med det, som parterne dengang kaldte for ‘fokus på en udvidet automatisering af arbejdsgange samt medlemmernes mulighed for selvbetjening."

Administrerende direktør i FTF-A, Michael Darmer, siger til Finans.dk, at udviklingsprojektet ‘hen ad vejen' har taget ‘forskellige drejninger.'

"Vi har spurgt os selv, om vi var enige i den drejning, om det [projektet, red] kunne komme i mål til tiden, og om produktet var det rigtige for os. Der er vi kommet frem til, at det var det ikke," siger han til avisen.

Netcompanys løsning er til gengæld det rigtige for a-kassen, mener han, da selskabet er ‘kendt som en it-leverandør, der leverer til tiden."

Fyringen af KMD kommer i kølvandet på en række andre sager for KMD med en række af selskabets vigtigste kunder.

Selskabet har sagsanlæg og et enormt erstatningskrav fra Skat hængende over hovedet, mens kommunerne mener, at KMD med vilje forsinker leveringen af en række vigtige it-systemer for på den måde at malke dem for store millionbeløb.

Samtidig kræver ATP en halv milliard kroner retur af KMD for stærkt forsinkede leveringer, ligesom både kommunerne og ATP har truet med at udelukke KMD fra at kunne byde på fremtidige udbud.

For kort tid siden opsagde en anden af KMD's store kunder, Region Syddanmark, også en stor kontrakt til 100 millioner kroner med KMD, da regionen ikke ville acceptere leveringen af systemet, som efter regionens opfattelse ikke levede op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Læs også:

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er der gået galt?

KMD føler sig urimeligt behandlet: Voldsom kritik fra kommuner er 'del af en forhandling'

Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Pensions-gigant kræver en halv milliard af KMD - har fået nået nok af forsinkede it-systemer

KMD skovler penge ind på forsinkede leverancer: Store bøder til KMD ville have forhindret forsinkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.