Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany

FTF-A vil alligevel ikke have KMD til at udvikle et helt nyt it-system og fyrer nu selskabet flere år inde i stort it-projekt. I stedet trækker FTF-A nu KMD-rivalen Netcompany ind i varmen.

A-kassen FTF-A ophæver dens kontrakt med KMD om udvikling af et nyt it-system, der skulle have effektiviseret arbejdsgangene i A-kassen og åbnet for mulighed for selvbetjening for A-kassens 140.000 medlemmer, skriver Finans.dk.

I stedet for KMD vil FTF-A nu indgå aftale med KMD-konkurrenten Netcompany, der i den seneste tid har haft stor succes med at vinde andele på KMD's marked.

Med fyringen stopper samarbejdet mellem FTF-A og KMD, som blev indledt i 2014, da de to selskaber indgik aftale om levering af det såkaldte Føniks-system.

I den dengang fem-årige aftale skulle KMD bygge en helt ny a-kasseløsning med det, som parterne dengang kaldte for ‘fokus på en udvidet automatisering af arbejdsgange samt medlemmernes mulighed for selvbetjening."

Administrerende direktør i FTF-A, Michael Darmer, siger til Finans.dk, at udviklingsprojektet ‘hen ad vejen' har taget ‘forskellige drejninger.'

"Vi har spurgt os selv, om vi var enige i den drejning, om det [projektet, red] kunne komme i mål til tiden, og om produktet var det rigtige for os. Der er vi kommet frem til, at det var det ikke," siger han til avisen.

Netcompanys løsning er til gengæld det rigtige for a-kassen, mener han, da selskabet er ‘kendt som en it-leverandør, der leverer til tiden."

Fyringen af KMD kommer i kølvandet på en række andre sager for KMD med en række af selskabets vigtigste kunder.

Selskabet har sagsanlæg og et enormt erstatningskrav fra Skat hængende over hovedet, mens kommunerne mener, at KMD med vilje forsinker leveringen af en række vigtige it-systemer for på den måde at malke dem for store millionbeløb.

Samtidig kræver ATP en halv milliard kroner retur af KMD for stærkt forsinkede leveringer, ligesom både kommunerne og ATP har truet med at udelukke KMD fra at kunne byde på fremtidige udbud.

For kort tid siden opsagde en anden af KMD's store kunder, Region Syddanmark, også en stor kontrakt til 100 millioner kroner med KMD, da regionen ikke ville acceptere leveringen af systemet, som efter regionens opfattelse ikke levede op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Læs også:

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er der gået galt?

KMD føler sig urimeligt behandlet: Voldsom kritik fra kommuner er 'del af en forhandling'

Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Pensions-gigant kræver en halv milliard af KMD - har fået nået nok af forsinkede it-systemer

KMD skovler penge ind på forsinkede leverancer: Store bøder til KMD ville have forhindret forsinkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere