Artikel top billede

Foto: Skærmbillede fra Roger Andersons TedTalk.

Denne programmør har fundet det perfekte våben mod Windows-svindlere og irriterende telefon-sælgere

Programmøren Roger Anderson har bygget en robothær, der bliver sendt i krig mod svindlere og irriterende telefonsælgere.

Den amerikanske programmør Roger Anderson har fundet det perfekte våben mod tele-svindlere og irriterende tele-marketing-sælgere.

Ifølge net-mediet Business Insider har han bygget en hær af robotter, der er programmeret til at drive svindlere og telemarketing-folk til vanvid.  

For robotterne er forudprogrammerne til at holde samtalen med svindlerne kørende så længe som muligt.

Det kan robotterne, fordi de er designet til genkende talemønstre.

Det betyder, at de kan identificere, når personen i den anden ende er færdig med at tale.

Derfor er robotterne i stand til at føre en samtale, der ganske vist ofte er yderst mærkværdig, men dog er så naturlig i sit forløb, at robotten virker som en levende personer. 

I nogle tilfælde besvarer robotten bare spørgsmål med et "ja," "okay" eller et "helt sikkert".

Andre gange stiller den et modspørgsmål ala "drikker du kaffe?" eller kommer med en konstatering som "Du lyder som en jeg har gået i skole med."

Læs også: Derfor er Nigeria-svindlerne så snot-dumme

Robotter opfører sig bizart

Og ifølge en artikel i New York Times er robotterne programmeret til at opføre sig mere og mere bizart jo længere opkaldet står på.

Eksempelvis begynder robotten at sige mystiske ting som: "Jeg er lige vågnet op og har lige taget min medicin, så jeg er lidt groggy. Kan du tale lidt langsommere? " eller "Åh gud, der sidder en bi på min arm. Du kan bare fortsætte med at tale, men jeg tier lige stille på grund af bien."

Alle opkaldende bliver optaget, og sidste år gav Robert Anderson en tech-talk, hvor han fortalte historien om robotterne og samtidig afspillede en række optagelser af samtaler, som robotterne har haft (spol frem til 9.20, hvor han demonstrerer hvordan de virker). 

Læs også: Så let kan du blokere fupopkald og telefonsælgere

Sælger robotterne som en serviceRoger Anderson sælger i dag robotterne som en service til virksomheder og privatpersoner. 

Eksempelvis kan en virksomhed eller privatperson købe sig til et abonnement til 2 dollar om måneden, der giver dem ubegrænset adgang til at viderestille denne type opkald til robotterne.

Når opkaldet er afsluttet modtager brugerne af tjenesten automatisk en mail med en optagelse af samtalen. 

Sender robotter i krig mod Microsoft-svindlere

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan også danske privat-personer og virksomheder bliver plaget af de såkaldte "Microsoft-svindlere". 

Svindlerne forsøger at franarre folk penge ved at ringe til dem under dække af at komme fra Microsofts officielle support-service. 

Læs også: Microsoft-svindlere hærger fortsat i Danmark

Ifølge Business Insider er Roger Anderson nu også begyndt aktivt at sende robotterne i krig mod netop denne type organiserede svindlere.

I stedet for blot at bruge robotterne til at tage i mod opkald, bruger han dem nu til aktivt at foretage opkald til call-centre, der er kendt for at huse Windows-svindlerne. 

Ifølge Business Insider fik han et callcenter til at lukke ned for et af deres telefonnumre efter, at han dirigerede sine robotter at foretage 500 opkald til nummeret i løbet af ganske kort tid. 

Herunder kan du høre andre eksempler på, hvordan det foregår, når robotterne er i aktion: 

Læs også: 
Sådan bekæmper du bedst Nigeria-svindlerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere