Artikel top billede

Derfor er Nigeria-svindlerne så snot-dumme

Har du også undret dig over, hvorfor de såkaldte Nigeria-breve så åbenlyst bærer præg af at være fake?

En nigeriansk bankmand har brug for hjælp, og hvis du kan gøre ham en lille tjeneste, lover han til gengæld at overføre et tre-cifret millionbeløb til din bankkonto.

Du har sikkert også prøvet at modtage denne type mails, og undrende tænkt: "Hvor dumme er de folk, der hopper på den slags?" 

Selv om det måske virker ulogisk, kan der dog være en god grund til, at svindelbrevene er så idiotiske, at de færreste hopper i fælden.

Det er i hvert fald postulatet i en ny forskningsrapport, der er udarbejdet af en forsker ved navn Cormac Herley, der er ansat i Microsofts forskningsafdeling. 

Går efter de "dummeste"

Svindlerne er nemlig ikke ude på at snøre ComON-læsere og andre kritiske internetbrugere. Tværtimod. 

Og ifølge Cormac Herley vil denne type utroværdige mails da også blive ignoreret af de fleste, der kan finde ud af at bruge en søgemaskine eller har brugt internettet i lang nok tid til at have modtaget lignende mails før.

Ligesom folk, der har familie og venner med en smule indsigt, heller ikke vil hoppe i fælden.

Tilbage er de mest utrænede og uoplyste internetbrugere, og de er de ideelle ofre for svindleren.  

Ikke gratis at svindle

For selv om det er noget nær gratis for svindlerne at sende de mange e-mails ud, er selve svindelnummeret langt fra omkostningsfrit.

Den amerikanske forsker forklarer, at svindlerne som regel bliver nødt til at føre lange og tidskrævende mail-korrespondancer, før det lykkes at lænse offerets konto.

Med andre ord kan det være dyrt, hvis potentielle ofre hopper fra undervejs i svindlen, og derfor kan det bedst betale sig at sortere de kritiske internetbrugere fra i starten og udelukkende gå efter de allermest godtroende ofre.

Og derfor skriver svindlerne også ofte allerede i den første mail, at de kommer fra Nigeria, selv om det i sagens natur gør det betydeligt lettere at identificere dem som Nigeria-svindlere, skriver Cormac Herley i sin rapport, der netop har titlen "Why do Nigerian Scammers Say They are from Nigeria?".

Læs også:

Gaddafis rige enke lover danskere gratis guld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere