Artikel top billede

Buldrer ind på markedet for selvkørende biler: Intel køber top-producent for enorme 107 milliarder kroner

Intel køber israelske Mobileye for gigantiske 107 milliarder kroner. Med købet bliver Intel med et snuptag en mægtig spiller inden for teknologier til selvkørende biler.

Chip-kæmpen Intel har længe været i gang med at køre kanonerne i stilling til det spirende marked for teknologi til selvkørende biler.

Nu tager selskabet et stort skridt fremad. Intel køber nemlig det israelske selskab Mobileye for enorme 15,3 milliarder dollar - 107 milliarder kroner.

Mobileeye har blot 600 medarbejdere og havde i fjor en  indtjening på 1,2 milliarder kroner.

Selskabet har haft enorm succes med dets såkaldte machine vision-systemer og bevægelsessensorer, som man bilselskaber har kastet sig over.

Selskabet arbejder tæt sammen med blandt andre Audi, BMW, Nissan, Tesla, VW og Volvo.

De 107 milliarder kroner er en væsentlig overpris på ikke mindre end 34 procent i forhold til den kurs, som Mobileye-aktien lukkede på fredag i børs-handlen.

Største nogensinde

Købet er det største nogensinde, når det gælder virksomheder, der udvikler teknologi til selvkørende biler, og det understreger, hvor vigtig Intel opfatter dette marked.

Det israelske selskab udvikler og producerer chip-baserede kamera-systemer til selvkørende biler.

Intel og Mobileye samarbejder allerede i dag om udvikling af teknologierne med BMW. Dette arbejde skal ifølge planerne udmønte sig i en flåde på 40 testbiler fra BMW, som skal på vejene i efteråret.

Mobileye blev grundlagt i 1999 og har i mange år anvendt teknologi-fundament fra den franske chip-producent STMicroelectronics til produktion af selskabets chip.

Selskabets teknologi er primært fokuseret på anti-kollision - herunder kameraer, software og lignende.

Mobileye har således stået bag de første udgaver af Teslas selvkørende system. Dette samarbejde opførte dog efter, at en chauffør af en Tesla Model S med den selvkørende funktion tændt blev dræbt i et trafikuheld i fjor.

Ejerskabet under Intel signalerer, at der kan være udvikling og produkter på vej inden for en bred vifte af nye teknologier til selvkørende biler - blandt andet kameraer, sensorer, kort, data-indsamling og meget andet.

Det israelske selskab arbejder for tiden på femte generation af selskabet chip, som ifølge planerne skal være klar til produktion i 2021. Femte generation skal kunne anvendes i fuldt selvkørende biler.

Også andre af de store chipselskaber satser store beløb på at positionere sig på markedet for teknologier til selvkørende biler, som ventes at blive gigantisk.

Således købte Qualcomm i efteråret det hollandske chipfirma NXP i en af tech-industriens største handler nogensinde.

Det kan du læse mere om her: Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde

Læs også:

Ford: Om fem år har vi tusindvis af biler uden rat på gaden

Intel køber op i kendt kort-tjeneste - kan blive fremtidens navigation for selvkørende biler

Her er verdens mest innovative it-virksomheder - som også kan tænke i forretningsmodeller

Denne computer kan blive hjernen i fremtidens selvkørende biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere