Artikel top billede

Denne computer kan blive hjernen i fremtidens selvkørende biler

En computer på størrelse med en iPad kan blive hjernen i fremtidens selv-kørende biler. Audi er langt med udviklingen af computeren, der bliver i stand til selv at lære og udvikle sig efter brugerens kørsel.

Det tyske bilfirma Audi AG er langt med udviklingen af det såkaldte zFAS-board, som kan blive hjernen i selskabets kommende biler.

Audi udvikler den lille computer sammen med chip-selskaberne Mobileye og Nvidia samt hardware-producenten Delphi. Det bliver sidstnævnte, der skal samle enheden.

Ifølge Audi bliver zFAS-enheden udstyret med både en EyeQ3 mobilprocessor fra Mobileye samt Nvidias nye Tegra K1-processor.

Den lille enhed vil skulle behandle alle oplysninger fra sensorer og kameraer rundt omkring på bilen og i realtid omforme dem til instruktioner til bilens styring.

Skal kunne forbedre sig selv

Selskabet er snart klar med de første udgaver af zFAS, som fra bilerne løbende skal sende data tilbage til Audi, hvor de vil blive behandlet af selskabets systemer, inden de sendes tilbage til bilen igen.

"Her skal data behandles ved hjælp af 'machine learning'-algoritmer og kunstig intelligens, inden de sendes tilbage til bilen. Dermed vil zFAS-boardet løbende blive udviklet til senere at kunne håndtere komplekse situationer langt bedre," lyder det fra selskabet.

Det er planen, at zFAS-enheden skal sættes i produktion inden for kommende par år, hvor den som det centrale interface vil skulle håndtere alle funktioner inden for automatisk styring af bilen.

Ifølge Audi vil zFAS-boardet gradvist blive udrullet gennem Audis model-portefølje.

Bilfirmaet betegner udviklingen af zFAS-enheden som en "milepæl på vejen mod de nye automatiske køre-funktioner."

Der eksperimenteres i dag i stor stil med automatisk styring i bil-industrien.

Fordelen ved automatisk styring er blandt andet, at de automatisk styrede biler vil kunne køre ekstremt tæt på hinanden uden at ramme hinanden, hvilket vil kunne give langt bedre udnyttelse af pladsen på vejene.

I dag er de fleste selvkørende biler baseret på en række forskellige systemer, der er koblet sammen.

Ifølge Audi er zFAS-systemet det første af slagsen, der håndterer samtlige autonome funktioner i bilen under samme digitale motorhjelm i en central domæne-arkitektur, som selskabet kalder det.

"Takket være den høje integrations-grad er det nye board mindre end en tablet-pc," lyder det fra Audi.

Enheden kan desuden skaleres på flere måder og er derfor fremtidssikret, lyder det fra selskabet.

Læs mere om fremtidens biler her:

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil.

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere