Artikel top billede

(Foto: Achille M. Bigliardi)

Cisco på trapperne med splinternyt styresystem: Kommer til at hedde 'Lindt'

Cisco er på trapperne med et nyt styresystem, som meget vel kan komme til at udfordre selskabets egen kerneforretning.

Cisco er i fuld gang med at bygge et helt nyt netværks-styresystem, som står til at få alvorlige konsekvenser på selskabets nuværende forretning.

Planen er nemlig at udbyde det nye styresystem til netværks-udstyr, hvilket ifølge Cisco vil ramme direkte ind i selskabets nuværende netværks-forretning.

Det skriver den amerikanske avis The Information.

Det nye styresystem - der angiveligt kommer til at hedde ‘Lindt' - skal gøre det muligt for kunderne at afvikle netværks-baserede features, selv om de ikke er i besiddelse af det high-end hardware, som Cisco i dag tjener en del af sine penge på at sælge.

Istedet skal softwaren gøre det muligt at kunne anvende avancerede features, selv om netværket beståår af gamle og/eller billige Cisco-switche og -routere, som kører på gamle chip fra eksempelvis Broadcom.

Beslutningen om at udvikle det nye styresystem er blevet truffet, fordi Cisco angiveligt vil forhindre konkurrererende netværks-producenter som Juniper Networlds og Arista Networks i at få fodfæste på dette marked.

Begge disse selskaber har software på hylderne, som gør det muligt at køre såkaldt ‘white box hardware' - altså hvilken som helst hardware fra unavngivne og prisbillige producenter.

Det ligger i kortene, at det kommende Lindt-styresystem kan ramme Ciscos indtjening, hvis selskabets kunder fremover vælge at anvende softwaren og indkøbe billig ‘white box hardware' fremfor Ciscos dyrere alternativer.

Cisco har i et stykke tid bevæget sig over mod software-området og betragter sig selv som verdens femtestørste softwareselskab og har blandt andet en stor forretning inden for internet of thing og applikations-udvikling.

Læs også:

Stor sikkerhedsbrist opdaget: CIA kan overtage kontrollen med 300 af Ciscos switch-produkter

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Routere og switche fra Cisco, HP og Juniper kan pludselig lukke ned og ikke genstartes: Cisco sætter 870 millioner kroner af til udbedring

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere