Artikel top billede

Cisco på trapperne med splinternyt styresystem: Kommer til at hedde 'Lindt'

Cisco er på trapperne med et nyt styresystem, som meget vel kan komme til at udfordre selskabets egen kerneforretning.

Cisco er i fuld gang med at bygge et helt nyt netværks-styresystem, som står til at få alvorlige konsekvenser på selskabets nuværende forretning.

Planen er nemlig at udbyde det nye styresystem til netværks-udstyr, hvilket ifølge Cisco vil ramme direkte ind i selskabets nuværende netværks-forretning.

Det skriver den amerikanske avis The Information.

Det nye styresystem - der angiveligt kommer til at hedde ‘Lindt' - skal gøre det muligt for kunderne at afvikle netværks-baserede features, selv om de ikke er i besiddelse af det high-end hardware, som Cisco i dag tjener en del af sine penge på at sælge.

Istedet skal softwaren gøre det muligt at kunne anvende avancerede features, selv om netværket beståår af gamle og/eller billige Cisco-switche og -routere, som kører på gamle chip fra eksempelvis Broadcom.

Beslutningen om at udvikle det nye styresystem er blevet truffet, fordi Cisco angiveligt vil forhindre konkurrererende netværks-producenter som Juniper Networlds og Arista Networks i at få fodfæste på dette marked.

Begge disse selskaber har software på hylderne, som gør det muligt at køre såkaldt ‘white box hardware' - altså hvilken som helst hardware fra unavngivne og prisbillige producenter.

Det ligger i kortene, at det kommende Lindt-styresystem kan ramme Ciscos indtjening, hvis selskabets kunder fremover vælge at anvende softwaren og indkøbe billig ‘white box hardware' fremfor Ciscos dyrere alternativer.

Cisco har i et stykke tid bevæget sig over mod software-området og betragter sig selv som verdens femtestørste softwareselskab og har blandt andet en stor forretning inden for internet of thing og applikations-udvikling.

Læs også:

Stor sikkerhedsbrist opdaget: CIA kan overtage kontrollen med 300 af Ciscos switch-produkter

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Routere og switche fra Cisco, HP og Juniper kan pludselig lukke ned og ikke genstartes: Cisco sætter 870 millioner kroner af til udbedring

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere