Artikel top billede

(Foto: Achille M. Bigliardi)

Cisco på trapperne med splinternyt styresystem: Kommer til at hedde 'Lindt'

Cisco er på trapperne med et nyt styresystem, som meget vel kan komme til at udfordre selskabets egen kerneforretning.

Cisco er i fuld gang med at bygge et helt nyt netværks-styresystem, som står til at få alvorlige konsekvenser på selskabets nuværende forretning.

Planen er nemlig at udbyde det nye styresystem til netværks-udstyr, hvilket ifølge Cisco vil ramme direkte ind i selskabets nuværende netværks-forretning.

Det skriver den amerikanske avis The Information.

Det nye styresystem - der angiveligt kommer til at hedde ‘Lindt' - skal gøre det muligt for kunderne at afvikle netværks-baserede features, selv om de ikke er i besiddelse af det high-end hardware, som Cisco i dag tjener en del af sine penge på at sælge.

Istedet skal softwaren gøre det muligt at kunne anvende avancerede features, selv om netværket beståår af gamle og/eller billige Cisco-switche og -routere, som kører på gamle chip fra eksempelvis Broadcom.

Beslutningen om at udvikle det nye styresystem er blevet truffet, fordi Cisco angiveligt vil forhindre konkurrererende netværks-producenter som Juniper Networlds og Arista Networks i at få fodfæste på dette marked.

Begge disse selskaber har software på hylderne, som gør det muligt at køre såkaldt ‘white box hardware' - altså hvilken som helst hardware fra unavngivne og prisbillige producenter.

Det ligger i kortene, at det kommende Lindt-styresystem kan ramme Ciscos indtjening, hvis selskabets kunder fremover vælge at anvende softwaren og indkøbe billig ‘white box hardware' fremfor Ciscos dyrere alternativer.

Cisco har i et stykke tid bevæget sig over mod software-området og betragter sig selv som verdens femtestørste softwareselskab og har blandt andet en stor forretning inden for internet of thing og applikations-udvikling.

Læs også:

Stor sikkerhedsbrist opdaget: CIA kan overtage kontrollen med 300 af Ciscos switch-produkter

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Routere og switche fra Cisco, HP og Juniper kan pludselig lukke ned og ikke genstartes: Cisco sætter 870 millioner kroner af til udbedring

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere