Artikel top billede

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering

Prisen på et applikations-overvågningsselskab blev på få timer mangedoblet, da Cisco lagde 25 millliarder kroner på bordet i et opkøb. Læs her, hvad Cisco får for de mange milliarder kroner.

Cisco har set sig så sulten på applikations management-selskabet AppDynamics, at der er lagt 25 milliarder kroner på bordet for at opkøbe virksomheden.

AppDynamics fra 2008 har i denne uge gjort klar til en stor børsnotering i dag torsdag, mens selskabets ledelse har forhandlet med Cisco om at blive slugt af it-giganten.

Børsnoteringen stod til at blive den første store af sin slags i it-branchen i 2017, men den er nu gået i vasken på grund af Ciscos tilbud, som har mangedoblet værdien af AppDynamics.

Og det har man det tilsyneladende helt fint med hos den hurtigtvoksende app-overvågningsvirksomhed.

"AppDynamics var fokuseret på at få omsætningen til at vokse til en multi-milliard-forretning som et børsnoteret selskab. Men efter samtaler med Ciscos ledelse, er beslutningen havnet på en fusion inden børsnoteringen," skriver Asheem Chandna på sin blog.

Asheem Chandna er partner i venture kapitalselskabet Greylock, der har delvist ejerskab i AppDynamics.

Han forklarer, at aftalen mellem de to selskaber blev underskrevet tirsdag aften, hvorefter de to selskabet offentliggjorde handlen få minutter efter.

Det får Cisco for milliarderne

Hvad er et så for et selskab, der er yngre end den første iPhone, som Cisco har betalt en lille Storebæltsbro for?

Asheem Chandna forklarer til Bloomberg, at der indledningsvist er investeret cirka 80 millioner kroner i AppDynamics, som har været igennem en voldsomt vækst igennem sine få leveår.

Selskabet har specialiseret sig i at overvåge og optimere applikationer internt i et selskab, hvilket Asheem Chandna ser som et godt match med Ciscos teknologi-stack.

"Cisco er et verdensklasse-selskab med ufattelige ressourcer, som kan få AppDynamics til at vokse meget hurtigt ude hos kunderne," siger han til Bloomberg.

Han tilføjer, at kombinationen af Ciscos egne software-værktøjer til at overvåge kundernes infrastruktur med AppDynamics applikationsoptimering giver en god synergieffekt mellem de to selskaber.

Cisco ser sig selv som verdens femtestørste software-selskab og meddeler, at AppDynamics bliver en del af selskabets internet-of-tings og applikations-division.

Handlen forventes at være endelig afsluttet i april og kommer lige efter en kæmpe fyringsrunde hos it-giganten. 

Det kan du læse mere om her: Cisco skal fyre 5.500 medarbejdere

Læs også: 
Data kan tappes: Alvorlig aflytnings-sårbarhed fundet i næsten 860.000 Cisco-enheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere