Artikel top billede

Fusioner og opkøb på vej blandt outsourcing-firmaer i Danmark og i Norden

Der er for mange outsourcing-leverandører i Norden, og derfor må nogle af dem lade livet i de kommende år.

Det nordiske marked for outsourcing vil være præget af konsolidering i de kommende år.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Ringgaard Pedersen, der er managing consultant i PA Consulting Group og ansvarlig for rådgivning om outsourcing. 

"Der er rigtig mange leverandører i Norden. Det betyder, at der er en enorm hård konkurrence, og selvom det er et vækstmarked, tror jeg, at vi kommer til at se konsolidering," siger han.

"Der er simpelthen nogle, der er nødt til at lade livet, så man kan få stordriftsfordele. Det er helt sikkert noget, der vil komme, for det er de nødt til, fordi der er for hård konkurrence på nuværende tidspunkt."

"Over de næste år vil der komme opkøb, partnerskaber og fusioner og nye måder, man leverer forretningen på," vurderer Henrik Ringgaard Pedersen.

Konsolideringen er allerede i gang

Han er en af forfatterne til en ny rapport PA Consulting Group og Whitelane, hvor over 1.000 unikke outsourcing-kunder fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltager som respondenter.

Den konkluderer blandt andet, at 50 procent af virksomhederne i Danmark forventer at outsource mere i år, end de gjorde sidste år.

Læs mere her: Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Outsourcing-kunderne skal dog være opmærksomme på, at der er tale om et outsourcing-marked i forandring, forklarer Henrik Ringgaard Pedersen:

"Nu er HP og CSC jo lige gået sammen. De er hver sin virksomhed i undersøgelsen."

"HCL købte Volvo IT i Sverige, og Evry har outsourcet hele sin infrastruktur til IBM," lyder et par andre aktuelle eksempler på konsolideringen fra Henrik Ringgaard Pedersen.

"Forskellen mellem leverandørerne bliver mindre," forklarer han videre og uddyber: 

"De lokale leverandører finder andre måder at løfte arbejdet på; NNIT har eksempelvis kontorer på Filippinerne, i Kina og i Tjekkiet."

"Og de internationale leverandører, særligt de indiske, har etableret sig meget mere lokalt. Så forskellen mellem leverandørerne bliver udjævnet."

Læs mere om rapporten her:

Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Dansk outsourcing-bølge på vej: Derfor vil virksomhederne outsource i stor stil

Stor opgørelse over kunders tilfredshed med outsourcing-kontrakter: Sådan klarer din leverandør sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere