Artikel top billede

Fusioner og opkøb på vej blandt outsourcing-firmaer i Danmark og i Norden

Der er for mange outsourcing-leverandører i Norden, og derfor må nogle af dem lade livet i de kommende år.

Det nordiske marked for outsourcing vil være præget af konsolidering i de kommende år.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Ringgaard Pedersen, der er managing consultant i PA Consulting Group og ansvarlig for rådgivning om outsourcing. 

"Der er rigtig mange leverandører i Norden. Det betyder, at der er en enorm hård konkurrence, og selvom det er et vækstmarked, tror jeg, at vi kommer til at se konsolidering," siger han.

"Der er simpelthen nogle, der er nødt til at lade livet, så man kan få stordriftsfordele. Det er helt sikkert noget, der vil komme, for det er de nødt til, fordi der er for hård konkurrence på nuværende tidspunkt."

"Over de næste år vil der komme opkøb, partnerskaber og fusioner og nye måder, man leverer forretningen på," vurderer Henrik Ringgaard Pedersen.

Konsolideringen er allerede i gang

Han er en af forfatterne til en ny rapport PA Consulting Group og Whitelane, hvor over 1.000 unikke outsourcing-kunder fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltager som respondenter.

Den konkluderer blandt andet, at 50 procent af virksomhederne i Danmark forventer at outsource mere i år, end de gjorde sidste år.

Læs mere her: Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Outsourcing-kunderne skal dog være opmærksomme på, at der er tale om et outsourcing-marked i forandring, forklarer Henrik Ringgaard Pedersen:

"Nu er HP og CSC jo lige gået sammen. De er hver sin virksomhed i undersøgelsen."

"HCL købte Volvo IT i Sverige, og Evry har outsourcet hele sin infrastruktur til IBM," lyder et par andre aktuelle eksempler på konsolideringen fra Henrik Ringgaard Pedersen.

"Forskellen mellem leverandørerne bliver mindre," forklarer han videre og uddyber: 

"De lokale leverandører finder andre måder at løfte arbejdet på; NNIT har eksempelvis kontorer på Filippinerne, i Kina og i Tjekkiet."

"Og de internationale leverandører, særligt de indiske, har etableret sig meget mere lokalt. Så forskellen mellem leverandørerne bliver udjævnet."

Læs mere om rapporten her:

Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Dansk outsourcing-bølge på vej: Derfor vil virksomhederne outsource i stor stil

Stor opgørelse over kunders tilfredshed med outsourcing-kontrakter: Sådan klarer din leverandør sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere