Fusioner og opkøb på vej blandt outsourcing-firmaer i Danmark og i Norden

Der er for mange outsourcing-leverandører i Norden, og derfor må nogle af dem lade livet i de kommende år.

Det nordiske marked for outsourcing vil være præget af konsolidering i de kommende år.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Ringgaard Pedersen, der er managing consultant i PA Consulting Group og ansvarlig for rådgivning om outsourcing. 

"Der er rigtig mange leverandører i Norden. Det betyder, at der er en enorm hård konkurrence, og selvom det er et vækstmarked, tror jeg, at vi kommer til at se konsolidering," siger han.

"Der er simpelthen nogle, der er nødt til at lade livet, så man kan få stordriftsfordele. Det er helt sikkert noget, der vil komme, for det er de nødt til, fordi der er for hård konkurrence på nuværende tidspunkt."

"Over de næste år vil der komme opkøb, partnerskaber og fusioner og nye måder, man leverer forretningen på," vurderer Henrik Ringgaard Pedersen.

Konsolideringen er allerede i gang
Han er en af forfatterne til en ny rapport PA Consulting Group og Whitelane, hvor over 1.000 unikke outsourcing-kunder fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltager som respondenter.

Den konkluderer blandt andet, at 50 procent af virksomhederne i Danmark forventer at outsource mere i år, end de gjorde sidste år.

Læs mere her: Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Outsourcing-kunderne skal dog være opmærksomme på, at der er tale om et outsourcing-marked i forandring, forklarer Henrik Ringgaard Pedersen:

"Nu er HP og CSC jo lige gået sammen. De er hver sin virksomhed i undersøgelsen."

"HCL købte Volvo IT i Sverige, og Evry har outsourcet hele sin infrastruktur til IBM," lyder et par andre aktuelle eksempler på konsolideringen fra Henrik Ringgaard Pedersen.

"Forskellen mellem leverandørerne bliver mindre," forklarer han videre og uddyber: 

"De lokale leverandører finder andre måder at løfte arbejdet på; NNIT har eksempelvis kontorer på Filippinerne, i Kina og i Tjekkiet."

"Og de internationale leverandører, særligt de indiske, har etableret sig meget mere lokalt. Så forskellen mellem leverandørerne bliver udjævnet."

Læs mere om rapporten her:

Outsourcing-kunder og -leverandører taler forbi hinanden: Sådan undgår man store problemer

Dansk outsourcing-bølge på vej: Derfor vil virksomhederne outsource i stor stil

Stor opgørelse over kunders tilfredshed med outsourcing-kontrakter: Sådan klarer din leverandør sig

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.