Artikel top billede

Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag

Den mest omfattende del af bestikkelsessagen har endelig fået en dato. Tidligere topledere i Atea og det offentlige skal stå på mål for anklager om bestikkelse og underslæb.

Nu er der endelig fastlagt en dato for hovedsagen i, hvad der kaldes den største bestikkelsessag i Danmarkshistorien.

10. oktober bliver dagen, hvor sagen, der poppulært kaldes Region Sjælland-sagen, skydes i gang.

Sagen omhandler syv tidligere ansatte i det offentlige og tidligere Atea-topfolk, der alle er tiltalt for at have modtaget eller have tilbudt bestikkelse i form af rejser og materielle goder samt for underslæb for et samlet beløb på mere 1,2 millioner kroner.

Blandt andet har flere højtstående ansatte i Region Sjælland angiveligt modtaget rejser fra salgschefer i Atea til Dubai og Las Vegas, som blev betalt enten direkte af enten eller med midler, som regionen havde til gode hos Atea, hvilket anklagemyndigheden anser som underslæb.

Indtil videre indledes sagen 10. oktober og fortsætter helt frem til midten af februar 2018, før alle beviser og sager er blevet gemmengået.

I alt er der sat 34 dage af til sagen.

Ville hverve kunder

Rejsen til Dubai er et af hovedforholdene i sagen.

Formålet med rejsen var ifølge anklagemyndigheden for tre nu tidligere Atea-chefer at fastholde kunderne hos Atea, og på sigt få Region Sjælland og Rigspolitiet med over til de tre tidligere ansattes fælles nye selskab, 3A-It.

Ifølge anklageskriftet tilknyttet sagen var de to it-ansatte bevidste om, at turen var betalt af Atea.

De to it-ansatte havde også modtaget andre ydelser og gaver fra Atea-ansatte over en længere årrække, ligesom også andre sigtede fra Region Sjælland har modtaget gaver, heriblandt hotelophold med ægtefæller på Hotel Bella Sky i København.

Atea har også tilbudt andre rejser til blandt andet Las Vegas tre gange samt yderligere en rejse til Dubai, lyder det i anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet har den ene af de to it-ansatte også modtaget 12 flasker rødvin, et hotelophold på Radisson Blu og en middag til et privat arrangement, alle som Atea betalte.

Katalysator

Sagen om bestikkelsen i Region Sjælland var katalysator for de andre sager om bestikkelse af offentligt ansatte fra Atea.

I forbindelse med efterforskningen af sagerne beslaglagde Bagmandspolitiet (SØIK) en række computere og mailservere hos Atea, der afslørede yderligere forhold af bestikkelse af offentligt ansatte i blandt andet Københavns kommune, ministerier og DSB.

Blandt andet skulle Atea have "smurt" offentligt ansatte for 76.000 kroner på en måned.

Det kan du læse mere om her: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

Flere sager er allerede blevet ført til doms. 

Læs også: Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

I løbet af sommeren vil yderligere syv komme for retten i bestikkelsessagen.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere