Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag

Den mest omfattende del af bestikkelsessagen har endelig fået en dato. Tidligere topledere i Atea og det offentlige skal stå på mål for anklager om bestikkelse og underslæb.

Nu er der endelig fastlagt en dato for hovedsagen i, hvad der kaldes den største bestikkelsessag i Danmarkshistorien.

10. oktober bliver dagen, hvor sagen, der poppulært kaldes Region Sjælland-sagen, skydes i gang.

Sagen omhandler syv tidligere ansatte i det offentlige og tidligere Atea-topfolk, der alle er tiltalt for at have modtaget eller have tilbudt bestikkelse i form af rejser og materielle goder samt for underslæb for et samlet beløb på mere 1,2 millioner kroner.

Blandt andet har flere højtstående ansatte i Region Sjælland angiveligt modtaget rejser fra salgschefer i Atea til Dubai og Las Vegas, som blev betalt enten direkte af enten eller med midler, som regionen havde til gode hos Atea, hvilket anklagemyndigheden anser som underslæb.

Indtil videre indledes sagen 10. oktober og fortsætter helt frem til midten af februar 2018, før alle beviser og sager er blevet gemmengået.

I alt er der sat 34 dage af til sagen.

Ville hverve kunder

Rejsen til Dubai er et af hovedforholdene i sagen.

Formålet med rejsen var ifølge anklagemyndigheden for tre nu tidligere Atea-chefer at fastholde kunderne hos Atea, og på sigt få Region Sjælland og Rigspolitiet med over til de tre tidligere ansattes fælles nye selskab, 3A-It.

Ifølge anklageskriftet tilknyttet sagen var de to it-ansatte bevidste om, at turen var betalt af Atea.

De to it-ansatte havde også modtaget andre ydelser og gaver fra Atea-ansatte over en længere årrække, ligesom også andre sigtede fra Region Sjælland har modtaget gaver, heriblandt hotelophold med ægtefæller på Hotel Bella Sky i København.

Atea har også tilbudt andre rejser til blandt andet Las Vegas tre gange samt yderligere en rejse til Dubai, lyder det i anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet har den ene af de to it-ansatte også modtaget 12 flasker rødvin, et hotelophold på Radisson Blu og en middag til et privat arrangement, alle som Atea betalte.

Katalysator

Sagen om bestikkelsen i Region Sjælland var katalysator for de andre sager om bestikkelse af offentligt ansatte fra Atea.

I forbindelse med efterforskningen af sagerne beslaglagde Bagmandspolitiet (SØIK) en række computere og mailservere hos Atea, der afslørede yderligere forhold af bestikkelse af offentligt ansatte i blandt andet Københavns kommune, ministerier og DSB.

Blandt andet skulle Atea have "smurt" offentligt ansatte for 76.000 kroner på en måned.

Det kan du læse mere om her: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

Flere sager er allerede blevet ført til doms. 

Læs også: Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

I løbet af sommeren vil yderligere syv komme for retten i bestikkelsessagen.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere