Artikel top billede

Microsofts hardware-salg har det svært: Er det snart helt slut for Windows Phone efter endnu et kæmpedrop?

Salget af Microsofts hardware står i stampe - især styrtdykker salget af Windows Phone, som ingen regner med længere.

Microsoft har egentlig ingen grund til ikke at juble: Selskabets kvartalsregnskab viser, at selskabets overskud samlet set er steget med hele 28 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I årets første tre måneder - der er andet kvartal i Microsofts regnskabsår - har Microsoft således landet et overskud på 4,8 milliarder dollar - 32,8 milliarder kroner.

Der er dog malurt i bægeret. For Microsofts hardware-salg ligger en del under det forventede niveau, og det er noget, som selskabet skal gøre noget ved.

Værst ser det ud for det skrantende salg af Windows Phone, der engang var udset til at blive en væsentlig søjle i Microsofts produkt-portefølje, men som aldrig har været i nærheden af et gennembrud.

Salget af Windows Phone er faldet med næsten fem milliarder kroner i kvartalet i forhold til det samme kvartal sidste år.

Niveauet er nu ‘ubetydeligt,' som Microsofts CFO, Amy Hood, sagde i forbindelse med præsentationen af regnskabet.

Faktisk er salget nu så lavt, at det ikke kan blive ved med at falde, før Microsoft en gang for alle drejer nøglen om på smartphone-forretningen.

Dermed kan det snart være slut med Microsofts smartphone-eventyr, der bygger på opkøbet af det dengang ligeledes alvorligt skrantende Nokia.

Læs også: Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Surface går heller ikke for godt

Heller ikke salget af Windows Surface Pro-computeren går for godt, viser kvartalsregnskabet.

Her kan vi se, at salget af Surface er faldet med 26 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt solgte Microsoft Surface-computere for 831 millioner dollar (5,7 milliarder kroner), og selv om det i sig selv er et stort beløb, er det det laveste niveau i fem kvartaler.

Som årsag peger Microsoft på det, som selskabet kalder for ‘product end-of-lifecycle dynamics' - altså at forbrugerne afventer lanceringen nye modeller.

Microsoft har således ikke lanceret en ny Surface Pro siden slutningen af 2015, da Surface Pro 4 og Surface Book så dagens lys, og det ventes, at selskabet er på trapperne med en ny model i årets løb.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbrev er den klare melding da også fra Microsoft, at salget af Surface Pro ligger under det forventede niveau.

Til gengæld er salget af Windows 10 Pro-styresystemet vokset med 10 procent i takt med, at salget af pc'er med Windows 10 Pro præinstalleret er begyndt at tage fart.

Interessant er det, at Microsoft-topchef Satya Nadella specifikt nævner, at hardware fortsat skal spille en rolle for Microsoft.

"Surface Pro, Book, Hub, Studio og HoloLens skaber alle nye markeder for Windows-økosystemet," siger han.

Men her går det rigtigt godt

Mens hardware-salget således ikke går for godt, er der anderledes knald på Microsoft cloud-forretning, hvor omsætningen er steget med otte procent til 22,1 milliarder dollar og indtjeningen er steget hele 22 procent til 4,8 milliarder dollar (knap 33 milliarder kroner) i kvartalet.

Også Office-divisionen har god vind i sejlene med en vækst i omsætningen på 15 procent.

Læs også:

Annoncer ikke længere Googles hurtigst voksende forretning: Ligger Googles fremtid i dette nye forretningsområde?

Microsoft lancerer sin første desktop-computer: Her er Surface Studio

Microsofts vilde Surface Book kommer endelig til Danmark: Det kommer den til at koste

Microsoft scorer kassen på cloud-abonnementer - men antallet af nye abonnenter falder voldsomt

Nedturen fortsætter: IBM's omsætning falder for 20. kvartal i træk - er bunden snart nået?

Microsofts kommende Surface Phone: Hvad kan få dig til at købe den?

Efter katastrofale salgstal: Microsoft stopper med at sælge Lumia-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.