Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsofts hardware-salg har det svært: Er det snart helt slut for Windows Phone efter endnu et kæmpedrop?

Salget af Microsofts hardware står i stampe - især styrtdykker salget af Windows Phone, som ingen regner med længere.

Microsoft har egentlig ingen grund til ikke at juble: Selskabets kvartalsregnskab viser, at selskabets overskud samlet set er steget med hele 28 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I årets første tre måneder - der er andet kvartal i Microsofts regnskabsår - har Microsoft således landet et overskud på 4,8 milliarder dollar - 32,8 milliarder kroner.

Der er dog malurt i bægeret. For Microsofts hardware-salg ligger en del under det forventede niveau, og det er noget, som selskabet skal gøre noget ved.

Værst ser det ud for det skrantende salg af Windows Phone, der engang var udset til at blive en væsentlig søjle i Microsofts produkt-portefølje, men som aldrig har været i nærheden af et gennembrud.

Salget af Windows Phone er faldet med næsten fem milliarder kroner i kvartalet i forhold til det samme kvartal sidste år.

Niveauet er nu ‘ubetydeligt,' som Microsofts CFO, Amy Hood, sagde i forbindelse med præsentationen af regnskabet.

Faktisk er salget nu så lavt, at det ikke kan blive ved med at falde, før Microsoft en gang for alle drejer nøglen om på smartphone-forretningen.

Dermed kan det snart være slut med Microsofts smartphone-eventyr, der bygger på opkøbet af det dengang ligeledes alvorligt skrantende Nokia.

Læs også: Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Surface går heller ikke for godt

Heller ikke salget af Windows Surface Pro-computeren går for godt, viser kvartalsregnskabet.

Her kan vi se, at salget af Surface er faldet med 26 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt solgte Microsoft Surface-computere for 831 millioner dollar (5,7 milliarder kroner), og selv om det i sig selv er et stort beløb, er det det laveste niveau i fem kvartaler.

Som årsag peger Microsoft på det, som selskabet kalder for ‘product end-of-lifecycle dynamics' - altså at forbrugerne afventer lanceringen nye modeller.

Microsoft har således ikke lanceret en ny Surface Pro siden slutningen af 2015, da Surface Pro 4 og Surface Book så dagens lys, og det ventes, at selskabet er på trapperne med en ny model i årets løb.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbrev er den klare melding da også fra Microsoft, at salget af Surface Pro ligger under det forventede niveau.

Til gengæld er salget af Windows 10 Pro-styresystemet vokset med 10 procent i takt med, at salget af pc'er med Windows 10 Pro præinstalleret er begyndt at tage fart.

Interessant er det, at Microsoft-topchef Satya Nadella specifikt nævner, at hardware fortsat skal spille en rolle for Microsoft.

"Surface Pro, Book, Hub, Studio og HoloLens skaber alle nye markeder for Windows-økosystemet," siger han.

Men her går det rigtigt godt

Mens hardware-salget således ikke går for godt, er der anderledes knald på Microsoft cloud-forretning, hvor omsætningen er steget med otte procent til 22,1 milliarder dollar og indtjeningen er steget hele 22 procent til 4,8 milliarder dollar (knap 33 milliarder kroner) i kvartalet.

Også Office-divisionen har god vind i sejlene med en vækst i omsætningen på 15 procent.

Læs også:

Annoncer ikke længere Googles hurtigst voksende forretning: Ligger Googles fremtid i dette nye forretningsområde?

Microsoft lancerer sin første desktop-computer: Her er Surface Studio

Microsofts vilde Surface Book kommer endelig til Danmark: Det kommer den til at koste

Microsoft scorer kassen på cloud-abonnementer - men antallet af nye abonnenter falder voldsomt

Nedturen fortsætter: IBM's omsætning falder for 20. kvartal i træk - er bunden snart nået?

Microsofts kommende Surface Phone: Hvad kan få dig til at købe den?

Efter katastrofale salgstal: Microsoft stopper med at sælge Lumia-smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere