Artikel top billede

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Status: Med fredagens regnskab fra TDC er der klarhed over, hvilke af de fire store mobilselskaber i Danmark, der har overhånden i krigen om de danske mobilkunder. Her får du overblikket over positionerne lige nu.

De danske mobilkunder farer frem og tilbage mellem de store spillere på det danske mobilmarked. 

Efter årets første kvartal kan man se, at kunderne i tusindetal bevæger sig mellem selskaberne, der i kvartalsregnskaberne enten fejrer deres optur eller begræder kundernes flugt. 

"Telia så ikke specielt godt ud, men det var heller ikke godt i fjerde kvartal sidste år. Der var der trods alt nogle udrensninger og justeringer, men den her gang ser det ud til, at Telia i øjeblikket er udfordret på kundesiden. Det er der ingen tvivl om. De ligner dem, der aktuelt set har det sværest," vurderer Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank og følger den danske telebranche tæt.

Telia styrtbløder

Den helt store taber efter første kvartal er uden tvivl Telia.

På trods af friske farver i regnskabet kan ledelsen konstatere en massiv udvandring fra kundeklubben.

I årets første tre måneder har 28.000 kunder forladt selskabet på grund af "voldsom konkurrence", som Telia skriver i sit regnskab. 

Hos Telia kan man godt mærke, at kundekartoteket bliver udhulet, vurderer Morten Imsgard. Antallet af kunder er nemlig vigtigt for alle andre end TDC, der udelukkende kan fokusere på ARPU (average revenue per user)

"Det er mærkbart, og det er det særligt for et selskab, der ikke har den størrelse, det gerne vil have i Danmark. Telenor, Telia og 3 er nødt til at fokusere på begge parametre. De kan ikke bare smide 20.000 kunder uden det giver anledning til bekymring," lyder det fra Morten Imsgard. 

TDC ligger sig i Telias negative slipstrøm med et mindre kundefald. Efter blandt andet at have vist fremgang i løbet af efteråret 2016. Det viser dagens kvartalsregnskab, som du kan læse mere om her: Nyt TDC-regnskab: Kunderne fortsætter med at flygte.

På sejrskurs

Mens kunder i tusindetal forlader Telia er stemningen noget bedre hos konkurrenterne.

Hos Telenor og 3 kan man notere sig et første kvartal af 2017, hvor kunderne strømmede ivrigt til. Det viser tal fra selskabernes regnskaber. 

Det bliver dog efter første kvartal en smal sejr til selskabet 3, der kan tegne sig for 11.000 nye kunder i årets første måneder. Det er 2.000 flere end Telenor, der har budt 9.000 kunder velkommen siden nytår. 

Hos 3 er resultatet fra første kvartal endnu et positivt tegn for selskabet, der den seneste tid har skovlet kunder til sig. I løbet af 2016 fik selskabet knap 50.000 nye kunder. 

Det kan du læse mere om her: 3 buldrer frem på det danske telemarked: Henter masser af mobilkunder og tjener styrtende med penge

For Telenor er fremgangen ikke et skridt på en lang vej af sejre. Selskabet har tidligere haft det svært på det danske mobilmarked, men med en tilgang på mere end 40.000 nye kunder i løbet af 2016 sidder Telenor solidt på positionen som det næstestørste selskab på markedet. 

Det kan du læse mere om her: Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder

TDC med ét fokus

Krigen om de danske mobilkunder bølger frem og tilbage, og resultatet fra første kvartal ligner et tilbageslag for TDC, der som selskab blev hårdt presset sidste år. 

Det kan du læse mere om her: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Alligevel er det ikke antallet af kunder, der er afgørende for den danske tele-sværvægter. Dagens nyhed om, at 4000 kunder har forladt butikken giver derfor ikke grund til bekyming, vurderer Morten Imsgard. 

"Hvis TDC taber mange tusinde kunder, så er det selvfølgelig problematisk, men hvis de kan holde et kundetab på et lavt antal tusinde, så gør det ingenting for mig at se. Det er langt vigtigere at de får en bedre ARPU på deres kundebase."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.