Artikel top billede

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Status: Med fredagens regnskab fra TDC er der klarhed over, hvilke af de fire store mobilselskaber i Danmark, der har overhånden i krigen om de danske mobilkunder. Her får du overblikket over positionerne lige nu.

De danske mobilkunder farer frem og tilbage mellem de store spillere på det danske mobilmarked. 

Efter årets første kvartal kan man se, at kunderne i tusindetal bevæger sig mellem selskaberne, der i kvartalsregnskaberne enten fejrer deres optur eller begræder kundernes flugt. 

"Telia så ikke specielt godt ud, men det var heller ikke godt i fjerde kvartal sidste år. Der var der trods alt nogle udrensninger og justeringer, men den her gang ser det ud til, at Telia i øjeblikket er udfordret på kundesiden. Det er der ingen tvivl om. De ligner dem, der aktuelt set har det sværest," vurderer Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank og følger den danske telebranche tæt.

Telia styrtbløder

Den helt store taber efter første kvartal er uden tvivl Telia.

På trods af friske farver i regnskabet kan ledelsen konstatere en massiv udvandring fra kundeklubben.

I årets første tre måneder har 28.000 kunder forladt selskabet på grund af "voldsom konkurrence", som Telia skriver i sit regnskab. 

Hos Telia kan man godt mærke, at kundekartoteket bliver udhulet, vurderer Morten Imsgard. Antallet af kunder er nemlig vigtigt for alle andre end TDC, der udelukkende kan fokusere på ARPU (average revenue per user)

"Det er mærkbart, og det er det særligt for et selskab, der ikke har den størrelse, det gerne vil have i Danmark. Telenor, Telia og 3 er nødt til at fokusere på begge parametre. De kan ikke bare smide 20.000 kunder uden det giver anledning til bekymring," lyder det fra Morten Imsgard. 

TDC ligger sig i Telias negative slipstrøm med et mindre kundefald. Efter blandt andet at have vist fremgang i løbet af efteråret 2016. Det viser dagens kvartalsregnskab, som du kan læse mere om her: Nyt TDC-regnskab: Kunderne fortsætter med at flygte.

På sejrskurs

Mens kunder i tusindetal forlader Telia er stemningen noget bedre hos konkurrenterne.

Hos Telenor og 3 kan man notere sig et første kvartal af 2017, hvor kunderne strømmede ivrigt til. Det viser tal fra selskabernes regnskaber. 

Det bliver dog efter første kvartal en smal sejr til selskabet 3, der kan tegne sig for 11.000 nye kunder i årets første måneder. Det er 2.000 flere end Telenor, der har budt 9.000 kunder velkommen siden nytår. 

Hos 3 er resultatet fra første kvartal endnu et positivt tegn for selskabet, der den seneste tid har skovlet kunder til sig. I løbet af 2016 fik selskabet knap 50.000 nye kunder. 

Det kan du læse mere om her: 3 buldrer frem på det danske telemarked: Henter masser af mobilkunder og tjener styrtende med penge

For Telenor er fremgangen ikke et skridt på en lang vej af sejre. Selskabet har tidligere haft det svært på det danske mobilmarked, men med en tilgang på mere end 40.000 nye kunder i løbet af 2016 sidder Telenor solidt på positionen som det næstestørste selskab på markedet. 

Det kan du læse mere om her: Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder

TDC med ét fokus

Krigen om de danske mobilkunder bølger frem og tilbage, og resultatet fra første kvartal ligner et tilbageslag for TDC, der som selskab blev hårdt presset sidste år. 

Det kan du læse mere om her: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

Alligevel er det ikke antallet af kunder, der er afgørende for den danske tele-sværvægter. Dagens nyhed om, at 4000 kunder har forladt butikken giver derfor ikke grund til bekyming, vurderer Morten Imsgard. 

"Hvis TDC taber mange tusinde kunder, så er det selvfølgelig problematisk, men hvis de kan holde et kundetab på et lavt antal tusinde, så gør det ingenting for mig at se. Det er langt vigtigere at de får en bedre ARPU på deres kundebase."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere