Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nyt TDC-regnskab: Kunderne fortsætter med at flygte

I årets første kvartal oplevede TDC en svag fremgang i omsætningen, men kunderne fortsætter med at flygte fra den danske telegigant.

Kundenedturen fortsætter for Danmarks største telekoncern, TDC, der i årets første kvartal igen oplevede en tilbagegang i antallet af kunder.

Det viser det kvartalsregnskab, som TDC netop har offentliggjort.

Ifølge regnskabet har TDC i kvartalet mistet 22.000 tv-kunder, 12.000 bredbåndskunder og 4.000 mobilkunder.

TDC-koncernen oplevede desuden en mindre tilbagegang på 0,9 procent i forhold til samme kvartal sidste, når det gælder selskabets overskud før skat, afskrivning, og renter (EBITDA).

TDC omsætning i kvartalet landede på 5,2 milliarder, hvilket er en svag stigning på 0,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Tilfredsstillende resultat

På trods af kundetilbagegangen betegner TDC Groups koncernchef Pernille Erenbjerg det som et tilfredsstillende resultat. 

"Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej i vores arbejde med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal," siger hun ifølge en pressemeddelelse. 

TDC-chefen hæfter sig blandt andet ved en stigende tilfredshed blandt koncernens kunder. 

"Der er flere positive takter i regnskabet, men jeg er især glad for, at vi nu ser tegn på bedring i det ellers meget udfordrende danske marked, kundetilfredsheden stiger, og Get leverer fortsat høje vækstrater i Norge," siger Pernille Erenbjerg.

Roamingregler skaber usikkerhed

Den 15. juni træder EU's nye roamingaftale i kraft. Det betyder, at de såkaldte roamingafgifter forsvinder fra forbrugerne og i stedet pålægges teleudbyderne. 

Og det er endnu uvist, hvor stor en økonomisk indvirkning det vil have på TDC i de kommende kvartaler. 

"Vi er dog kun et enkelt kvartal inde i året, og nogle af de større udfordringer og usikre faktorer venter i de kommende kvartaler. Det er endnu uvist, hvilken effekt den kommende europæiske roaming-regulering får, ligesom vi også står foran et stort udbud på det offentlige marked, som kan få betydelig effekt på vores indtjening i de kommende år," siger Pernille Erenbjerg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.