Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nyt TDC-regnskab: Kunderne fortsætter med at flygte

I årets første kvartal oplevede TDC en svag fremgang i omsætningen, men kunderne fortsætter med at flygte fra den danske telegigant.

Kundenedturen fortsætter for Danmarks største telekoncern, TDC, der i årets første kvartal igen oplevede en tilbagegang i antallet af kunder.

Det viser det kvartalsregnskab, som TDC netop har offentliggjort.

Ifølge regnskabet har TDC i kvartalet mistet 22.000 tv-kunder, 12.000 bredbåndskunder og 4.000 mobilkunder.

TDC-koncernen oplevede desuden en mindre tilbagegang på 0,9 procent i forhold til samme kvartal sidste, når det gælder selskabets overskud før skat, afskrivning, og renter (EBITDA).

TDC omsætning i kvartalet landede på 5,2 milliarder, hvilket er en svag stigning på 0,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Tilfredsstillende resultat

På trods af kundetilbagegangen betegner TDC Groups koncernchef Pernille Erenbjerg det som et tilfredsstillende resultat. 

"Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej i vores arbejde med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal," siger hun ifølge en pressemeddelelse. 

TDC-chefen hæfter sig blandt andet ved en stigende tilfredshed blandt koncernens kunder. 

"Der er flere positive takter i regnskabet, men jeg er især glad for, at vi nu ser tegn på bedring i det ellers meget udfordrende danske marked, kundetilfredsheden stiger, og Get leverer fortsat høje vækstrater i Norge," siger Pernille Erenbjerg.

Roamingregler skaber usikkerhed

Den 15. juni træder EU's nye roamingaftale i kraft. Det betyder, at de såkaldte roamingafgifter forsvinder fra forbrugerne og i stedet pålægges teleudbyderne. 

Og det er endnu uvist, hvor stor en økonomisk indvirkning det vil have på TDC i de kommende kvartaler. 

"Vi er dog kun et enkelt kvartal inde i året, og nogle af de større udfordringer og usikre faktorer venter i de kommende kvartaler. Det er endnu uvist, hvilken effekt den kommende europæiske roaming-regulering får, ligesom vi også står foran et stort udbud på det offentlige marked, som kan få betydelig effekt på vores indtjening i de kommende år," siger Pernille Erenbjerg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere