Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nyt TDC-regnskab: Kunderne fortsætter med at flygte

I årets første kvartal oplevede TDC en svag fremgang i omsætningen, men kunderne fortsætter med at flygte fra den danske telegigant.

Kundenedturen fortsætter for Danmarks største telekoncern, TDC, der i årets første kvartal igen oplevede en tilbagegang i antallet af kunder.

Det viser det kvartalsregnskab, som TDC netop har offentliggjort.

Ifølge regnskabet har TDC i kvartalet mistet 22.000 tv-kunder, 12.000 bredbåndskunder og 4.000 mobilkunder.

TDC-koncernen oplevede desuden en mindre tilbagegang på 0,9 procent i forhold til samme kvartal sidste, når det gælder selskabets overskud før skat, afskrivning, og renter (EBITDA).

TDC omsætning i kvartalet landede på 5,2 milliarder, hvilket er en svag stigning på 0,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Tilfredsstillende resultat

På trods af kundetilbagegangen betegner TDC Groups koncernchef Pernille Erenbjerg det som et tilfredsstillende resultat. 

"Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej i vores arbejde med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal," siger hun ifølge en pressemeddelelse. 

TDC-chefen hæfter sig blandt andet ved en stigende tilfredshed blandt koncernens kunder. 

"Der er flere positive takter i regnskabet, men jeg er især glad for, at vi nu ser tegn på bedring i det ellers meget udfordrende danske marked, kundetilfredsheden stiger, og Get leverer fortsat høje vækstrater i Norge," siger Pernille Erenbjerg.

Roamingregler skaber usikkerhed

Den 15. juni træder EU's nye roamingaftale i kraft. Det betyder, at de såkaldte roamingafgifter forsvinder fra forbrugerne og i stedet pålægges teleudbyderne. 

Og det er endnu uvist, hvor stor en økonomisk indvirkning det vil have på TDC i de kommende kvartaler. 

"Vi er dog kun et enkelt kvartal inde i året, og nogle af de større udfordringer og usikre faktorer venter i de kommende kvartaler. Det er endnu uvist, hvilken effekt den kommende europæiske roaming-regulering får, ligesom vi også står foran et stort udbud på det offentlige marked, som kan få betydelig effekt på vores indtjening i de kommende år," siger Pernille Erenbjerg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere