Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Scorede kassen på Bluegarden: Kapitalfond fik sin investering fem gange hjem på halvandet år

Bluegarden blev en guldrandet forretning for kapitalfonden Marlin Equity Partners, der købte Bluegarden for 320 millioner kroner og blot halvandet år efter solgte selskabet til Visma for halvanden milliard kroner

På blot halvandet år femdoblede Bluegarden sin værdi i en opsigtsvækkende turnaround med direktør Mogens Elsberg i spidsen.

Bluegarden, der tidligere hed Multidata, blev i efteråret 2015 solgt af de daværende ejere - en række banker - til kapitalfonden Marlin Equity Partners, der efterfølgende indsatte Mogens Elsberg som direktør.

Det kan du læse mere om her: Mogens Elsberg bliver ny topchef for Bluegarden.

Kapitalfonden betalte dengang blot 320 millioner kroner for Bluegarden, der i marts blev solgt til norske Visma.

Dengang kom det frem, at Visma betalte ‘et stykke over' en milliard kroner for Visma.

Det kan du læse mere om her: Norske Visma fortsætter danske opkøbsbølge: Køber Bluegarden for mere end en milliard kroner.

Nu skriver Finans, at beløbet reelt var i nærheden af halvanden milliard kroner.

En del af grunden er ifølge mediet, at Bluegarden-koncernen - der udvikler og sælger løn-systemer - har tredoblet resultatet på en næsten stabil omsætning.

"Selskabet var i en ond spiral, og omsætningen faldt år for år. Det har vendt fuldstændigt om nu. Nu tager vi markedsandele og hyrer hele tiden nye folk," siger direktør Mogens Elsberg til Finans.

Han har i de senere år stået i spidsen for ikke mindre end to af de danske it-selskaber, som Visma har købt.

Det kan du læse mere om her: Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"

Bluegardens nye ejer, Visma, har i et stykke tid været på et veritabelt opkøbstogt blandt danske it-virksomheder, og selskabet har varslet, at der kan være flere på vej.

Det kan du læse mere om her: Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere