Artikel top billede

Scorede kassen på Bluegarden: Kapitalfond fik sin investering fem gange hjem på halvandet år

Bluegarden blev en guldrandet forretning for kapitalfonden Marlin Equity Partners, der købte Bluegarden for 320 millioner kroner og blot halvandet år efter solgte selskabet til Visma for halvanden milliard kroner

På blot halvandet år femdoblede Bluegarden sin værdi i en opsigtsvækkende turnaround med direktør Mogens Elsberg i spidsen.

Bluegarden, der tidligere hed Multidata, blev i efteråret 2015 solgt af de daværende ejere - en række banker - til kapitalfonden Marlin Equity Partners, der efterfølgende indsatte Mogens Elsberg som direktør.

Det kan du læse mere om her: Mogens Elsberg bliver ny topchef for Bluegarden.

Kapitalfonden betalte dengang blot 320 millioner kroner for Bluegarden, der i marts blev solgt til norske Visma.

Dengang kom det frem, at Visma betalte ‘et stykke over' en milliard kroner for Visma.

Det kan du læse mere om her: Norske Visma fortsætter danske opkøbsbølge: Køber Bluegarden for mere end en milliard kroner.

Nu skriver Finans, at beløbet reelt var i nærheden af halvanden milliard kroner.

En del af grunden er ifølge mediet, at Bluegarden-koncernen - der udvikler og sælger løn-systemer - har tredoblet resultatet på en næsten stabil omsætning.

"Selskabet var i en ond spiral, og omsætningen faldt år for år. Det har vendt fuldstændigt om nu. Nu tager vi markedsandele og hyrer hele tiden nye folk," siger direktør Mogens Elsberg til Finans.

Han har i de senere år stået i spidsen for ikke mindre end to af de danske it-selskaber, som Visma har købt.

Det kan du læse mere om her: Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"

Bluegardens nye ejer, Visma, har i et stykke tid været på et veritabelt opkøbstogt blandt danske it-virksomheder, og selskabet har varslet, at der kan være flere på vej.

Det kan du læse mere om her: Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere