Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Scorede kassen på Bluegarden: Kapitalfond fik sin investering fem gange hjem på halvandet år

Bluegarden blev en guldrandet forretning for kapitalfonden Marlin Equity Partners, der købte Bluegarden for 320 millioner kroner og blot halvandet år efter solgte selskabet til Visma for halvanden milliard kroner

På blot halvandet år femdoblede Bluegarden sin værdi i en opsigtsvækkende turnaround med direktør Mogens Elsberg i spidsen.

Bluegarden, der tidligere hed Multidata, blev i efteråret 2015 solgt af de daværende ejere - en række banker - til kapitalfonden Marlin Equity Partners, der efterfølgende indsatte Mogens Elsberg som direktør.

Det kan du læse mere om her: Mogens Elsberg bliver ny topchef for Bluegarden.

Kapitalfonden betalte dengang blot 320 millioner kroner for Bluegarden, der i marts blev solgt til norske Visma.

Dengang kom det frem, at Visma betalte ‘et stykke over' en milliard kroner for Visma.

Det kan du læse mere om her: Norske Visma fortsætter danske opkøbsbølge: Køber Bluegarden for mere end en milliard kroner.

Nu skriver Finans, at beløbet reelt var i nærheden af halvanden milliard kroner.

En del af grunden er ifølge mediet, at Bluegarden-koncernen - der udvikler og sælger løn-systemer - har tredoblet resultatet på en næsten stabil omsætning.

"Selskabet var i en ond spiral, og omsætningen faldt år for år. Det har vendt fuldstændigt om nu. Nu tager vi markedsandele og hyrer hele tiden nye folk," siger direktør Mogens Elsberg til Finans.

Han har i de senere år stået i spidsen for ikke mindre end to af de danske it-selskaber, som Visma har købt.

Det kan du læse mere om her: Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"

Bluegardens nye ejer, Visma, har i et stykke tid været på et veritabelt opkøbstogt blandt danske it-virksomheder, og selskabet har varslet, at der kan være flere på vej.

Det kan du læse mere om her: Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere