Artikel top billede

It-rigmænd har mistet milliarder af kroner i nat

De rigeste it-personer i verden er blevet flere milliarder kroner fattigere i nat.

Verdens rigeste personer måtte onsdag nat vinke farvel til flere milliarder kroner af deres rigdom.

Det er sket i takt med, at det globale aktiemarked er styrtdykket på grund af uro over den politiske situation i USA, hvor præsident Donald Trump er rodet ind i spegede sager.

Dykket ramte også de rigeste it-folk i verden med Microsofts Bill Gates i spidsen, viser tal fra Bloombergs Billionaire Index.

Microsofts aktiekurs faldt onsdag med 2,8 procent, hvilket er det største fald i aktiekursen i det seneste år.

Dermed blev Bill Gates en milliard dollar - altså 6,7 milliarder kroner - fattigere.

Bill Gates - der i næsten hele sit liv har været en af verdens rigeste personer - er vant til at beskæftige sig med store tal, men i denne omgang bliver han dog overgået.

Også Amazons Jeff Bezos måtte nemlig se milliarderne vælte væk.

Amazons aktiekurs dykkkede med 2,2 procent, hvilket med et snuptag gjorde Jeff Bezos 1,7 milliarder dollar - 11,4 milliarder kroner - fattigere.

De to herrer er dog fortsat ganske solidt ved muffen med formuer i omegnen af 600 milliarder kroner, hvilket gør dem til verdens for tiden to rigeste mennesker.

Turbulensen på aktiemarkedet har dog ramt Facebooks Mark Zuckerberg hårdest.

Facebooks aktiekurs faldt i nat dansk tid med 3,3 procent, hvilket fjernede to milliarder dollar - 13,4 milliarder kroner - fra Mark Zuckerbergs formue.

Mark Zuckerberg er ifølge Bloomberg for tiden verdens femte-rigeste person med en formue på 417 milliarder kroner.

Aktiedykket kommer samtidig med, at Facebook er blevet tildelt en kæmpebøde af EU for brud på privacy-reglerne. Også Frankrig og Italien har tildelt Facebook bøder for privacy-krænkelser.

Det kan du læse mere om her: Facebook får gigantbøde af EU for løftebrud: Oplyste ikke om sammenlægning af millioner af brugeres data

Du finder overblikket over it-milliardærernes tab i nat på Bloombergs Billionaire Index.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere