Artikel top billede

It-rigmænd har mistet milliarder af kroner i nat

De rigeste it-personer i verden er blevet flere milliarder kroner fattigere i nat.

Verdens rigeste personer måtte onsdag nat vinke farvel til flere milliarder kroner af deres rigdom.

Det er sket i takt med, at det globale aktiemarked er styrtdykket på grund af uro over den politiske situation i USA, hvor præsident Donald Trump er rodet ind i spegede sager.

Dykket ramte også de rigeste it-folk i verden med Microsofts Bill Gates i spidsen, viser tal fra Bloombergs Billionaire Index.

Microsofts aktiekurs faldt onsdag med 2,8 procent, hvilket er det største fald i aktiekursen i det seneste år.

Dermed blev Bill Gates en milliard dollar - altså 6,7 milliarder kroner - fattigere.

Bill Gates - der i næsten hele sit liv har været en af verdens rigeste personer - er vant til at beskæftige sig med store tal, men i denne omgang bliver han dog overgået.

Også Amazons Jeff Bezos måtte nemlig se milliarderne vælte væk.

Amazons aktiekurs dykkkede med 2,2 procent, hvilket med et snuptag gjorde Jeff Bezos 1,7 milliarder dollar - 11,4 milliarder kroner - fattigere.

De to herrer er dog fortsat ganske solidt ved muffen med formuer i omegnen af 600 milliarder kroner, hvilket gør dem til verdens for tiden to rigeste mennesker.

Turbulensen på aktiemarkedet har dog ramt Facebooks Mark Zuckerberg hårdest.

Facebooks aktiekurs faldt i nat dansk tid med 3,3 procent, hvilket fjernede to milliarder dollar - 13,4 milliarder kroner - fra Mark Zuckerbergs formue.

Mark Zuckerberg er ifølge Bloomberg for tiden verdens femte-rigeste person med en formue på 417 milliarder kroner.

Aktiedykket kommer samtidig med, at Facebook er blevet tildelt en kæmpebøde af EU for brud på privacy-reglerne. Også Frankrig og Italien har tildelt Facebook bøder for privacy-krænkelser.

Det kan du læse mere om her: Facebook får gigantbøde af EU for løftebrud: Oplyste ikke om sammenlægning af millioner af brugeres data

Du finder overblikket over it-milliardærernes tab i nat på Bloombergs Billionaire Index.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.