Artikel top billede

Foto: Kim Stendal

IBM Danmark under pres: Topchef kæmper mod million-krav fra kunderne - forventer overskud om nogle år

En juridisk fejde med et krav på omkring 500 millioner kroner har sat IBM's danske topchef Henrik Bodskov under pres. Virksomhedens regnskaber lyser fortsat knaldrødt og millionkravet lurer i kulissen.

Flere år i streg med voldsomme milliontab har sat IBM-boss Henrik Bodskov under pres, der kun øges af et juridisk slagsmål med en kundegruppe, der kræver omkring 500 millioner kroner af IBM. Det skriver Børsen.

"Selv om det endelige udfald af disse sager ikke kan forudses, udgør det samlede andrag ifølge modpartens opgørelse en udgift i størrelsesordenen 500-600 mio. kr. IBM Danmark er ikke enig i beløbets størrelse," skriver selskabet i følge Børsen i det regnskab, der blev offentliggjort i fredags.

Læs mere om IBMs regnskab her: Stort millionunderskud i IBM Danmark: Ender med røde tal på bundlinjen for fjerde år i træk

Hård periode

Selskabet har ikke haft overskud siden 2012, medarbejderstaben er skrumpet betydeligt, og forretningen er under pres.

Og det skal der gøres noget ved.

For selvom bundlinjen har været i bedring, i den tid Henrik Bodskov har været topchef for IBM Danmark, så fornemmer topchefen godt presset. 

Du kan læse mere om hans planer her: IBM Danmarks nye direktør: Sådan skal IBM se ud i fremtiden

Derfor har han i følge Børsen givet sig selv tre år til at skabe overskud hos IBM Danmark.

"Selvfølgelig skal vi have overskud, det skal vi da," siger han til avisen.

Læs også:

Nedturen fortsætter for IBM: Indtjeningen styrtdykker - men der er alligevel optimisme at spore

ndnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere