Artikel top billede

Foto: Kim Stendal (Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

IBM Danmark under pres: Topchef kæmper mod million-krav fra kunderne - forventer overskud om nogle år

En juridisk fejde med et krav på omkring 500 millioner kroner har sat IBM's danske topchef Henrik Bodskov under pres. Virksomhedens regnskaber lyser fortsat knaldrødt og millionkravet lurer i kulissen.

Flere år i streg med voldsomme milliontab har sat IBM-boss Henrik Bodskov under pres, der kun øges af et juridisk slagsmål med en kundegruppe, der kræver omkring 500 millioner kroner af IBM. Det skriver Børsen.

"Selv om det endelige udfald af disse sager ikke kan forudses, udgør det samlede andrag ifølge modpartens opgørelse en udgift i størrelsesordenen 500-600 mio. kr. IBM Danmark er ikke enig i beløbets størrelse," skriver selskabet i følge Børsen i det regnskab, der blev offentliggjort i fredags.

Læs mere om IBMs regnskab her: Stort millionunderskud i IBM Danmark: Ender med røde tal på bundlinjen for fjerde år i træk

Hård periode

Selskabet har ikke haft overskud siden 2012, medarbejderstaben er skrumpet betydeligt, og forretningen er under pres.

Og det skal der gøres noget ved.

For selvom bundlinjen har været i bedring, i den tid Henrik Bodskov har været topchef for IBM Danmark, så fornemmer topchefen godt presset. 

Du kan læse mere om hans planer her: IBM Danmarks nye direktør: Sådan skal IBM se ud i fremtiden

Derfor har han i følge Børsen givet sig selv tre år til at skabe overskud hos IBM Danmark.

"Selvfølgelig skal vi have overskud, det skal vi da," siger han til avisen.

Læs også:

Nedturen fortsætter for IBM: Indtjeningen styrtdykker - men der er alligevel optimisme at spore

ndnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere