Artikel top billede

Nedturen fortsætter for IBM: Indtjeningen styrtdykker - men der er alligevel optimisme at spore

It-giganten IBM har været igennem en række hårde år og er i fuld sving med en omfattende transformation. Her er ses resultaterne i det nye årsregnskab.

IBM kæmper fortsat med faldende resultater, og selv om væksten på de nye forretningsområder er helt fornuftig, kan det ikke opveje tilbagegangen i de gamle.

Det fremgår af IBM's netop offentliggjorte globale regnskab for 2016.

Omsætningen er faldet med to procent i forhold til året før, mens resultatet (net income) er gået tilbage 11 procent til 13 milliarder dollar, omkring 90 milliarder danske kroner.

IBM havde en omsætning på 98,4 milliarder dollar i 2013.

I 2014 var den faldet til 92,8 milliarder dollar, mens den i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016 ligger på 79,9 milliarder dollar - omkring 557 milliarder danske kroner.

Her går det fremad

IBM hæfter sig dog i regnskabet især ved, at de mange strategiske satsninger, som selskabet har haft gang i i de senere år, viser masser af vækst.

Eksempelvis er cloud-forretningen vokset med 35 procent i forhold til 2015, skriver IBM.

"I 2016 voksede vores strategiske tiltag til at repræsentere mere end 40 procent af vores totale omsætning, og vi har etableret os selv som den førende virksomhed i industrien med kognitive løsninger og cloud-platforme," lyder det fra Ginni Rometty, der står i spidsen for IBM globalt.

"IBM Watson er den førende AI-platform for virksomheder, og løsninger som IBM Blockchain, der vinder fem, giver mulighed for et nyt niveau af tillid i alle former for transaktioner."

"Flere og flere kunder vælger IBM Cloud på grund af dens differentierede funktioner, som hjælper med at transformere industrier som finansielle services, luftfart og retail," lyder det videre fra IBM's Ginni Rometty.

Læs også: IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen

Hverken hun eller it-giganten kan dog løbe fra, at IBM fortsat har en udfordring, når de traditionelle forretningsområder er under så hårdt pres, som de er.

Eksempelvis faldt omsætningen i IBM's konsulentforretning med fem procent fra 2015 til 2016, mens forretningsområdet systemer (hardware og software) er gået tilbage med hele 19 procent.

Omvendt ser det nu faktisk ud til, at flere af de nævnte forretningsområder, der skal tegne IBM's fremtid, begynder at få luft under vingerne.

I den danske del af IBM blev det i det seneste årsregnskab til et underskud på 146 millioner kroner på bundlinjen.

IBM Danmarks omsætning faldt også, så den i 2015-regnskabet lå på lidt over 5,5 milliarder danske kroner mod lige knap 5,7 milliarder i 2014.

For fem år siden lå omsætingen på 7,2 milliarder her i Danmark. Læs mere om det her.

IBM's globale regnskab kan nærstuderes i denne PDF.

Læs også:

Engang handlede cloud om at spare penge: I dag handler snakken slet ikke om besparelser - fordelen ved cloud ligger et andet sted

Endnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år

IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere