Ingen ville købe TDC

Både Teliasonera og Deutsche Telekom har efter alt at dømme fået buddet på at købe TDC og takket nej. Derfor bliver den amerikanske hovedejer, SBC, tvunget til at sælge sine aktier i småbidder til en lav kurs, og derfor ventes aktien at dykke onsdag morgen.

Både svensk-finske Teliasonera og Deutsche Telekom har efter alt at dømme fået buddet på at købe TDC og takket nej. Det vurderer flere analytikere, efter amerikanske SBC tirsdag satte hovedparten af sine aktier i det danske teleselskab til salg.

TDC er knap 45 milliarder kroner værd. Den pris har intet teleselskab været villig til at betale.

I stedet sætter SBC i dag en række børsmæglere til at ringe til store pensionsfonde og investeringsselskaber verden over for at høre, hvor meget de vil give for TDC-aktierne.

Når handlen foretages på den måde, forventer de nye investorer en rabat i forhold til kursen på børsen, som i går lukkede i 206.

Hvor stor rabatten bliver, er endnu ikke til at sige, men alle analytikere forventer, at TDC-aktien tager et dyk ned, når fondsbørsen åbner onsdag klokken 9. Det vil dog holde hånden lidt under aktiekursen, at TDC selv køber 8,4 procent af aktierne fra SBC.

Telia: TDC er ikke det første selskab
Samtidig er det et meget dårligt tegn, at intet teleselskab har lyst til at betale for TDC, selv om de må ventes at kunne høste en række synergigevinster ved et opkøb.

Netop Deutsche Telekom og Teliasonera bliver af analytikerne udråbt til at være de eneste kandidater, som kan være interesserede i TDC. Telia har i årevis kæmpet med danske milliardtab, mens Deutsche Telekom kun er på det danske marked gennem sit it-selskab, T-Systems.

Telia, som i flere år har vist interesse for TDC, afviser i dag at ville bruge 45 milliarder kroner på det danske marked.

- Hvad vi har sagt tidligere er, at vi først og fremmest er interesseret i at øge antallet af kunder til vores mobiltelefonselskab, og her er TDC ikke det første selskab, man kommer til at tænke på, siger kommunikationsdirektør Michael Kongstad til Politiken.

Sindssyg konkurrence

En analytiker påpeger over for Computerworld Online, at konkurrencen på det danske marked er helt sindssyg, og at det holder udenlandske teleselskaber fra at overtage TDC.

Der er i princippet stadig mulighed for, at Telia, Deutsche Telekom eller et tredje selskab giver et bud på TDC, nu da aktierne officielt er kommet i markedet, og kursen ser ud til at blive presset i bund.

- Nu får vi at se, hvad den endelige dagsorden er for de selskaber, som eventuelt kunne være interesserede, som analytiker Holger Smitt fra Sydbank udtrykker det.

Men han tilføjer, at hvis der var en aftale om et samlet salg af TDC på tale, så tror han, at den ville være indgået, inden SBC forsøgte at sælge aktierne i småbidder.

Holger Smitt ser kun en mulig køber ud over Deutsche Telekom og Telia, nemlig verdens største mobilselskab, britiske Vodafone, som slet ikke er til stede i Danmark i dag. Vodafone samarbejder med TDC om roaming, og begge selskaber ejer aktier i det polske mobilselskab Polkomtel.

Omvendt er Vodafone kun interesseret i mobiltelefoni, og samtidig må også briterne forventes at have fået buddet, inden SBC gik i markedet med aktierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere