Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

100 angreb på et år: Hackere fører DDoS-krig mod Københavns Kommune

Københavns Kommune blev ramt af mere end 100 DDoS-angreb i 2016, hvilket er en kraftig stigning i forhold til året forinden. Både kk.dk og andre undersider har været blokeret. "Det ligner mest af alt ren chikane," mener kommunen.

"Det ligner mest af alt ren chikane."

Sådan beskriver Jens Ingemann, der er kontorchef i IT-sikkerhed og Videnscentre under Københavns Kommune, den bølge af DDoS-angreb, der ramte kommunen i 2016.

Ifølge interne dokumenter fra Økonomiforvaltningen, som analyse- og rådgivningsvirksomheden Udbudsvagten har gjort tilgængelige for Computerworld, blev Københavns Kommune ramt af mere end 100 DDoS-angreb i 2016.

Det har udløst forstyrrelser i forskellige dele af de kommunale systemer, og der er tilsyneladende tale om en betydelig stigning i antallet af angreb.

"Overbelastningsangreb, også kaldet DDos angreb, har været i kraftig vækst i 2016 og har ramt kommunen over 100 gange. Det er målrettede og koordinerede angreb, der typisk blokerer kommunens netværkstrafik. Angrebene har været mere eller mindre omfattende. Nogle har været målrettet www.kk.dk, andre subsites til kommunens hjemmeside og igen andre kommunens VPN forbindelser (Virtuel Private Network)," hedder det i en status til Økonomiudvalget.

Læs også: Københavns kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har løst problemet.

Angreb meldes ikke til politiet

Hos Københavns Kommune ved man ifølge Jens Ingemann ikke, hvem der står bag de mange DDoS-angreb.

Og det er heller ikke lykkedes kommunen at identificere et mønster i angrebene, for at kunne komme gerningsmændenes motivation nærmere.

"Vi ved ikke, hvem der står bag det, eller hvad deres motiv er," siger Jens Ingemann.

Kommunen har dog ikke haft politiets hjælp til at opspore gerningsmændene af den simple årsag, at man ikke melder angrebene til ordensmagten.

"Vi har valgt ikke at melde alle DDoS-angreb til politiet. Der er simpelthen for mange."

Læs også: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere