BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

100 angreb på et år: Hackere fører DDoS-krig mod Københavns Kommune

Københavns Kommune blev ramt af mere end 100 DDoS-angreb i 2016, hvilket er en kraftig stigning i forhold til året forinden. Både kk.dk og andre undersider har været blokeret. "Det ligner mest af alt ren chikane," mener kommunen.

"Det ligner mest af alt ren chikane."

Sådan beskriver Jens Ingemann, der er kontorchef i IT-sikkerhed og Videnscentre under Københavns Kommune, den bølge af DDoS-angreb, der ramte kommunen i 2016.

Ifølge interne dokumenter fra Økonomiforvaltningen, som analyse- og rådgivningsvirksomheden Udbudsvagten har gjort tilgængelige for Computerworld, blev Københavns Kommune ramt af mere end 100 DDoS-angreb i 2016.

Det har udløst forstyrrelser i forskellige dele af de kommunale systemer, og der er tilsyneladende tale om en betydelig stigning i antallet af angreb.

"Overbelastningsangreb, også kaldet DDos angreb, har været i kraftig vækst i 2016 og har ramt kommunen over 100 gange. Det er målrettede og koordinerede angreb, der typisk blokerer kommunens netværkstrafik. Angrebene har været mere eller mindre omfattende. Nogle har været målrettet www.kk.dk, andre subsites til kommunens hjemmeside og igen andre kommunens VPN forbindelser (Virtuel Private Network)," hedder det i en status til Økonomiudvalget.

Læs også: Københavns kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har løst problemet.

Angreb meldes ikke til politiet

Hos Københavns Kommune ved man ifølge Jens Ingemann ikke, hvem der står bag de mange DDoS-angreb.

Og det er heller ikke lykkedes kommunen at identificere et mønster i angrebene, for at kunne komme gerningsmændenes motivation nærmere.

"Vi ved ikke, hvem der står bag det, eller hvad deres motiv er," siger Jens Ingemann.

Kommunen har dog ikke haft politiets hjælp til at opspore gerningsmændene af den simple årsag, at man ikke melder angrebene til ordensmagten.

"Vi har valgt ikke at melde alle DDoS-angreb til politiet. Der er simpelthen for mange."

Læs også: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital