Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Minister i samråd tirsdag om bredbåndspuljen: Er pengene givet til de forkerte områder i Danmark?

Energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) skal i et samråd tirsdag forholde sig til, om de første midler fra den meget omtalte bredbåndspulje er blevet fordelt retfærdigt.

Den meget omtalte bredbåndspulje er på i alt 200 millioner kroner. De 80 millioner er allerede uddelt, mens der i 2017, 2018 og 2019 er afsat 40 millioner kroner hvert år.

Puljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.

Allerede da de første 80 millioner kroner blev uddelt i december, var der kritiske røster fremme om, at ikke nok landområder havde fået del i midlerne.

Blandt andet scorere bredbåndsprojekter i København tilskudsmidler til nye bredbåndsprojekter.

Læs også: Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

I dag tirsdag skal Energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) så i et samråd forholde sig til, om midlerne er fordelt retfærdigt.

"Det er min hensigt at se på, hvordan vi kan gøre det bedre i praksis, når vi skal evaluere 2017-puljen," siger ministeren ifølge Berlingske.

Lars Christian Lilleholt (V) forklarer samtidig, at han godt forstår ønskerne om, at pengene fra bredbåndspuljen skal bruges i mindre befolkede områder.

Folketingets udvalg for landdistrikter og øer har undret sig over fordelingen af de første 80 millioner kroner. Derfor har udvalget kaldt Lars Christian Lilleholt (V) i samråd tirsdag.

København mangler altså også bredbånd

Til Berlingske siger han dog forud for mødet, at det ikke kun er de tyndt befolkede områder i Danmark, der kæmper med dårlig bredbåndsdækning.

"Jeg kan konstatere, at der også er tyndt befolkede lokalområder i Region Hovedstaden, hvor det er svært at få adgang til hurtigt internet," siger Lars Christian Lilleholt til Berlingske.

Den type sager har Computerworld skrevet om flere gange - blandt andet her:

Læs også: Mikkel fra Vanløse kan ikke få fiberbredbånd - selv om han har fiberrør i forhaven

De første 80 millioner kroner i bredbåndspuljen blev i december uddelt til i alt 31 projekter rundt omkring i landet.

Der var i alt 167 ansøgninger, og der blev ansøgt om tilskud for 288 millioner kroner, så i sagens natur var der en del skuffede ansøgere, da midlerne blev uddelt.

"Projekterne er geografisk fordelt over store dele af landet, og der gives tilskud til at forbedre dækning på 3.739 adresser i 21 kommuner," lød det i december fra Energistyrelsen.

Læs også:

Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere