Artikel top billede

Det er her i Tårup, at Google har opkøbt 73,2 hektar stor grund, hvor it-giganten en gang i fremtiden vente at opføre et datacenter Foto: Dan Jensen

Googles kommende nabo i Fredericia: "Vi har fået at vide, at vi ikke må sige noget, ellers får vi ikke vores penge"

En af verdens mest magtfulde virksomheder kan i løbet af de kommende år slå sig ned i landsbyen Tårup ved Fredericia.

For få måneder siden var det de færreste danskere, der havde hørt om landsbyen Tårup udenfor Fredericia.

Men det kommer formodentligt til at ændre sig i løbet af de kommende år.

For i sidste måned kom det frem, at it-giganten Google har betalt 65,9 millioner kroner for en 73,2 hektar stor grund ved Tårup.

En af de naboer, der bliver berørt af Googles datacenterplaner er Finn og Anne-Marie Pedersen, der bor på Gl. Ribevej i nærheden af Tårup.

"Ved du hvad, vi har fået at vide, at vi ikke må sige noget, ellers får vi ikke vores penge. Det har vi skrevet under på," lyder det fra Anne-Marie Pedersen, da Computerworld kontakter hende.

Jeg har ikke engang nået at stille et spørgsmål. Men du har regnet ud, hvorfor jeg ringer?   

"Nej, men vi har fået at vide, at I nok ville ringe, og så har vi også fået at vide, at vi ikke må sige noget"

Men jeres grund er blevet opkøbt i forbindelse med etableringen af datacenteret?

"Jeg er ked af det. Vi må ikke sige noget"

Læs også: Så let kan Google droppe datacenter-planerne i Fredericia

"Vi bliver ikke generet"

Knap 500 meter fra Finn og Anne-Marie Pedersen bor Hanne og Bent Hartvigsen. De bliver i modsætning til deres naboer ikke berørt af Googles indtog i byen.

"Det er ikke noget, som kommer til at genere os, selvom vi selvfølgelig vil komme til at kunne se datacenteret," fortæller Hanne Hartvigsen.

Dokumenter som Computerworld har fået aktindsigt i viser, at repræsentanter med tilknytning til it-giganten allerede i 2015 inspicerede den fremtidige datacentergrund, men det er gået ubemærket hen hos naboerne. 

"Indtil videre har vi overhovedet ikke bemærket eller set noget, men de er heller ikke startet med at bygge endnu," siger hun.

Naboerne har helle ikke hørt noget fra Google, eller fået informationerne om hvornår byggeriet går i gang.

"Vi bliver jo næsten naboer, så man kan da godt undre sig over, at der ikke er kommet stykke papir ind ad brevsprækken, hvor der står ‘hallo nu sker der snart noget'," fortæller hun.

Læs også: Afsløring: Google kan lade datacenter-grund i Fredericia stå uberørt i årevis

Har haft det på fornemmelsen

Pernille Eriksen fra Tårup bor med egne ord "klos op ad grunden", og hun heller ikke har hørt fra Google eller mærket noget til Google forventede ankomst.  

Hun har dog hæftet sig ved, at der siden august 2016 har været forlydener i pressen om, at en it-virksomhed forberedte sig på at opføre et datacenter på grunden.

"Så vi har haft på fornemmelsen, at der var noget under opsejling, og jeg ved jo, at det er et område, der ligger strategisk godt, og hvor det er ideelt at placere et datacenter. Vi har høj forsyningssikkerhed blandt andet, fordi Skærbækværket ligger tæt på, og vi har i forvejen Bankdata og en række andre it-virksomheder liggende i nærheden," siger hun og uddyber:

"Det har været meget tys-tys, men vi er da nogle stykker her i området, der har gættet lidt på, hvem det kunne være. Da Facebook valgte at slå sig ned i Odense, tænkte vi, at så måtte det jo være en af de andre store virksomheder, der vil bygge her."

Google har tidligere oplyst til Dagbladet Information, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at opføre et datacenter på grunden, men at selskabet ønsker at sikre sig mulighed for i fremtiden at etablere flere datacentre i Europa.  

Læs også: 

Google siger 'måske' - men der er ingen tvivl om, at et stort datacenter er på vej i Fredericia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.