Frække flirtere skæpper i Freeways kasse

Freeway, som står bag dating-sitet Dating.dk, er gået fra seks til 20 ansatte og fra nul til 4,2 millioner i overskud på blot et år. Det gode resultat skyldes ikke mindst selskabets meget anvendte betalingsløsning, Freepay.

Virksomheden Freeway har fundet den gyldne nøgle til betalt indhold på nettet.

Sidste år tjente virksomheden 4,2 millioner kroner før skat, hvilket fortrinsvist var takket være portalen Dating.dk.

Det er selskabets første overskud efter et nul-resultat i 2002 og kommer, selv om 2003 også var et stort investerings- og opmandings-år i virksomheden.

Hurtig adgang til information
Stifter Morten Wagner tilskriver selv succesen, at man i forhold til andre dating-websteder får meget hurtig adgang til information ? vel og mærke hvis man betaler for indholdet, og det sker via webstedets egen betalingsløsning, Freepay.

Freepay udbydes også som selvstændig løsning til webbutikker, og det har ifølge Morten Wagner gjort Freeway til Danmarks næststørste udbyder, med DIBS-løsningen fra Architrade som den største.

- Men det er alligevel indtægterne fra selve Dating.dk-sitet, der fylder mest i omsætningen, siger Morten Wagner.

Det er derfor også i selve Dating-universet, at den seneste større investering er sket. Morten Wagner har betalt en million kroner for retten til navnet Dating.co.uk og er nu i færd med at etablere portalen der.

Omkring 45.000 briter er allerede tilmeldt den britiske tjeneste, og Freeway åbner nu kontor i London for at følge investeringen op.

Trods den markante konkurrence på området har Morten Wagner stor tiltro til, at også det britiske marked vil være rentabelt.

- Vi adskiller os ved, at man hos os lynhurtigt får adgang til konkret indhold. De fleste steder lægger man en profil, og så venter man på, at der sker noget. Hos os får man næsten med det samme en besked via e-mail eller SMS eller adgang til at se billeder på andre profiler, når man betaler, siger han.

Freeway har sidste år åbnet webstedet DVD-zonen med film-udlejning samt nattelivs-portalen DKBN.dk, hvor man kan se billeder fra forskellige in-steder i det danske natklubmiljø.

Samtidig spreder Freeway sine investeringer og har for nylig købt en andel i den københavnske natklub Park.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere