Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

300 millioner kroner sendt ud til kreditorerne i IT-Factory konkurs: Sådan fordeles pengene

Konkursboet efter IT-Factory er blevet gjort op, og en række store danske virksomheder har modtaget nogle af de millioner, som har siddet i klemme siden 2008.

En række virksomheder og privatpersoner har nu endelig fået kompensation efter et forlig i konkursboet efter IT Factory. 

Pengene har siddet i klemme siden 2008, da IT Factory gik konkurs i en af de største erhvervsskandaler i nyere danmarkshistorie.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Sø- og Handelsretten.

I april 2016 blev der indgået forlig i IT Factorys konkursbo, hvorefter der i efteråret 2016 blev udsendt over 300 millioner kroner til kreditorerne.

Danske Bank-ejede Nordania Leasing modtog det største beløb på 73,5 millioner kroner på trods af at have krævet 261,4 millioner kroner.

Dividenden endte dog på 28,12 procent og derfor endte Nordania med et lavere beløb.

Læs også: Her er Danmarks mest omtalte it-svindler

IBM med penge i klemme

En anden stor kreditor var IBM Danmark, der modtog 35 millioner kroner fra konkursboet på baggrund af en række millionordrer fra IT Factory kort inden konkursen.

Stein Bagger havde i tiden op til konkursen benyttet en ikke-eksisterende IBM-aftale til at forklare IT Factorys milliardsucces, og IBM var tæt på at afsløre Stein Baggers svindelnummer, inden Bagger forsvandt på en forretningsrejse i 2008.

Også Bjarne Riis og Saxo Bank har hver modtaget henholdsvis 9,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner fra konkursboet.

Danske bank, HP og Sydbank har også modtaget kompensation fra konkursboet.

Stein Bagger fik syv års fængsel efter det kom frem, at selskabet var bygget op på en leasingkarrusel.

Læs: IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

I dag er han løsladt og har skiftet navn til Sten Hansen. Der mangler stadig 200 millioner kroner efter konkursen. 

Læs også: 

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Drop aftaler med it-svindlere: 200 mio. er stadig væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere