Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

300 millioner kroner sendt ud til kreditorerne i IT-Factory konkurs: Sådan fordeles pengene

Konkursboet efter IT-Factory er blevet gjort op, og en række store danske virksomheder har modtaget nogle af de millioner, som har siddet i klemme siden 2008.

En række virksomheder og privatpersoner har nu endelig fået kompensation efter et forlig i konkursboet efter IT Factory. 

Pengene har siddet i klemme siden 2008, da IT Factory gik konkurs i en af de største erhvervsskandaler i nyere danmarkshistorie.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Sø- og Handelsretten.

I april 2016 blev der indgået forlig i IT Factorys konkursbo, hvorefter der i efteråret 2016 blev udsendt over 300 millioner kroner til kreditorerne.

Danske Bank-ejede Nordania Leasing modtog det største beløb på 73,5 millioner kroner på trods af at have krævet 261,4 millioner kroner.

Dividenden endte dog på 28,12 procent og derfor endte Nordania med et lavere beløb.

Læs også: Her er Danmarks mest omtalte it-svindler

IBM med penge i klemme

En anden stor kreditor var IBM Danmark, der modtog 35 millioner kroner fra konkursboet på baggrund af en række millionordrer fra IT Factory kort inden konkursen.

Stein Bagger havde i tiden op til konkursen benyttet en ikke-eksisterende IBM-aftale til at forklare IT Factorys milliardsucces, og IBM var tæt på at afsløre Stein Baggers svindelnummer, inden Bagger forsvandt på en forretningsrejse i 2008.

Også Bjarne Riis og Saxo Bank har hver modtaget henholdsvis 9,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner fra konkursboet.

Danske bank, HP og Sydbank har også modtaget kompensation fra konkursboet.

Stein Bagger fik syv års fængsel efter det kom frem, at selskabet var bygget op på en leasingkarrusel.

Læs: IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

I dag er han løsladt og har skiftet navn til Sten Hansen. Der mangler stadig 200 millioner kroner efter konkursen. 

Læs også: 

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Drop aftaler med it-svindlere: 200 mio. er stadig væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere