Artikel top billede

300 millioner kroner sendt ud til kreditorerne i IT-Factory konkurs: Sådan fordeles pengene

Konkursboet efter IT-Factory er blevet gjort op, og en række store danske virksomheder har modtaget nogle af de millioner, som har siddet i klemme siden 2008.

En række virksomheder og privatpersoner har nu endelig fået kompensation efter et forlig i konkursboet efter IT Factory. 

Pengene har siddet i klemme siden 2008, da IT Factory gik konkurs i en af de største erhvervsskandaler i nyere danmarkshistorie.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Sø- og Handelsretten.

I april 2016 blev der indgået forlig i IT Factorys konkursbo, hvorefter der i efteråret 2016 blev udsendt over 300 millioner kroner til kreditorerne.

Danske Bank-ejede Nordania Leasing modtog det største beløb på 73,5 millioner kroner på trods af at have krævet 261,4 millioner kroner.

Dividenden endte dog på 28,12 procent og derfor endte Nordania med et lavere beløb.

Læs også: Her er Danmarks mest omtalte it-svindler

IBM med penge i klemme

En anden stor kreditor var IBM Danmark, der modtog 35 millioner kroner fra konkursboet på baggrund af en række millionordrer fra IT Factory kort inden konkursen.

Stein Bagger havde i tiden op til konkursen benyttet en ikke-eksisterende IBM-aftale til at forklare IT Factorys milliardsucces, og IBM var tæt på at afsløre Stein Baggers svindelnummer, inden Bagger forsvandt på en forretningsrejse i 2008.

Også Bjarne Riis og Saxo Bank har hver modtaget henholdsvis 9,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner fra konkursboet.

Danske bank, HP og Sydbank har også modtaget kompensation fra konkursboet.

Stein Bagger fik syv års fængsel efter det kom frem, at selskabet var bygget op på en leasingkarrusel.

Læs: IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

I dag er han løsladt og har skiftet navn til Sten Hansen. Der mangler stadig 200 millioner kroner efter konkursen. 

Læs også: 

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Drop aftaler med it-svindlere: 200 mio. er stadig væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere