Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Betænkningstiden er forbi: Her er lovforslaget til den nye persondatalov

Nu får virksomhederne noget mere præcist at forholde sig til. Et lovforslag til den nye persondatalovgivning er netop sendt i høring. Læs det her.

Efter lang tids venten får de danske virksomheder nu noget mere konkret at forholde sig til, når det kommer til persondataforordningen.

Indtil nu har de nervøse miner kun kunnet dulmes af en mere end 1.000 sider lang betænkning fra Justitsministeriet, men nu ligger lovforslaget til den nye persondatalovgivning altså klar. 

Den nye lovgivning skal indeholde de skærpede krav, der træder i kraft med EUs nye persondataforordning d. 25 maj næste år.

Skærpede krav

Eksperter har tidligere forklaret, hvordan den kommende lovgivning byder på noget af en stramning i forhold til de nuværende regler.

I dag har de danske virksomheder maksimalt risikeret at blive aet på kinden af myndighederne, men med de nye regler er der sat nogle helt andre bøderammer op.

Nu kan virksomhederne kigge frem mod en bøderamme på op i mod 20 millioner euro eller 4 procent af den globale omsætning.

Læs mere om de kommende bøder her: Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft

Virksomhederne har tidligere efterlyst muligheden for at få nogle konkrete regler at forholde sig til, da der i skrivende stund kun er rundt regnet 10 måneder, før lovgivningen træder i kraft. 

Læs mere om de danske virksomheders udfordringer her:Masser af virksomheder når ikke at blive klar: "Men hvis man i forvejen følger loven, er persondataforordningen altså ikke noget problem"

Nu, hvor lovforslaget er sendt i høring, er der i det mindste kommet lidt mere form på de regler, som virksomhederne skal forholde sig til efter maj måned næste år. 

Det skal understreges, at der ikke er tale om den endelige lovgivning. Nu går selve høringsprocessen i gang, hvor en række aktører skal høres. Fristen er sat til d. 22 august.

Du kan læse hele lovforslaget HER




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere