Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Betænkningstiden er forbi: Her er lovforslaget til den nye persondatalov

Nu får virksomhederne noget mere præcist at forholde sig til. Et lovforslag til den nye persondatalovgivning er netop sendt i høring. Læs det her.

Efter lang tids venten får de danske virksomheder nu noget mere konkret at forholde sig til, når det kommer til persondataforordningen.

Indtil nu har de nervøse miner kun kunnet dulmes af en mere end 1.000 sider lang betænkning fra Justitsministeriet, men nu ligger lovforslaget til den nye persondatalovgivning altså klar. 

Den nye lovgivning skal indeholde de skærpede krav, der træder i kraft med EUs nye persondataforordning d. 25 maj næste år.

Skærpede krav

Eksperter har tidligere forklaret, hvordan den kommende lovgivning byder på noget af en stramning i forhold til de nuværende regler.

I dag har de danske virksomheder maksimalt risikeret at blive aet på kinden af myndighederne, men med de nye regler er der sat nogle helt andre bøderammer op.

Nu kan virksomhederne kigge frem mod en bøderamme på op i mod 20 millioner euro eller 4 procent af den globale omsætning.

Læs mere om de kommende bøder her: Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft

Virksomhederne har tidligere efterlyst muligheden for at få nogle konkrete regler at forholde sig til, da der i skrivende stund kun er rundt regnet 10 måneder, før lovgivningen træder i kraft. 

Læs mere om de danske virksomheders udfordringer her:Masser af virksomheder når ikke at blive klar: "Men hvis man i forvejen følger loven, er persondataforordningen altså ikke noget problem"

Nu, hvor lovforslaget er sendt i høring, er der i det mindste kommet lidt mere form på de regler, som virksomhederne skal forholde sig til efter maj måned næste år. 

Det skal understreges, at der ikke er tale om den endelige lovgivning. Nu går selve høringsprocessen i gang, hvor en række aktører skal høres. Fristen er sat til d. 22 august.

Du kan læse hele lovforslaget HER
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere