Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Betænkningstiden er forbi: Her er lovforslaget til den nye persondatalov

Nu får virksomhederne noget mere præcist at forholde sig til. Et lovforslag til den nye persondatalovgivning er netop sendt i høring. Læs det her.

Efter lang tids venten får de danske virksomheder nu noget mere konkret at forholde sig til, når det kommer til persondataforordningen.

Indtil nu har de nervøse miner kun kunnet dulmes af en mere end 1.000 sider lang betænkning fra Justitsministeriet, men nu ligger lovforslaget til den nye persondatalovgivning altså klar. 

Den nye lovgivning skal indeholde de skærpede krav, der træder i kraft med EUs nye persondataforordning d. 25 maj næste år.

Skærpede krav

Eksperter har tidligere forklaret, hvordan den kommende lovgivning byder på noget af en stramning i forhold til de nuværende regler.

I dag har de danske virksomheder maksimalt risikeret at blive aet på kinden af myndighederne, men med de nye regler er der sat nogle helt andre bøderammer op.

Nu kan virksomhederne kigge frem mod en bøderamme på op i mod 20 millioner euro eller 4 procent af den globale omsætning.

Læs mere om de kommende bøder her: Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft

Virksomhederne har tidligere efterlyst muligheden for at få nogle konkrete regler at forholde sig til, da der i skrivende stund kun er rundt regnet 10 måneder, før lovgivningen træder i kraft. 

Læs mere om de danske virksomheders udfordringer her:Masser af virksomheder når ikke at blive klar: "Men hvis man i forvejen følger loven, er persondataforordningen altså ikke noget problem"

Nu, hvor lovforslaget er sendt i høring, er der i det mindste kommet lidt mere form på de regler, som virksomhederne skal forholde sig til efter maj måned næste år. 

Det skal understreges, at der ikke er tale om den endelige lovgivning. Nu går selve høringsprocessen i gang, hvor en række aktører skal høres. Fristen er sat til d. 22 august.

Du kan læse hele lovforslaget HER




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere