Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Med egenproducerede serier som House of Cards slår den amerikanske streamingtjeneste Netflix kløerne i flere og flere kunder på verdensplan. Men det sker fortsat for lånte penge.

Flere end 100 millioner mennesker abonnerer nu på den amerikanske streaming-gigant Netflix' tjeneste, og de seneste tre måneder har mere end 4 millioner nye brugere uden for USA skrevet sig op. 

Det viser virksomhedens regnskab for andet kvartal, der blev fremlagt i går. 

Også på hjemmemarkedet er der fremgang at spore. Her opnåede Netflix at tegne omkring 600.000 nye abonnementer, hvilket er tæt på det dobbelte af, hvad analytikerne havde forventet.

Det er interessant, da det amerikanske marked ellers har set mættet ud, hvilket har ført til, at Netflix den seneste tid for alvor har rettet fokus mod et internationalt erobringstogt.

Læs mere om Netflix her: Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv  

Derfor er brevet til investorerne også skrevet i en positiv tone. 

"Vi har nået en symbolsk milepæl med 100 millioner medlemmer samt flere internationale end nationale medlemmer. Det var et godt kvartal," skriver Netflix.

Indhold betyder alt
I brevet til aktionærerne skriver Netflix, at stigningen i antallet af kunder i butikken kan tilskrives det helt unikke indhold på streamingtjenesten. 

Engang var det de store øjeblikke, der samlede folket foran fjersynet - fodboldlandsholdets kampe eller Krøniken. 

I dag kan de store streamingtjenester samle folk og gøre det til en international begivenhed, at der er præmiere på en af selskabets egenproducerede serier.

Det så man så sent som i går, da en ny sæson af Game of Thrones havde præmiere på HBO. Samtlige medier skrev ikke bare om præmieren, men fodrede også brugerne med artikler om, hvor langt vi er i seriens plot, karakterernes udvikling med videre. 

For Netflix er det helt store trækplaster serien House of Cards med Kevin Spacey i hovedrollen. Det politiske drama med Washington som omdrejningspunkt har fået mange til at sværge til netop Netflix.

Læs mere om danskernes forhold til Netflix her: Danmark indtager top-plads i ny prisundersøgelse: Så meget dyrere er det at være dansk Netflix-kunde

Dyre produktioner
I kampen om streamingkunderne er indhold som sagt afgørende, og der bliver kastet millioner og atter millioner af dollars efter store nye produktioner og gerne de såkaldte "Netflix Originals", der er selskabets egne serier. 

Læs mere om Netflix' konkurrenter her: Test af Amazon Prime: Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden

Men den slags koster, og det kan man også se på regnskabet, hvor posten for Netflix pengestrømme springer i øjnene. Der er nemlig i 2017 indberegnet et negativt cash flow på 2 til 2,5 millarder dollar, som selskabet siger, at de investerer i det indhold, der trækker abonnenter til.

Det betyder kort sagt altså, at Netflix betaler flere penge for indholdet, end kunderne betaler den anden vej på nuværende tidspunkt. 

"Med vores strategi, der viser resultater i form af vækst i antal medlemmer, omsætning og profit, tænker vi, at det er klogt at fortsætte med at investere," skrives der i brevet.

Fortsætter ad samme vej
Sidste år endte det negative cash flow på 1,7 milliarder dollars, og i år ser det altså ud til at kunne komme op på 2,5 milliarder dollars. 

Det skyldes, at Netflix som officiel strategi vil fortsætte med at punge ud for dyre serier i kampen om kunderne. 

"I vores fortsatte succes vil vi deponere mere kapital i indhold og særligt originalt indhold, så som vi før har sagt, så forventer vi negative pengestrømme i mange år fremad," skriver man i det offentliggjorte brev til investorerne.

Det ser ud til, at Netflix er klar til at forsætte ned af den samme vej et godt stykke tid endnu. Det drejer sig om at erobre kunder og sikre sig volume.

I nakken på Netflix ligger spillere som HBO og Amazon samt flere spillere, der alle er interesserede i at få en bid af markedet.

En måde at få flere penge i kassen på kunne være simpelthen at hæve priserne for de 104 millioner abonnenter. Det har Netflix dog afvist skriver ABCnews.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.