Ny dansk landechef i SAS Institute - kommer fra konkurrent

Artikel er opdateret: SAS Institute har ansat en ny dansk landechef, der kommer fra en tilsvarende stilling hos konkurrenten Qlik.

SAS Institute har netop ansat en ny dansk landechef. Det er Henrik Ernlund, der sætter sig i chef-stolen.

Hidtil har Keld Zornig både fungeret som landechef for SAS Institute i Danmark og som vice president for den nordiske region, men nu bliver det Henrik Ernlund, der får ansvaret for at sikre vækst i den danske del af forretningen. 

Keld Zornig beholder det nordiske ansvar og titlen som vice president.  

Det oplyser SAS Institute til Computerworld. 

“Min rolle bliver at sikre, at organisationen i Danmark forbliver samlet, og at vi har et samlet 'go to market' i forhold til det danske marked. Samtidig får jeg den rolle salgsmæssigt at drive hele public-segmentet på nordisk plan,” siger Henrik Ernlund til Computerworld.

Han får dermed det øverste ansvar for de omkring 250 medarbejdere i SAS Institute i Danmark, mens virksomheden på nordisk plan har omkring 500 medarbejdere.

Det er ikke mindst de offentlige kunder, som Henrik Ernlund og SAS Institute håber at kunne vokse hos i de kommende år med de forskellige løsninger inden for blandt andet analytics.

“Hele den digitaliseringsbølge, som ruller, gør, at det rykker højere op på agendaen i alle virksomheder - og det gælder så i høj grad også inden for det offentlige. Det betyder, at alt det, der handler om analytics og automatisering, fylder meget mere.”

Vender tilbage til virksomheden
Henrik Ernlund har tidligere været sales director for financial services i SAS Institute, men i foråret 2014 skiftede han til en stilling som landechef i Qlik i Danmark.

Den stilling har han nu sagt farvel til for igen at vende tilbage til SAS Institute, denne gang som landechef.

I den nye stilling får han et dedikeret fokus på den offentlige sektor, herunder ikke mindst sundhedssektoren, som er et af de hurtigst voksende markeder for analytics-løsninger.

Henrik Ernlund har en Executive MBA fra Copenhagen Business School og har tidligere blandt andet været salgsdirektør i BEC.

Læs også:

CIO i Arla: Sådan henter vi millioner på bundlinjen ved hjælp af algoritmer og dataanalyser

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.