Artikel top billede

Ny dansk landechef i SAS Institute - kommer fra konkurrent

Artikel er opdateret: SAS Institute har ansat en ny dansk landechef, der kommer fra en tilsvarende stilling hos konkurrenten Qlik.

SAS Institute har netop ansat en ny dansk landechef. Det er Henrik Ernlund, der sætter sig i chef-stolen.

Hidtil har Keld Zornig både fungeret som landechef for SAS Institute i Danmark og som vice president for den nordiske region, men nu bliver det Henrik Ernlund, der får ansvaret for at sikre vækst i den danske del af forretningen. 

Keld Zornig beholder det nordiske ansvar og titlen som vice president.  

Det oplyser SAS Institute til Computerworld. 

“Min rolle bliver at sikre, at organisationen i Danmark forbliver samlet, og at vi har et samlet 'go to market' i forhold til det danske marked. Samtidig får jeg den rolle salgsmæssigt at drive hele public-segmentet på nordisk plan,” siger Henrik Ernlund til Computerworld.

Han får dermed det øverste ansvar for de omkring 250 medarbejdere i SAS Institute i Danmark, mens virksomheden på nordisk plan har omkring 500 medarbejdere.

Det er ikke mindst de offentlige kunder, som Henrik Ernlund og SAS Institute håber at kunne vokse hos i de kommende år med de forskellige løsninger inden for blandt andet analytics.

“Hele den digitaliseringsbølge, som ruller, gør, at det rykker højere op på agendaen i alle virksomheder - og det gælder så i høj grad også inden for det offentlige. Det betyder, at alt det, der handler om analytics og automatisering, fylder meget mere.”

Vender tilbage til virksomheden

Henrik Ernlund har tidligere været sales director for financial services i SAS Institute, men i foråret 2014 skiftede han til en stilling som landechef i Qlik i Danmark.

Den stilling har han nu sagt farvel til for igen at vende tilbage til SAS Institute, denne gang som landechef.

I den nye stilling får han et dedikeret fokus på den offentlige sektor, herunder ikke mindst sundhedssektoren, som er et af de hurtigst voksende markeder for analytics-løsninger.

Henrik Ernlund har en Executive MBA fra Copenhagen Business School og har tidligere blandt andet været salgsdirektør i BEC.

Læs også:

CIO i Arla: Sådan henter vi millioner på bundlinjen ved hjælp af algoritmer og dataanalyser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere