Artikel top billede

Dansk iPhone-firma konkurs efter kæmpekrav fra Skat

Det danske handelsfirma Phonetrade.dk erklærer sig selv konkurs efter stort krav fra Skat.

Danske Phonetrade.dk har indgivet konkursbegæring og er på vej til at dreje nøglen om.

Selskabet har gennem de senere år opbygget en stor forretning på at indkøbe brugte smartphones - primært iPhones - og videresælge dem, efter de er blevet refurbished.

En af de tre ejere, Morten Zachariassen, siger til eb.dk, at selskabet erklærer sig selv konkurs, fordi Skat har forlangt en efterbetaling af tre års moms.

“Det er jo horribelt. Det ville tage os mange år at betale af, mens vi skal forsøge at drive virksomheden videre. Det kan man jo ikke,” siger han til avisen.

Skat forlanger moms tilbage for telefoner, som Phonetrade har indkøbt i udlandet og som selskabet ellers regnede med ville kunne lægges under den såkaldte brugtmoms-ordning.

Morten Zachariassen siger til eb.dk, at han synes, at det er ‘ærgerligt,’ at Skat ikke kan være ‘lidt mere smidig’ og indgå en aftale med selskabet, fremfor at tvinge det til at lukke.

Han vurderer, at det er de tre stiftere, der er den største værdi i selskabet, og derfor kan han godt forestille sig, at Phonetrade kan leve videre i en ny form, hvis kurator kan se ideen med det.

Presset på likviditet

Phonetrade blev stiftet i 2014. Det fremgår af selskabets helt dugfriske årsregnskab - der på grund af omlægning kun dækker et halvt år - at det er presset på likviditeten, men at det forventer 'positiv driftsresultat' fremover.

Selskabet landede i regnskabsåret en bruttofortjeneste på godt en million kroner og et underskud på små 60.000 kroner.

Personaleomkostninger er selskabets ubetinget største udgiftspost. De ligger på 982.000 kroner.

Regnskabet betegnes af selskabet som 'utilfredsstillende.'

Læs også:

Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Brugte smartphones sælger som varmt brød: Så stort er markedet

Guide: Sådan gør du din telefon klar til at blive solgt - også selv om den er i stykker

Danskerne sælger brugte iPhones i tusindvis for at få råd til nye modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere