Artikel top billede

Dansk iPhone-firma konkurs efter kæmpekrav fra Skat

Det danske handelsfirma Phonetrade.dk erklærer sig selv konkurs efter stort krav fra Skat.

Danske Phonetrade.dk har indgivet konkursbegæring og er på vej til at dreje nøglen om.

Selskabet har gennem de senere år opbygget en stor forretning på at indkøbe brugte smartphones - primært iPhones - og videresælge dem, efter de er blevet refurbished.

En af de tre ejere, Morten Zachariassen, siger til eb.dk, at selskabet erklærer sig selv konkurs, fordi Skat har forlangt en efterbetaling af tre års moms.

“Det er jo horribelt. Det ville tage os mange år at betale af, mens vi skal forsøge at drive virksomheden videre. Det kan man jo ikke,” siger han til avisen.

Skat forlanger moms tilbage for telefoner, som Phonetrade har indkøbt i udlandet og som selskabet ellers regnede med ville kunne lægges under den såkaldte brugtmoms-ordning.

Morten Zachariassen siger til eb.dk, at han synes, at det er ‘ærgerligt,’ at Skat ikke kan være ‘lidt mere smidig’ og indgå en aftale med selskabet, fremfor at tvinge det til at lukke.

Han vurderer, at det er de tre stiftere, der er den største værdi i selskabet, og derfor kan han godt forestille sig, at Phonetrade kan leve videre i en ny form, hvis kurator kan se ideen med det.

Presset på likviditet

Phonetrade blev stiftet i 2014. Det fremgår af selskabets helt dugfriske årsregnskab - der på grund af omlægning kun dækker et halvt år - at det er presset på likviditeten, men at det forventer 'positiv driftsresultat' fremover.

Selskabet landede i regnskabsåret en bruttofortjeneste på godt en million kroner og et underskud på små 60.000 kroner.

Personaleomkostninger er selskabets ubetinget største udgiftspost. De ligger på 982.000 kroner.

Regnskabet betegnes af selskabet som 'utilfredsstillende.'

Læs også:

Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Brugte smartphones sælger som varmt brød: Så stort er markedet

Guide: Sådan gør du din telefon klar til at blive solgt - også selv om den er i stykker

Danskerne sælger brugte iPhones i tusindvis for at få råd til nye modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere