Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Advokat har tjent 37,7 millioner kroner på IT Factory-sagen

Kammeradvokaten har indtil videre tjent 37,7 millioner kroner på at håndtere IT Factory-sagen.

Kammeradvokat Boris Frederiksen har som kurator indtil videre tjent 37,7 millioner kroner i vederlag på sin behandling af konkursboet efter IT Factory, der krakkede i 2008 og udløste en af de meste spektakulære it-skandaler i nyere tid.

Ifølge Finans blev beløbet udbetalt til november i fjor. Mere kan komme til, da sagen endnu ikke er endeligt afsluttet.

Ifølge avisen har kammeradvokaten brugt 13.200 timer på behandlingen af sagen. Det giver i alt en timeløn på næsten 2.900 kroner.

Beløbet er dog ikke alene udregnet efter antal timer, men efter en samlet vurdering af arbejdet og det opnåede resultat.

“Skifteretten [der har udbetalt beløbet, red] har således lagt vægt på, at arbejdet har medført en forøgelse af konkursboets aktiver med mere end 350 millioner kroner, at de anmeldte krav er reduceret med cirka 1,5 milliarder kroner,, samt at der er anvendt cirka 13.200 juristtimer ved konkursboets behandling,” skriver Boris Frederiksen i en mail til Finans.dk

IT Factory-topmand Stein Bagger blev efter fem år i fængsel sat på fri fod i 2014.

I foråret blev han opsporet i Sverige, hvor han opholdt sig under navnet Sten Hansen.

Der mangler fortsat 200 millioner kroner i bo-opgørelsen efter IT Factory, og der har tidligere været spekulationer fremme om, at Stein Bagger/Sten Hansen skulle have gemt dem til side, inden han meldte sig selv til politiet.

Læs også:

Avis: Stein Bagger fundet i Sverige - kurator ser med fornyet sult på sagen

Revisions-gigant skal betale kæmpeerstatning efter sjusk i Stein Bagger-sagen

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere