Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Advokat har tjent 37,7 millioner kroner på IT Factory-sagen

Kammeradvokaten har indtil videre tjent 37,7 millioner kroner på at håndtere IT Factory-sagen.

Kammeradvokat Boris Frederiksen har som kurator indtil videre tjent 37,7 millioner kroner i vederlag på sin behandling af konkursboet efter IT Factory, der krakkede i 2008 og udløste en af de meste spektakulære it-skandaler i nyere tid.

Ifølge Finans blev beløbet udbetalt til november i fjor. Mere kan komme til, da sagen endnu ikke er endeligt afsluttet.

Ifølge avisen har kammeradvokaten brugt 13.200 timer på behandlingen af sagen. Det giver i alt en timeløn på næsten 2.900 kroner.

Beløbet er dog ikke alene udregnet efter antal timer, men efter en samlet vurdering af arbejdet og det opnåede resultat.

“Skifteretten [der har udbetalt beløbet, red] har således lagt vægt på, at arbejdet har medført en forøgelse af konkursboets aktiver med mere end 350 millioner kroner, at de anmeldte krav er reduceret med cirka 1,5 milliarder kroner,, samt at der er anvendt cirka 13.200 juristtimer ved konkursboets behandling,” skriver Boris Frederiksen i en mail til Finans.dk

IT Factory-topmand Stein Bagger blev efter fem år i fængsel sat på fri fod i 2014.

I foråret blev han opsporet i Sverige, hvor han opholdt sig under navnet Sten Hansen.

Der mangler fortsat 200 millioner kroner i bo-opgørelsen efter IT Factory, og der har tidligere været spekulationer fremme om, at Stein Bagger/Sten Hansen skulle have gemt dem til side, inden han meldte sig selv til politiet.

Læs også:

Avis: Stein Bagger fundet i Sverige - kurator ser med fornyet sult på sagen

Revisions-gigant skal betale kæmpeerstatning efter sjusk i Stein Bagger-sagen

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere