Foto: Morten Sahl Madsen

Her er Samsungs nye Note 8-telefon: Dobbelt-kamera og velkendt stylus med nye evner

Samsung er klar med en ny Note-telefon, hvor der er fokus på et dobbeltløbet kamera og forbedrede stylus-evner

Samsungs Note-serie er nok bedst kendt i den brede offentlighed for sidste års situation, hvor Note 7-telefoner måtte tilbagekaldes i millionvis på grund af brandfare i batterierne.

Men nu har Samsung offentliggjort sin næste Note-telefon, Note 8. En telefon som Samsung lover ikke vil have de samme problemer.

Note 8 er mest af alt en større Samsung Galaxy S8+ med en bredere skærm, der stadig dækker næsten hele fronten af telefonen.

Skærmen måler 6,3 tommer og har en opløsning på 2.960 x 1.440 pixels og er af af typen SuperAMOLED. Det betyder, at sorte farver er kulsorte, og at telefonen fungerer ganske fortræffeligt i sollys.

På grund af den store skærm kan du parre flere apps i et ikon for at åbne dem begge på samme tid. Eksempelvis kan du åbne Google Maps og Spotify på samme tid til køreturene, uden at du skal åbne begge apps hver for sig.

Hurtig processor

Note 8 har ligeledes den samme processor som i Galaxy S8, 6 GB hukommelse, 64 GB lagerplads og plads til et microSD-kort.

Ligeledes har Samsung lavet den samme dumme fejl som på Galaxy S8 og placeret fingerskanneren parallelt med kameraerne, så den er svær at ramme - særligt for ventrehåndede.

Telefonen har dog stadig både Irisskanner og ansigtsgenkendelse, omend sidstnævnte ikke just er den mest sikre løsning.

Det kan du læse mere om her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone

Telefonen kommer desuden med et 3.300 mAh batteri og en audioport til dit headset. Ingen trælse adaptere her.

Dobbelt kamera

Hvad der er nyt i forhold til den mindre Galaxy S8 og S8+ er kameraet. Note 8 er Samsungs første forsøg med en telefon med to sideløbende kameraer. Det er ellers en trend som Huawei startede, og som LG, Apple, OnePlus og selv Nokia har fulgt op på.

Det ene kamera er wide-lens, imend et andet er en telephoto med op til 2x zoom. I begge kameraer er der optisk billedstabilisering, hvilket er nyt for smartphones med dobbeltkameraer.

Dertil kommer også, at telefonens kameraer også kan tage portrætfotos med sløret baggrund som både Huawei, Apple og OnePlus’ telefoner. På Note 8 kan du ligesom på Huaweis telefoner efterfølgende ændre på fokuseringen, så det bliver mere eller mindre sløret.

Stylus-pen

Den unikke funktion ved Note-telefonerne er den indbyggede stylus-pen. Allerede ved Note 7 havde Samsung formået at få skriveoplevelsen til at føles ægte, og der er rigeligt af Stylus-evner indbygget i telefonen.

Pennen er mere følsom og præcis end tidligere og derfor bedre til at tegne og skrive med.

Du kan blandt andet tegne direkte på den slukkede SuperAMOLED-skærm uden først at tænde en note-app, og du kan flytte rundt på filer og tekstbidder med pennen.

Din håndskrevne ord kan omdannes til maskinskrevet tekst, og du kan også bruge pennen til at zoome ind på hjemmesider.

Note 8 kommer til Danmark d. 15 september. Prisen lander på 7.749 kroner og kommer i farverne Orchid Grey, Maple Gold, Deapsea Blue, Midnight Black.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.