Artikel top billede

Vil Uber koste Meg Whitman jobbet som topchef for Hewlett Packard Enterprise?

ComputerViews: Hun afviste først alt. Men i weekenden var hun alligevel med helt fremme i opløbet om at blive nye CEO for Uber. Hvor længe går der mon nu, inden Meg Whitman er færdig som CEO i Hewlett Packard Enterprise?

ComputerViews: Stabilitet og fremdrift er to afgørende faktorer for enhver administrerende direktør: Enhver bestyrelse og aktionær skal tro på, at direktøren er i stand til at sikre vækst - også på den lidt længere bane.

Det kræver selvsagt, at direktøren engagerer sig i opgaven og ikke render til jobsamtaler med andre virksomheder. For hvor længe bliver direktøren mon så egentlig hængende? Og kan man overhovedet drive en virksomhed, som man gerne vil væk fra?

Expedia-boss får tilbuddet

Det kom i weekenden frem, at penge-stærke Uber gerne vil have Expedia-bossen Dara Khosrowshahi som ny CEO, hvor han skal afløse den kontroversielle tidligere CEO, Travis Kalanick, der blev presset til at opsige tjansen for et par måneder siden efter en masse ballade.

Det kan du læse mere om her: Ubers topdirektør stopper

Mere interessant er det måske, at det viste sig, at den øverste chef for Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, var med helt fremme i opløbet.

Faktisk stod valget for Uber-bestyrellsen angiveligt mellem hende og Dara Khosrowshahi, mens den tidligere CEO for General Electric, Jeffrey R. Immelt, tidligere havde meddelt, at han trak sig som kandidat.

Meg Whitman afviste ellers for godt en måned siden blankt ethvert rygte om, at hun var kandidat til stillingen.

Dengang meddelte hun via Twitter, at alle de mange rygter om hendes fremtid var blevet ‘for forstyrrende.’

“Lad mig derfor sige det så klart, som jeg kan. Jeg forbliver CEO for HP og er ikke på vej andre steder hen. Hos HP har vi stadigvæk mange opgaver at løse. Ubers CEO bliver ikke Meg Whitman.”

Det kan du læse mere om her: Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Beskeden var dog ikke nok til at fjerne Meg Whitmans navn fra rygtestrømmen om de mulige kandidater til stillingen som topchef for Uber.

New York Times kunne søndag fortælle, at Uber-bestyrelsen - hvor også Travis Kalanick har en plads - vendte tommelfingeren ned til Meg Whitman, der ellers stod til at få jobbet, da Meg Whitman ikke ville acceptere de betingelser, som bestyrelsen havde opstillet.

Istedet havde Meg Whitman angiveligt ifølge unavngivne kilder stillet en række krav til Uber-bestyrelsen om blandt andet at kunne handle og agere i nogenlunde fred for bestyrelsen. Hvilket den altså sagde nej til.

Har hun været med?

Det betyder altså med andre ord, at Meg Whitman angiveligt under forløbet har været i kontakt med Uber, har drøftet betingelser og forhandlet om de endelige vilkår for at skippe HPE og springe til Uber.

Vi ved i sagens natur ikke, hvor tæt forbindelserne har været, og om der vitterligt har været tale om andet og mere end løse henvendelser fra Uber, der jo efterhånden er kendt for at spille højt spil og bruge store armbevægelser.

Interesseret eller ej?

Sikkert er det dog, at Meg Whitman nu står i en prekær situation, hvor hun - endnu engang - uden den mindste tvivl vil blive afkrævet en forklaring af sin bestyrelse i Hewlett Packard Enterprise: Var hun eller var hun ikke interesseret?

Vi ved alle, at kun de færreste bliver hængende i samme stilling hele deres liv, og at vi alle er til fals for nye spændende opgaver, mere i løn, nye muligheder.

Alligevel vil vi gerne tro på tingenes stabilitet og at de dygtige folk bliver hængende. Er det først en etableret sandhed, at en direktør er på udkig efter andre udfordringer, er der kun én ting at gøre for en bestyrelse: Ud ad vagten, og ind med nye kræfter, som man kan regne med også i fremtiden.

Vi får se, om det kommer til at ske med Meg Whitman. I hvert fald skylder hun sin bestyrelse en rigtig god forklaring.

Læs også:

Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere