Artikel top billede

Vil Uber koste Meg Whitman jobbet som topchef for Hewlett Packard Enterprise?

ComputerViews: Hun afviste først alt. Men i weekenden var hun alligevel med helt fremme i opløbet om at blive nye CEO for Uber. Hvor længe går der mon nu, inden Meg Whitman er færdig som CEO i Hewlett Packard Enterprise?

ComputerViews: Stabilitet og fremdrift er to afgørende faktorer for enhver administrerende direktør: Enhver bestyrelse og aktionær skal tro på, at direktøren er i stand til at sikre vækst - også på den lidt længere bane.

Det kræver selvsagt, at direktøren engagerer sig i opgaven og ikke render til jobsamtaler med andre virksomheder. For hvor længe bliver direktøren mon så egentlig hængende? Og kan man overhovedet drive en virksomhed, som man gerne vil væk fra?

Expedia-boss får tilbuddet

Det kom i weekenden frem, at penge-stærke Uber gerne vil have Expedia-bossen Dara Khosrowshahi som ny CEO, hvor han skal afløse den kontroversielle tidligere CEO, Travis Kalanick, der blev presset til at opsige tjansen for et par måneder siden efter en masse ballade.

Det kan du læse mere om her: Ubers topdirektør stopper

Mere interessant er det måske, at det viste sig, at den øverste chef for Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, var med helt fremme i opløbet.

Faktisk stod valget for Uber-bestyrellsen angiveligt mellem hende og Dara Khosrowshahi, mens den tidligere CEO for General Electric, Jeffrey R. Immelt, tidligere havde meddelt, at han trak sig som kandidat.

Meg Whitman afviste ellers for godt en måned siden blankt ethvert rygte om, at hun var kandidat til stillingen.

Dengang meddelte hun via Twitter, at alle de mange rygter om hendes fremtid var blevet ‘for forstyrrende.’

“Lad mig derfor sige det så klart, som jeg kan. Jeg forbliver CEO for HP og er ikke på vej andre steder hen. Hos HP har vi stadigvæk mange opgaver at løse. Ubers CEO bliver ikke Meg Whitman.”

Det kan du læse mere om her: Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Beskeden var dog ikke nok til at fjerne Meg Whitmans navn fra rygtestrømmen om de mulige kandidater til stillingen som topchef for Uber.

New York Times kunne søndag fortælle, at Uber-bestyrelsen - hvor også Travis Kalanick har en plads - vendte tommelfingeren ned til Meg Whitman, der ellers stod til at få jobbet, da Meg Whitman ikke ville acceptere de betingelser, som bestyrelsen havde opstillet.

Istedet havde Meg Whitman angiveligt ifølge unavngivne kilder stillet en række krav til Uber-bestyrelsen om blandt andet at kunne handle og agere i nogenlunde fred for bestyrelsen. Hvilket den altså sagde nej til.

Har hun været med?

Det betyder altså med andre ord, at Meg Whitman angiveligt under forløbet har været i kontakt med Uber, har drøftet betingelser og forhandlet om de endelige vilkår for at skippe HPE og springe til Uber.

Vi ved i sagens natur ikke, hvor tæt forbindelserne har været, og om der vitterligt har været tale om andet og mere end løse henvendelser fra Uber, der jo efterhånden er kendt for at spille højt spil og bruge store armbevægelser.

Interesseret eller ej?

Sikkert er det dog, at Meg Whitman nu står i en prekær situation, hvor hun - endnu engang - uden den mindste tvivl vil blive afkrævet en forklaring af sin bestyrelse i Hewlett Packard Enterprise: Var hun eller var hun ikke interesseret?

Vi ved alle, at kun de færreste bliver hængende i samme stilling hele deres liv, og at vi alle er til fals for nye spændende opgaver, mere i løn, nye muligheder.

Alligevel vil vi gerne tro på tingenes stabilitet og at de dygtige folk bliver hængende. Er det først en etableret sandhed, at en direktør er på udkig efter andre udfordringer, er der kun én ting at gøre for en bestyrelse: Ud ad vagten, og ind med nye kræfter, som man kan regne med også i fremtiden.

Vi får se, om det kommer til at ske med Meg Whitman. I hvert fald skylder hun sin bestyrelse en rigtig god forklaring.

Læs også:

Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere