Artikel top billede

Buldrer ind på kommunalt marked: Netcompany har vundet halvdelen af alle Kombit-udbud siden 2015

Netcompany er buldret ind på det kommunale marked. Selskabet har siden begyndelsen af 2015 vundet næsten hvert andet udbud, som Kombit har sendt i markedet.

Netcompany har siden begyndelsen af 2015 vunder fem ud af 11 udbud, som det kommunale it-fællesskab har sendt i markedet, skriver ITWatch.

Der er tale om store udbud for store spillere, da kun en enkelt virksomhed med en omsætning på under 100 millioner kroner - Knowledge Cube - har vundet et udbud siden 2015.

Resten af selskaberne, der har vundet udbud, hører blandt de største herhjemme, nemlig EG, KMD, CSC Scandihealth, CSC Danmark og altså Netcompany.

Kombit meddeler til ITWatch, at det ifølge selskabets mening ikke er tegn på mangelfuld konkurrence, at Netcompany har vundet næsten hvert andet udbud.

"Det er vigtigt at forstå, at vi ikke vælger leverandører. Vi gennemfører en konkurrence, og der er én, som vinder. Vilkårene for det offentlige er, at det skal være det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Og det er altid projekts kommunale styregruppe, der beslutter tildelingskriterierne, og styregruppen, der vurderer de endelige tilbud," lyder det fra Peter Lykke Egelund, projektdirektør og CIO i Kombit.

Netcompany-direktør André Rogaczewski peger til mediet på, at it-branchen efter hans mening er blevet mere dynamisk og demokratisk i de senere år.

“For fire-fem år siden var Netcompany ingenting inden for det offentlige. Det har vi satset stort på, og nu er vi så ved at være en af de store,” siger han.

En ny undersøgelse har netop påvist, at det kræver store investeringer at kunne byde på offentlige udbud.

Undersøgelsen viser, at det kan koste helt op til 16 procent af kontraktsummen overhovedet at byde på et offentligt it-udbud.

Det kan du læse mere om her: Ny rapport slår fast: Dyre og bøvlede it-udbud skræmmer danske it-virksomheder væk

Det fik mandag erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at erklære, at han vil have omkostningerne nedbragt, så flere kan være med.

Det kan du læse mere om her: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på vej med konkrete løsninger: "Virksomhedernes omkostninger ved at være med i offentlige udbud skal ned"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere