Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Buldrer ind på kommunalt marked: Netcompany har vundet halvdelen af alle Kombit-udbud siden 2015

Netcompany er buldret ind på det kommunale marked. Selskabet har siden begyndelsen af 2015 vundet næsten hvert andet udbud, som Kombit har sendt i markedet.

Netcompany har siden begyndelsen af 2015 vunder fem ud af 11 udbud, som det kommunale it-fællesskab har sendt i markedet, skriver ITWatch.

Der er tale om store udbud for store spillere, da kun en enkelt virksomhed med en omsætning på under 100 millioner kroner - Knowledge Cube - har vundet et udbud siden 2015.

Resten af selskaberne, der har vundet udbud, hører blandt de største herhjemme, nemlig EG, KMD, CSC Scandihealth, CSC Danmark og altså Netcompany.

Kombit meddeler til ITWatch, at det ifølge selskabets mening ikke er tegn på mangelfuld konkurrence, at Netcompany har vundet næsten hvert andet udbud.

"Det er vigtigt at forstå, at vi ikke vælger leverandører. Vi gennemfører en konkurrence, og der er én, som vinder. Vilkårene for det offentlige er, at det skal være det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Og det er altid projekts kommunale styregruppe, der beslutter tildelingskriterierne, og styregruppen, der vurderer de endelige tilbud," lyder det fra Peter Lykke Egelund, projektdirektør og CIO i Kombit.

Netcompany-direktør André Rogaczewski peger til mediet på, at it-branchen efter hans mening er blevet mere dynamisk og demokratisk i de senere år.

“For fire-fem år siden var Netcompany ingenting inden for det offentlige. Det har vi satset stort på, og nu er vi så ved at være en af de store,” siger han.

En ny undersøgelse har netop påvist, at det kræver store investeringer at kunne byde på offentlige udbud.

Undersøgelsen viser, at det kan koste helt op til 16 procent af kontraktsummen overhovedet at byde på et offentligt it-udbud.

Det kan du læse mere om her: Ny rapport slår fast: Dyre og bøvlede it-udbud skræmmer danske it-virksomheder væk

Det fik mandag erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at erklære, at han vil have omkostningerne nedbragt, så flere kan være med.

Det kan du læse mere om her: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på vej med konkrete løsninger: "Virksomhedernes omkostninger ved at være med i offentlige udbud skal ned"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere