Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Buldrer ind på kommunalt marked: Netcompany har vundet halvdelen af alle Kombit-udbud siden 2015

Netcompany er buldret ind på det kommunale marked. Selskabet har siden begyndelsen af 2015 vundet næsten hvert andet udbud, som Kombit har sendt i markedet.

Netcompany har siden begyndelsen af 2015 vunder fem ud af 11 udbud, som det kommunale it-fællesskab har sendt i markedet, skriver ITWatch.

Der er tale om store udbud for store spillere, da kun en enkelt virksomhed med en omsætning på under 100 millioner kroner - Knowledge Cube - har vundet et udbud siden 2015.

Resten af selskaberne, der har vundet udbud, hører blandt de største herhjemme, nemlig EG, KMD, CSC Scandihealth, CSC Danmark og altså Netcompany.

Kombit meddeler til ITWatch, at det ifølge selskabets mening ikke er tegn på mangelfuld konkurrence, at Netcompany har vundet næsten hvert andet udbud.

"Det er vigtigt at forstå, at vi ikke vælger leverandører. Vi gennemfører en konkurrence, og der er én, som vinder. Vilkårene for det offentlige er, at det skal være det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Og det er altid projekts kommunale styregruppe, der beslutter tildelingskriterierne, og styregruppen, der vurderer de endelige tilbud," lyder det fra Peter Lykke Egelund, projektdirektør og CIO i Kombit.

Netcompany-direktør André Rogaczewski peger til mediet på, at it-branchen efter hans mening er blevet mere dynamisk og demokratisk i de senere år.

“For fire-fem år siden var Netcompany ingenting inden for det offentlige. Det har vi satset stort på, og nu er vi så ved at være en af de store,” siger han.

En ny undersøgelse har netop påvist, at det kræver store investeringer at kunne byde på offentlige udbud.

Undersøgelsen viser, at det kan koste helt op til 16 procent af kontraktsummen overhovedet at byde på et offentligt it-udbud.

Det kan du læse mere om her: Ny rapport slår fast: Dyre og bøvlede it-udbud skræmmer danske it-virksomheder væk

Det fik mandag erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at erklære, at han vil have omkostningerne nedbragt, så flere kan være med.

Det kan du læse mere om her: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på vej med konkrete løsninger: "Virksomhedernes omkostninger ved at være med i offentlige udbud skal ned"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere