Artikel top billede

Fejlslagent kommunalt it-projekt koster EG næsten kvart milliard kroner

Et fejlslagent kommunalt it-projekt til 300 millioner får alvorlige konsekvenser for EG, der nedskriver hele projektet og ikke vil indgå lignende aftaler fremover.

It-leverandøren EG nedskriver hele sin investering i det problematiske arbejde med at udvikle systemet Kommunalt Ydelsessystem, der blandt andet skal anvendes til at håndtere kontanthjælpen for landets kommuner.

Det samlede tab på systemet lander på 225 millioner kroner, viser EG’s netop offentliggjorte regnskab for andet kvartal.

I en børsmeddelelse for andet kvartal skriver selskabet, at resultatet er ‘væsentligt påvirket af tilbageførsel af igangværende arbejder, bod til Kombit samt dækning af omkostninger i resten af kontraktperioden,’ som det hedder.

Administrerende direktør, Mikkel Bardram, siger til IT Watch, at selskabet afskriver 225 millioner kroner på projektet, hvor timerne er lagt på balancen.

Stor mundfuld

Projektet har været en meget stor mundfuld for selskabet, der helt usædvanligt har valgt at trække Kommunalt Ydelsessystem helt ud ad regnskabet.

Det sker, fordi selskabet har valgt ikke at indgå i ‘tilsvarende projekter fremover,’ hedder det, og et resultat eksklusiv det dyre projekt derfor giver et ‘mere retvisende billede.'

Du kan læse hele meddelelsen her.

Slog alarm

Det er kun et par måneder siden, at EG slog alarm på grund af det store projekt, der havde kurs direkte mod en ny offentlig it-skandale.

Det skete efter, at kommunernes it-sammenslutning, Kombit, havde truet med at opsige samarbejdet på grund af voldsomme forsinkelser.

EG skulle ifølge aftalen have leveret Kommunalt Ydelsessystem til kommunerne i slutningen af i år, men indtil videre vil leverancen tidligst finde sted i midten af 2019.

Selskabet fyrede derfor i sommer 26 medarbejdere og indgik samarbejde med konkurrenten Netcompany i et forsøg på at få projektet til 300 millioner kroner på ret kurs igen.

Samtidig betalte EG en kompensation på 50 millioner til kommunerne på grund af forsinkelsen.

Det kan du læse mere om her: EG kæmper for at undgå kommunal it-skandale: Fyrer ansatte og får hjælp fra Netcompany.

EG vandt opgaven i januar 2015. Det kan du læse mere om her: Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Selskabet fik i efteråret ny direktør i skikkelse af Mikkel Bardram, der afløste den mangeårige topchef Leif Vestergaard.

EG landede i foråret et stort underskud på 232,7 millioner kroner, efter Mikkel Bardram havde igangsat en større oprydning og kurs-regulerende indsats i selskabet.

Det kan du læse mere om her: Stort millionunderskud i EG: Omsætning og driftsresultat vokser fortsat, men bundlinien går helt i sort.

Læs også:

EG kæmper for at undgå kommunal it-skandale: Fyrer ansatte og får hjælp fra Netcompany

Ny EG-direktør drosler ned for selskabets vilde opkøbstogter: Her er EG's nye kurs

Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere