Artikel top billede

Jan Kold, der er vicedirektør i NNIT undrer sig over, at man smider NNIT og Epic på porten i forbindelse med jagten på en EPJ-løsning i Region Syddanmark.

NNIT efter udbudsexit i Region Syddanmark: "Mærkeligt at man diskvalificerer dem med mest erfaring"

Efter at have fået klø af tre konkurrenter i forbindelse med udbuddet af en EPJ-løsning i Region Syddanmark, tager NNIT nu til genmæle. Først blev man overrasket over ikke at være kommet med i det fine selskab. Nu undrer vicedirektøren sig over afgørelsen.

Epic og NNIT havde nok forventet i hvert fald at blive prækvalificeret i forbindelse med udbuddet i Region Syddanmark, der leder efter en EPJ-løsning til regionens hospitaler.

Makkerparret Epic og NNIT står sammen bag den løsning man har valgt i Region Hovedstaden og Region Sjælland, og derfor er man da også forundrede over, at man ikke er gået videre til den sidste runde af udbuddet.

”Epic og NNIT er de eneste, der inden for de seneste fem år har lavet en fuld implementering på størrelse med Region Syddanmarks udbud," siger Jan Kold, der er vicedirektør i NNIT. 

Læs mere her: Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre

Han mener, at Epic's system er godt grundigt testet af, og med sin udbreddelse burde det i følge ham være blevet prækvalificeret i udbuddet. 

"Epic's systemer bliver brugt på mere end 1.100 hospitaler rundt om i verden, og systemet støtter op om behandlingen af 190 millioner patienter, så hvis man gerne vil have dem med mest erfaring til at byde, er det mærkeligt, at man i processen udelukker Epic og NNIT,” siger Jan Kold.

Dumpet med et brag

Man kan dog på ingen måde tale om, at Epic og NNIT var selvskrevet.

I midten af august traf Region Syddanmark nemlig beslutning om hvilke virksomheder, der skulle have lov til at byde sig til i kapløbet om at levere en løsning til regionen. Og her var makkerparret Epic og NNIT altså ikke i blandt.

I prækvalifikationsrapporten får Epic og NNIT da også prygl, viser en aktindsigt, som Computerworld har fået. 

På alle parametre dumper løsningen og vurderingen præges af ord som "dårlig," "meget dårlig" og "særdeles dårlig." 

Læs mere her: Overrasket NNIT-boss efter udbuds-exit i Region Syddanmark: "Det virker som om, at vi er blevet lidt hårdt dømt“

En af de eksempler man har brugt som reference fra Epic og NNITs side er implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.

Her mødes det indsendte materiale med bemærkninger om, at "Overordnet set fremstår referencen meget kortfattet," og det "Det trækker ned, at der ingen steder står, at løsningen er velafprøvet."

De negative bemærkninger fortsætter længere nede i bedømmelsen af Sundhedsplatformen som reference: 

"Samlet set er beskrivelsen mindre velunderbygget, og der mangler detaljer." 

Det er en tung kritik, som man ikke forstår hos NNIT. Her har man i følge vicedirektøren ikke bevidst sløset med det indsendte eller forsøgt at springe over, hvor gærdet er lavest.  

”Vores oplevelse af retningslinjerne for prækvalifikationen stemmer tydeligvis ikke overens med hvad evalueringsrapporten viser,” siger Jan Kold.  

Læs mere om udbuddet her: Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere