Artikel top billede

Jan Kold, der er vicedirektør i NNIT undrer sig over, at man smider NNIT og Epic på porten i forbindelse med jagten på en EPJ-løsning i Region Syddanmark. (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

NNIT efter udbudsexit i Region Syddanmark: "Mærkeligt at man diskvalificerer dem med mest erfaring"

Efter at have fået klø af tre konkurrenter i forbindelse med udbuddet af en EPJ-løsning i Region Syddanmark, tager NNIT nu til genmæle. Først blev man overrasket over ikke at være kommet med i det fine selskab. Nu undrer vicedirektøren sig over afgørelsen.

Epic og NNIT havde nok forventet i hvert fald at blive prækvalificeret i forbindelse med udbuddet i Region Syddanmark, der leder efter en EPJ-løsning til regionens hospitaler.

Makkerparret Epic og NNIT står sammen bag den løsning man har valgt i Region Hovedstaden og Region Sjælland, og derfor er man da også forundrede over, at man ikke er gået videre til den sidste runde af udbuddet.

”Epic og NNIT er de eneste, der inden for de seneste fem år har lavet en fuld implementering på størrelse med Region Syddanmarks udbud," siger Jan Kold, der er vicedirektør i NNIT. 

Læs mere her: Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre

Han mener, at Epic's system er godt grundigt testet af, og med sin udbreddelse burde det i følge ham være blevet prækvalificeret i udbuddet. 

"Epic's systemer bliver brugt på mere end 1.100 hospitaler rundt om i verden, og systemet støtter op om behandlingen af 190 millioner patienter, så hvis man gerne vil have dem med mest erfaring til at byde, er det mærkeligt, at man i processen udelukker Epic og NNIT,” siger Jan Kold.

Dumpet med et brag

Man kan dog på ingen måde tale om, at Epic og NNIT var selvskrevet.

I midten af august traf Region Syddanmark nemlig beslutning om hvilke virksomheder, der skulle have lov til at byde sig til i kapløbet om at levere en løsning til regionen. Og her var makkerparret Epic og NNIT altså ikke i blandt.

I prækvalifikationsrapporten får Epic og NNIT da også prygl, viser en aktindsigt, som Computerworld har fået. 

På alle parametre dumper løsningen og vurderingen præges af ord som "dårlig," "meget dårlig" og "særdeles dårlig." 

Læs mere her: Overrasket NNIT-boss efter udbuds-exit i Region Syddanmark: "Det virker som om, at vi er blevet lidt hårdt dømt“

En af de eksempler man har brugt som reference fra Epic og NNITs side er implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.

Her mødes det indsendte materiale med bemærkninger om, at "Overordnet set fremstår referencen meget kortfattet," og det "Det trækker ned, at der ingen steder står, at løsningen er velafprøvet."

De negative bemærkninger fortsætter længere nede i bedømmelsen af Sundhedsplatformen som reference: 

"Samlet set er beskrivelsen mindre velunderbygget, og der mangler detaljer." 

Det er en tung kritik, som man ikke forstår hos NNIT. Her har man i følge vicedirektøren ikke bevidst sløset med det indsendte eller forsøgt at springe over, hvor gærdet er lavest.  

”Vores oplevelse af retningslinjerne for prækvalifikationen stemmer tydeligvis ikke overens med hvad evalueringsrapporten viser,” siger Jan Kold.  

Læs mere om udbuddet her: Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere