Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Danske organisationer kæmper med EU's persondataforordning: It-systemer dumper i massevis

Sagsbehandlingssystemer lever i mange tilfælde ikke op til kravene i EU's nye persondataforordning, og det er et stort problem for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

Danske myndigheder og private virksomheder kæmper med sags-systemer, der ikke understøtter kravene i EU’s nye persondataforordning, GDPR.

Det skriver it-mediet Version 2 på baggrund af en en ny rapport fra konsulenthuset Devoteam.

Eksempelvis fremgår det af persondataforordningen, at virksomheder skal være i stand til at slette kundedata, hvis de får en anmodning om det.

Her er det dog blot 53 procent af de adspurgte i Devoteams undersøgelse, der har et system med mulighed for at slette individuelle data.

Automatiske slette-funktioner er afgørende

Samtidig stiller persondataforordningen krav om, at kundedata skal slettes, når der ikke længere er behov for dem.

Det betyder ifølge Devoteam at systemerne bør understøtte automatiserede slette-funktioner, men det er blot 16 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har systemer som understøtter.

Læs også: Persondataforordningen kan betyde kæmpe-bøder - men virksomhederne når slet ikke at blive klar i tide

Mange kæmper for at blive klar

Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj næste år, men mange virksomheder kæmper med at blive klar i tide.

Eksempelvis har en undersøgelse fra it-analysehuset Gartner vurderet, at over 50 procent af alle virksomheder, der påvirkes af reglerne, ikke vil leve op til dem ved udgangen af året.

Det betyder, at virksomheder risikerer at blive ramt af kæmpebøder på op til fire procent af deres globale omsætning.

Men jura-professor Henrik Udsen fra Københavns Universitet har dog tidligere vurderet, at myndighederne formodentligt vil gå pragmatisk tilværks i den første tid.

"Hvis man kigger på overgangen, så tror jeg, at når man skal udmåle bøder, så vil man have en vis pragmatisk holdning til, at det vanskeligt og uklart," sagde han til Computerworld tidligere på året. 

Læs også:
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere