Artikel top billede

Danske organisationer kæmper med EU's persondataforordning: It-systemer dumper i massevis

Sagsbehandlingssystemer lever i mange tilfælde ikke op til kravene i EU's nye persondataforordning, og det er et stort problem for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

Danske myndigheder og private virksomheder kæmper med sags-systemer, der ikke understøtter kravene i EU’s nye persondataforordning, GDPR.

Det skriver it-mediet Version 2 på baggrund af en en ny rapport fra konsulenthuset Devoteam.

Eksempelvis fremgår det af persondataforordningen, at virksomheder skal være i stand til at slette kundedata, hvis de får en anmodning om det.

Her er det dog blot 53 procent af de adspurgte i Devoteams undersøgelse, der har et system med mulighed for at slette individuelle data.

Automatiske slette-funktioner er afgørende

Samtidig stiller persondataforordningen krav om, at kundedata skal slettes, når der ikke længere er behov for dem.

Det betyder ifølge Devoteam at systemerne bør understøtte automatiserede slette-funktioner, men det er blot 16 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har systemer som understøtter.

Læs også: Persondataforordningen kan betyde kæmpe-bøder - men virksomhederne når slet ikke at blive klar i tide

Mange kæmper for at blive klar

Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj næste år, men mange virksomheder kæmper med at blive klar i tide.

Eksempelvis har en undersøgelse fra it-analysehuset Gartner vurderet, at over 50 procent af alle virksomheder, der påvirkes af reglerne, ikke vil leve op til dem ved udgangen af året.

Det betyder, at virksomheder risikerer at blive ramt af kæmpebøder på op til fire procent af deres globale omsætning.

Men jura-professor Henrik Udsen fra Københavns Universitet har dog tidligere vurderet, at myndighederne formodentligt vil gå pragmatisk tilværks i den første tid.

"Hvis man kigger på overgangen, så tror jeg, at når man skal udmåle bøder, så vil man have en vis pragmatisk holdning til, at det vanskeligt og uklart," sagde han til Computerworld tidligere på året. 

Læs også:
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere